Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
OSKKO zaprasza na VI KRAJOWĄ KONFERENCJĘ DYREKTORÓW SZKÓŁ |
|
Marek Pleśniar | 26-05-2004 03:29:50 [#01] |
---|
Na stronie OSKKO znalazła się oficjalna strona VI KKDS w Olsztynie, 23-25 maja 2004r. Tym samym mam przyjemność ogłosić, że zaczynamy zapisy! :-) Na stronie znajdziecie: karty zgłoszenia, informacje o noclegach itp, sponsorów. Będą się tam pojawiać nowe informacje - w miarę rozwoju sytuacji. Na razie mogę Wam tylko powiedzieć, że jestem po negocjacjach ze wszystkimi stronami, mam wsparcie i sponsoring. A sporo takie wydarzenie kosztuje. Patronuje imprezie Dyrektor Szkoły. 20 maja mieliśmy w tej sprawie naradę w Warszawie. W czerwcowym DS pojawi się całostronicowe ogłoszenie. Otrzymaliśmy tez wsparcie logistyczne władz miasta i patronat Prezydenta Miasta - pana Czesława Małkowskiego. Teraz czeka mnie wizyta u Kuratora Oświaty i w MENIS. W pełni współpracuje z nami Wydział Edukacji UM w Olsztynie oraz olsztyński ODN. Zamierzamy obradować w wielkiej sali kina Kopernik (porządna klimatyzacja i 630 miejsc) oraz w ODN a spać w czterech w sumie hotelach:-) Ceny - dla każdego coś osiągalnego od 15 do 70zł za dobę hotelową. Wszędzie taniej niż w roku ubiegłym - co jest zapewne zaletą hurtu;-) Zapowiada się około 500 uczestników. Zainteresowanie wykazuje coraz szersze grono współpracowników. Ceny udało się ustalić na na tyle przyzwoitym poziomie, że możemy spotkać się na konferencji trzydniowej - po raz pierwszy w historii KKDS. Czyli od czwartku do soboty. Można uczestniczyć w róznych opcjach - 3-dniowej, 2-dniowej i jednodniowej. Uczestnictwo w sposób równie zróżnicowany kosztuje. Dokładniej sytuację opiszę członkom OSKKO w nadchodzącym Biuletynie OSKKO i zaproszeniu na piśmie. Sekretarz Biura, pani Marta Szwonder listy drukuje, kseruje i pakuje. Potrwa to około tygodnia bo to sporo pracy. Zapraszam wszystkich uczestników i czytelników Forum OSKKO do pobrania z witryny KKDS zgłoszeń i spotkania z nami oraz dyrektorami i innymi osobami zainteresowanymi tematyką konferencji z całego kraju - bo taka jest formuła KKDS właśnie. Nie zmienia się ona w stosunku do lat poprzednich. Przypomnę że ostatnia KKDS odbyła się w Poznaniu a jeszcze wcześniej we Wrocławiu. Pokrótce zrelacjonowawczy udaję się na spoczynek. Do rana:-) |
Mariola | 26-05-2004 06:35:37 [#02] |
---|
sprawdziłam i wiem, że konferencja odbędzie się 23-25 września 2004 :-)
Czytam uważnie bo to tak niedaleko a pewnie "trochę " ludzi z forum tam będzie... :-) |
beera | 26-05-2004 08:33:56 [#03] |
---|
w maju ;-) to byśmy nie zdążyli wysłac zgłoszeń :-))) na wrzesień się szykują i oczywiscie na trzydniówkę- tym bardziej, ze w Miętnem padaly glosy, że dwa dni to za malo. Ciesze się na warstwę merytoryczną i tę poza merytoryczną :-)) |
Maryśka2 | 26-05-2004 09:41:22 [#05] |
---|
Jezusicku! Szef sobie pozwala! ;-))) |
mika | 27-05-2004 17:16:48 [#06] |
---|
A już myślałam, że tylko ja myle dni i daty, od razu mi lepiej:) |
AnJa | 27-05-2004 17:42:30 [#07] |
---|
Niech mika sobie nie pozwala;-) Szef nie myli niczego! Jak słusznie zauważyła Maryśka, Szef sobie pozwala! Mianowicie pozwala sobie sprawdzić umiejętność czytania ze zrozumieniem u szeregowych użytkowników forum. |
mika | 28-05-2004 15:13:01 [#08] |
---|
mika sobie nie pozwala, mika wspiera szefa jak może, w pomyłkach tyż:) |
zgredek | 29-05-2004 00:07:03 [#09] |
---|
czyli w maju, czy we wrześniu, bo nie wiem, czy wierzyć szefowi, czy szefowi;-) |
bogna | 29-05-2004 00:17:43 [#10] |
---|
musisz wierzyć szefowi;-) |
hania | 30-05-2004 21:48:18 [#11] |
---|
no, jak we wrześniu to sobie chyba zaplanuję...... |
grażka | 31-05-2004 15:58:57 [#12] |
---|
Seminarium w Łodzi było dziś. Udane - Marek i Asia kompetentni i dobrze odebrani przez uczestników (jak zawsze ;-) Sporo nowych osób do OSKKO - ja własnie wróciłam do domu, ale przed Asia i Markiem jeszcze dłuuuga podróż. |
beera | 01-06-2004 09:39:35 [#13] |
---|
:-)) Byłam w domu nocą ciemną ;-) A seminaria- i to w Bydgoszczy i Łódzkie bardzo udane! I spotkaliśmy się z naszymi i grażką ;-) Teraz jeszcze tylko Olsztyn, zlot i czas na gorące myslenie o VI KKDS |
Marek Pleśniar | 14-06-2004 10:51:09 [#14] |
---|
Podnoszę wątek - bo równolegle właśnie wyszło całostronicowe ogłoszenie o KKDS w Dyrektorze Szkoły. Jest też tam karta zgłoszenia do wysłania nam. Mamy już kilkadziesiąt zgłoszeń i ruszyło wszystko bardzo szybko. Dwie gminy się zapisały całe:-) w komplecie - dyrektorzy hurtem - a jedna zabiera nawet organ prowadzący:-) U nas do pobrania - na stronie KKDSu. Proszę - jesli to możliwe byście faksowali do nas właśnie tę wersję bo DSowa zje cały tusz w faksie:-) Przekleję Wam wszystko tu - na zachętę.
|
VI KRAJOWA KONFERENCJA DYREKTORÓW SZKÓŁ
Zapisy na Konferencję |
Zgłoszenie. Aby zostać uczestnikiem Konferencji , należy pobrać i wypełnić poniższą kartę zgłoszenia: karta zgłoszenia do pobrania a następnie wysłać:
- pocztą na adres Biuro OSKKO, ul. Królowej Jadwigi 2/12, 10-132 Olsztyn
- faksem (089) 527-20-52 (tel/fax)
- jako załącznik emaila - wypełniony plik Word wysłać na adres oskko@oskko.edu.pl
Prosimy o powiadomienie o konferencji znajomych dyrektorów i innych zainteresowanych zarządzaniem oświatą osób. Na ich użytek poniżej umieszczamy ogłoszenie o konferencji do pobrania: ogłoszenie o konferencji. Ponadto na KKDS można się zapisać korzystając z karty zgłoszenia wydrukowanej w miesięczniku Dyrektor Szkoły - czerwiec 2004 i następne. Koszta. Uczestnictwo. W zależności od sposobu udziału odpłatność za uczestnictwo, w tym materiały konferencyjne i wyżywienie*
W 3 dniach (czwartek 23-25-09-2004) |
Należy wpłacić kwotę 120,00 zł |
W 2 dniach (piątek 24-25-09-2004) |
Należy wpłacić kwotę 80,00 zł |
W 1 dniu (sobota 25-09-2004) |
Należy wpłacić kwotę 50,00 zł | Wpłaty należy dokonać po otrzymaniu potwierdzenia o przyjęciu na konferencję na konto OSKKO: rachunek OSKKO (PKO BP): 63 1020 3541 0000 5602 0011 4280 Prosimy nie zapomnieć o delegacji! Noclegi. W karcie zgłoszenia znajdują się informacje dotyczące noclegów. Należy zgłosić chęć zarezerwowania noclegu a organizatorzy tej rezerwacji dokonają. Opłacają noclegi sami uczestnicy - na miejscu. Jest to podyktowane koniecznością wystawiania rachunków przez hotele. Ceny wynegocjowane dla Uczestników w olsztyńskich hotelach (decyduje kolejność zgłoszeń):
21zł za pierwszą i 15zł za drugą noc |
70 miejsc |
w schronisku młodzieżowym* - bez śniadania (są warunki by je zrobić samemu) |
65 zł za miejsce w pok 2 os. ze śniadaniem |
50 miejsc |
w hotelu 2-gw. |
70 zł za miejsce w pok 2 os. ze śniadaniem |
40 miejsc |
w hotelu 2-gw. |
55zł za miejsce w 2 os. pokoju bez śniad. |
pozostałe miejsca |
w akademiku** | *schronisko o przyzwoitych warunkach - pokoje po 2 na 1 łazienkę. Kuchnia, świetlica. Całe schronisko zarezerwowane dla uczestników KKDS. **akademik bardzo dobrej klasy ale daleko - stąd umieszczać tam będziemy Uczestników w ostateczności. Zorganizujemy komunikację do centrum miasta. Jeśli ktoś chce dokonać sam wyboru wśród powyższych ofert - proszę to dopisać na karcie zgłoszenia - cenowo. Zostanie to uwzględnione w miarę możliwości. Wszystkie ceny w wybranych przez nas hotelach są, specjalnie dla Uczestników KKDS, znacznie niższe niż zazwyczaj. Noclegi pozyskane samodzielnie: Można ich poszukać tu |
agabu | 15-06-2004 10:45:42 [#16] |
---|
Marku, Czy możliwa jest praca w dwóch tematach? Np. 4 i 2? |
Marek Pleśniar | 15-06-2004 14:31:18 [#17] |
---|
:-) też bym chciał ale to raczej niemożliwe. Tematy są absorbujące i ważne - a sporo osób dojedzie w piątek. więc jeden temat = jeden dzień. |
gosienka | 15-06-2004 18:25:20 [#18] |
---|
Marek , czy możesz napisać co się będzie działo w poszczególne dni? Chociaż ramowy plan? |
Marek Pleśniar | 15-06-2004 22:55:58 [#19] |
---|
szczegóły otrzymają zgłoszeni w listach potwierdzających. Jesli ktoś zgłosił się via email - dowie się wczesniej. WSZYSCY którzy zgłosili się dotychczas - są przyjęci i mogą dokonywać wpłat. ----------------------------- Co do 3 dni KKDS. (to nowość). Odbędzie się na zasadzie rosnącej;-) W czwartek (około 100-200 uczestników) spokamy się w jednej większej grupie. Spotkanie więc natury konferencyjnej. Dopiero potwierdzam obecność poproszonych o współpracę osób. Planujemy wykłady i dyskusję: po pierwsze wprowadzające w tematykę a po drugie takie dyskusje i zagadnienia, które nie zmieszczą się w grupie głównych 5 zagadnień. Na przełomie czerwca i lipca przybliżę szczegóły. Aktualnie rozmawiamy. Czwartek to bardzo ważny dzień, bo tu można będzie zgłosić tematy (a także je przedyskutować) których nie przewidzieli organizatorzy. Jesli macie poważną kwestię do wygłoszenia/przedyskutowania to własnie tu ją można wypromować. Jesli jest ważna i ma szeroki zasięg - zgłoscie ją najpierw organizatorom by pomogli w dobrym jej wyeksponowaniu. Godzina czwartkowego, popołudniowego spotkania (ok. 15:00) jeszcze jest ustalana, Mamy sporo czasu. Dzień zakończymy kolacją i zapewne wyjściem na miasto. Mieszkamy w większości w centrum miasta i polecam Stare Miasto, deptak itd. Tylko się stawcie na piątek:-) W piątek (około 300 uczestników)zaczniemy ok. godziny 11:00, by dwudniowi uczestnicy zdążyli dojechać. Wtedy przeprowadzimy 5 tematów w grupach. Będą uczestniczyć pracownicy departamentów MENIS - mam potwierdzenia o chęci uczestnictwa. W sobotę (przygotowaliśmy miejsca dla około 400-500 osób) - ogólna częśc konferencyjna z wykładami, gośćmi oficjalnymi, sprawozdaniami i wnioskami z grup. Ponadto wystąpienia osób, które do głosu się zechcą zapisać. Konferencję podsumujemy pracą pokonferencyjną by mieć stanowiska KKDS do forsowania przez cały rok - by się z nich rozliczyć za rok. Obecnie każdy dzień pracy Biura OSKKO jest podporządkowany głównie KKDS (tak już będzie aż do 25-09 i dalej) i szybko dowiecie się bliższych szczegółów. -------------------------------------- Mieszkamy w 5 hotelach. Wynegocjowane ceny są bardzo korzystne (moim zdaniem), bo średnio ok. 50-55zł za dobę od osoby. Rozmieszczamy Was zgodnie z
- kolejnością zgłoszeń
- posiadanymi miejscami
- na końcu - ewentualnymi życzeniami
W lipcu poznacie mapkę miasta,trasy itp Wkrótce następne lub/i bliższe szczegóły |
bogna | 22-06-2004 00:06:34 [#21] |
---|
a czy mogę zgłosić się teraz, a wpłacić później? |
Marek Pleśniar | 22-06-2004 00:10:56 [#22] |
---|
drugiego dnia niespodzianka! zamiast zwyczajowego, zwyczajnego:-) bankietu zrobimy go w kinie Kopernik (bardzo porządnym) i zamawiam własnie w Gutek Filmie dla uczestników KKDS projekcję filmu: Udało się co nieco wynegocjować (specjalnie dla nas) za co Dystrybutorowi baaaardzo dziękuję. |
Marek Pleśniar | 22-06-2004 00:14:22 [#23] |
---|
bogna - odpowiadam: tak Może przybliżę MUSZĘ mieć zapisy. Nastepnie Wam wyślę listy (już dziś wysłaliśmy kilkadziesiąt) z zawiadomieniem, które posłuży do załatwienia delegacji i Was upewni że można wpłacać:-) KAŻDY kto zgłosił się dotychczas jest przyjęty - jeszcze są miejsca. Pierwszeństwo w kwestiach noclegowych zależy rzecz jasna od kolejności zgłoszeń. Wynajałem 4 hotele i akademik:-) |
bogna | 24-06-2004 15:09:48 [#25] |
---|
:-( dziękuję bardzo za list :-) z informacją o działalności OSKKO i drukiem zgłoszenienia na konferencję. Od razu z papierami w łapie uderzyłam do dyrektora, ale niestety - wygląda na to, że nie będę mogła pojechać :-((((( |
Małgosia | 24-06-2004 16:07:05 [#26] |
---|
Mareeeek... ...a będą tańce? Bo jak nie, to nie jadę ;-))) |
AnJa | 24-06-2004 17:12:16 [#28] |
---|
Chyba bede mógł. Tylko nie wiem czy wart0 - bo jak tańców nie bedzie... Chociaż - może bym jedyną chrześniaczke zobaczył - bo juz parę lat mineło i dziecie w wiek dowodowoosobisty wchodzi - znaczy na browarka izaprosic mozna. A z drugiej strony- 23 mam urodziny - to sie boje, ze mogę byc mało produktywny w następne dni. |
Maryśka2 | 24-06-2004 22:36:29 [#29] |
---|
Ja sie chyba wybiorę. Zresztą juz deklarowałam gdzieś, że do Olsztyna to choćby i na piechote, wiec teraz nijak sie wymigać. :-) Też w tej okolicy mam urodziny,dość okrągłe nawet, ale odrobinke wcześniej , więc na pewno zdążę doprowadzić sie do ładu i składu. i postaram sie byc produktywna. ;-) |
Marek Pleśniar | 24-06-2004 22:58:27 [#30] |
---|
jak to robi różnicę to Was mogę obtańcować;-) Przyjedźcie koniecznie - by (pominąwszy oczwiste - pracę) dać OSKKO widoczną obecność. To niezła okazja byśmy się spotkali. Gwarantuję okolicę w której jest co zwiedzać i gdzie wyjść wieczorem. Mieszkamy wokół centrum ze starym miastem, tam tez mamy zajęcia. Za pobliską Wysoką Bramą zaczyna się deptak z masą knajpek, kawiarni i pubów. Tu macie różniaste kamery W weekend zrobię Wam fotoreportaż z miejscami gdzie będziemy. |
zgredek | 25-06-2004 07:38:50 [#31] |
---|
to i ja powinnam pojechać, bo urodziny to też mam w tym czasie:-)))))))))) |
Marek Pleśniar | 25-06-2004 08:01:27 [#32] |
---|
to będzie baardzo dobry prezent urodzinowy;-) |
AnJa | 25-06-2004 14:14:45 [#33] |
---|
Obtańcowanie? |
Maryśka2 | 25-06-2004 14:19:53 [#34] |
---|
Jak od prezesa, to i obtańcowanie ;-))) |
bogna | 03-07-2004 00:03:27 [#35] |
---|
podnoszę, bo właśnie wypełniam zgłoszenie |
Marek Pleśniar | 03-07-2004 00:23:26 [#36] |
---|
fajnie bogna:-) o ile możesz - wyślij emailem - zaoszczedzę na faksowych materiałach:-) Mam nowe ustalenia - przede wszystkim nową, piękną aulę na sobotę. Jest suuupernowoczesna. Jeszcze takiej nie widziałem. Właśnie oddano do uzytku centrum kongresowe i wzięliśmy tam salę na 500 osób. |
bogna | 03-07-2004 00:39:48 [#37] |
---|
jasne, że wysłałam emailem :-) taaaka aula - super :-))) |
AnJa | 03-07-2004 11:41:55 [#38] |
---|
;-) No!
Popatrzeć chociaż na co będzie!
Bo na posłuchanie to bym się raczej nie nastawiał. |
AnJa | 03-07-2004 12:22:00 [#40] |
---|
Jejku!
A ja nie chcę! |
Marek Pleśniar | 03-07-2004 12:50:10 [#41] |
---|
aha:-) aula w każdym razie zatyka człowieka. Taaaaka pijękna, komputery, kamery i inne klimy:-) Wlazłem i mnie od razu pokazało na dużym ekranie to uciekłem - że to ja nic tu nie zmalowałem |
AnJa | 03-07-2004 12:52:13 [#42] |
---|
Jejku!
A ja nie chcę! |
Marek Pleśniar | 22-07-2004 04:27:30 [#43] |
---|
pamiętacie o zapisach? hę? wróciłem z polowań na sponsorów i gości;-) ufffffffffff zapowiada się ładnie i mamy dla was jedzonko, spanko itepe:-) |
Małgosia | 22-07-2004 08:16:42 [#44] |
---|
nie ma co... ...o dość szczególnej porze wracasz z polowań ;-) |
Marek Pleśniar | 22-07-2004 08:22:51 [#45] |
---|
była mgła okrrropna i zeszło w drodze do takiej godziny:-) |
Magosia | 22-07-2004 11:47:59 [#46] |
---|
Dzięki -za wszystko co robisz SZEFIE JESTEŚ WIELKI.
Wiem,że wszyscy Ci to mówią, ale tak mnie wzięło, ta dyspozycyjność i gotowość i dialogowość :-)))))))).
Już się cieszę na ten Olsztyn!
Zgłosiłam się, zapłaciłam i czekam na potwierdzenie. |
Karolina | 22-07-2004 17:18:40 [#47] |
---|
Mareeek?...a Asie gdzies widziałeś po drodze? Maila do niej poslalam w tej sprawie i ciiiisza, pewnie plazuje;-) |
Marek Pleśniar | 22-07-2004 20:20:51 [#48] |
---|
widziałem! wraca koło niedzieli z lenistw:-) |
Karolina | 22-07-2004 20:33:42 [#49] |
---|
Dzieki;-) Pewnie -wystarczy tego lenistwa, niech wraca tu do nas;-) Marek - w miedzyczasie Tobie wysyłam ;-) |
Leszek | 22-07-2004 20:33:49 [#50] |
---|
tak sobie kombinuję, że może uda mi się pojechać do Olsztyna pozdrawiam |
|