Forum OSKKO - wątek

TEMAT: OP łączmy się
strony: [ 1 ][ 2 ] - - [ 168 ][ 169 ][ 170 ] - - [ 234 ][ 235 ]
nn06-07-2009 07:04:29   [#8402]
Witam wszystkich w poniedziałkowy poranek, już gorący. Miłego dnia.
JUSTYNA B06-07-2009 07:44:21   [#8403]
Ja również witam serdecznie.
Renata7306-07-2009 09:31:59   [#8404]

Ojej! Teraz mogę pisać cukierkowo!!! ;)))

Miłego dzionka!!!

I tyle bajerów tutaj.......;)))

Marion06-07-2009 09:39:39   [#8405]
ojejku, ale nowości :-)) Dzień dobry i ja też mogę sobie pokolorować :-)))))
Annalog06-07-2009 09:50:44   [#8406]

Matko i córko teraz to już całkiem będziemy mieli kociokwik;)))

Witam poniedziałkowo- od rana Sodoma i Gomora u mnie czyli dymy z koloniami (z cyklu jak nie urok to...) oraz brak jakiejkolwiek info co z rezerwą budżetową, a potem bedzie żeśmy remontów nie pokończyli przed końcem roku:(

Przynajmniej pogoda sprzyja

kaweczka i ciasteczka

emeryt06-07-2009 10:03:17   [#8407]

Pozdrawiam tych, co w pocie czoła realizują zadania oświaty samorządowej.

Mój budżet się dopina, więc bezstresowo legam w cieniu palmy.

Marion06-07-2009 10:10:00   [#8408]
emerycie!!! jak możesz tak osłabiać naszą wolę walki z trudami życia oświatowego?? leżaczek, palemki, błękitne niebo... a tu akcja letnia, komisje egzaminacyjne, remonty i sprawozdanie z wykonania budżetu na I półrocze...
emeryt06-07-2009 10:17:27   [#8409]

Ja w Was jedynie podsycam tę wolę walki. Po wykonaniu zadań macie perspektywę plaży i palm. Tylko wtedy to już listopad będzie. Marion, głowa do góry. Remonty zrobią wykonawcy, komisje są zbędne- i tak wszyscy zdadzą, więc już mianowania wypisać można, sprawozdanie z budżetu księgowość zrobi.

Luzik.

jedjol06-07-2009 12:27:01   [#8410]
Czy ktoś z "obecnych" tu OP prowadzi przedszkole wynajmując "u kogoś" pomieszczenia? Interesuje mnie orientacyjna wysokość czynszu za m2.
Bożena2406-07-2009 13:14:59   [#8411]

Witam

Czy ekspertem dla nauczyciele uczącego w szkole podstawowej może być osoba zajmująca stanowisko wymagające kwalifikacji pedagogicznych?

Magdalena06-07-2009 14:33:58   [#8412]

Bożena zgodnie z rozporządzeniem musisz zapewnić:
udział ekspertów posiadających kwalifikacje do zajmowania stanowiska nauczyciela w szkole podstawowej,
co najmniej jeden ekspert ma być zatrudniony w szkole podstawowej,
- co najmniej jeden ekspert musi nauczać tego samego przedmiotu , co nauczyciel zdający egzamin.

Nie napisałaś co ten Twój nauczyciel zdaje, ani jakie kwalifikacje mają obaj eksperci i gdzie pracują. Tak na prawdę to tylko łacznie idzie ocenić skład komisji. Z tego co piszesz nic mi nie wynika :/

mireko6606-07-2009 15:07:47   [#8413]

Szczecinek - rekinek krąży po naszej Gminie ...

Sylwio - to mnie się kleszcze boją !

Bożena2406-07-2009 15:43:08   [#8414]
Faktura za podreczniki do wyprawki z jaką ma być datą? Może być z wakacyjną?
Marion06-07-2009 21:00:43   [#8415]
No to wrzucam luzik :-)))))))
nn07-07-2009 07:17:30   [#8416]
witam wtorkowo. Miłego dnia. :-))))))))))
Marion07-07-2009 07:34:57   [#8417]
dzień dobry pracującym i obijającym się również :-))
aniaB07-07-2009 07:47:05   [#8418]
Uśmiechy ślę :-)))
post został zmieniony: 07-07-2009 07:47:34
Magdalena07-07-2009 09:11:28   [#8419]
U mnie dyrektorzy już zbierają faktury do wyprawki. Chcą jak najszybciej zakończyć sprawę, bo nie wiadomo, kiedy KO wyskoczy z rozliczeniem. Teoretycznie powinni we wrześniu, a praktycznie mogą już żądać w sierpniu.
Annalog07-07-2009 09:19:17   [#8420]

Cześć pracy!!!

U mnie dyrektorzy w ciemnym lesie z wyprawkami, za to wyprawy im nie są obce- połowa w sposób niczym nie zakłócony urlopuje, a reszta remontuje.

Pozdrowienia dla OP znad kawki:)

Edycja literówek- chyba juz tradycja (piszę do Was szybko w tak zwanym międzyczasie;))

post został zmieniony: 07-07-2009 09:20:22
Marion07-07-2009 09:34:48   [#8421]

Pieniądze na wyprawki już częściowo dostałam ale i tak wydam je dopiero we wrześniu. Szkoły mają termin do 15 września na złożenie mi list.

Dopiero teraz dostałam pieniądze dla pracodawcy (czekał od lutego).

Bożena2407-07-2009 10:24:18   [#8422]

Helo

Z jakich teczek puszczacie mianowanie? Nie mogę dopasować żadnego numerka.

Marion07-07-2009 10:37:40   [#8423]
może 1131?? mowa w tym dziale o kierownikach gminnych jednostek organizacyjnych a nie o nauczycielach ale jeszcze nie doprosiłam się o oddzielny numerek dla awansów. 
Bożena2407-07-2009 10:46:49   [#8424]
A mogę poprosić jeszcze o wysłanie przykładowego pisma powołującego komisję? np. pismo do eksperta. Chodzi mi o treść.
Marion07-07-2009 11:08:12   [#8425]
zaraz Ci prześlę
ecomarta07-07-2009 11:37:22   [#8426]

Witam :)

Ja mam oddzielny numerek 4338 :)

Annalog07-07-2009 11:51:55   [#8427]
Ja już zaczęłam z 1131
Magdalena07-07-2009 13:02:15   [#8428]
Bożena wysłałam Ci na @interia
Bożena2407-07-2009 13:05:00   [#8429]
Dziękuje Wam bardzo
Magdalena07-07-2009 13:23:03   [#8430]
Jajo za chwilę zniosę, jest tak gorąco, że usiedzieć nie mogę i do tego zbliża się burza. Sortuję pisma na mianowanych (zaproszenia, zawiadomienia, zarządzenia itd.). Mam dość, 3 zdających, a pism razem z kopiami wyszło 50 kartek. Marnowanie papieru, bo wszyscy już powiadomieni telefonicznie. Zaparzyłam kawkę i muszę zrobić chociaż 3 minuty przerwy, bo obawiam się, że oszaleję.
Marion07-07-2009 13:34:19   [#8431]
Moje pisma powędrowały już do ludzi, za oknem burza, w pokoju 19 st. (klimatyzacja szefa dociera i do mnie). Pozostało mi tylko zaparzyć kawkę i zabrać się za informację do KO
nn08-07-2009 07:25:59   [#8432]

Witam w środku tygodnia. Miłego dnia, o pracy już nie wspomnę.:-)))))))))))))))

mireko6608-07-2009 07:42:21   [#8433]
http://www.samorzad.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_samorzad.pap.pl&_PageID=2&s=depesza&dz=wiadomosci_centralne&dep=54701&data=&_CheckSum=383988120
mireko6608-07-2009 07:47:45   [#8434]

Nie zrobiło się aktywne ?

Marion, a kiedy wniosek składał pracodawca, w tym roku ? A czy chcieli nowe konto, żeby przekazać dotację ?

Czekam też na dotację - decyzja z lutego i to wystawiona na mistrzów świata we fryzjerstwie (było o nich w "Rzeczpospolitej" - obciach ...

post został zmieniony: 08-07-2009 07:48:25
Marion08-07-2009 09:17:49   [#8435]

Dzień dobry :-))

Pracodawca składał wniosek w tym roku - w lutym. W maju podpisaliśmy umowę w sprawie trybu przekazywania srodkó z Funduszu Pracy - w umowie jest o przekazywaniu na wyodrębnione konto, comiesięcznych sprawozdaniach oraz rocznym rozliczeniu otrzymanych środków. Pieniądze dostałam pod koniec czerwca.

JUSTYNA B08-07-2009 09:38:08   [#8436]
Ile czasu dajecie komisji na nauczyciela mianowanego 1 godzinę czy półtorej?
Ala08-07-2009 09:41:06   [#8437]

w naszym OP 40 min

tu przykład: http://www.portaledukacyjny.krakow.pl/index.php?type=news&id=309

mireko6608-07-2009 10:02:38   [#8438]

Przy okazji wyrok z portalu krakowskiego:

Uchwała Sądu Najwyższego

z dnia 7 grudnia 2006 r.

Przewodniczący: Sędzia SN Zbigniew Myszka (spr.).

Sędziowie SN: Beata Gudowska, Roman Kuczyński.

Protokolant: Edyta Jastrzębska.

W przypadku istnienia podstaw do rozwiązania stosunku pracy z mianowanym nauczycielem z przyczyn wskazanych w art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 26 stycznia 1982 r. - Karta Nauczyciela (jednolity tekst: Dz. U. z 2006 r. Nr 97, poz. 674 z zm.) nie stosuje się art. 41 Kodeksu pracy.

Sąd Najwyższy zważył, co następuje:

Wykładnia gramatyczna art. 41 k.p., który stanowi, iż pracodawca nie może wypowiedzieć umowy o pracę w czasie urlopu pracownika, a także w czasie innej usprawiedliwionej nieobecności pracownika w pracy, jeżeli nie upłynął jeszcze okres uprawniający do rozwiązania umowy o pracę bez wypowiedzenia, nie pozostawia wątpliwości, że przewidziane w tym przepisie zakazy dotyczą wypowiadania umów o pracę, a zatem nie dotyczą wypowiadania stosunków pracy opartych na innych niż umowa o pracę podstawach nawiązania i realizowania takich stosunków prawnych. Oznacza to, że zakazy wypowiadania umów o pracę zawarte w art. 41 k.p. nie mają waloru powszechnego zasady generalnej oddziałującej normatywnie na pozaumowne stosunki pracy. Już z tej przyczyny trudno byłoby zakładać lub usprawiedliwiać zastosowanie zakazów wypowiadania umów o pracę do zakazu wypowiadania pozaumownych stosunków pracy, w tym stosunków pracy z mianowania regulowanych przepisami szczególnymi pragmatyk służbowych, do których przepisy Kodeksu pracy stosuje się wyłącznie w zakresie nieuregulowanym tymi przepisami szczególnymi (art. 5 k.p. lub w szczególności art. 91c Karty Nauczyciela). To, że przepisy Karty Nauczyciela nie zawierają unormowania wyłączającego wprost stosowanie art. 41 k.p. do stosunków pracy mianowanych nauczycieli, nie sprawia, że zakazy wypowiadania umów o pracę mogą być rozszerzająco rozumiane oraz interpretowane także jako zakazy wypowiadania pozaumownych stosunków pracy, w tym stosunku pracy z nominacji, zważywszy że w istotnych zakresach dotyczących bytu i trwałości stosunków pracy z mianowania - szczegółowa materia normatywna pragmatyk służbowych ma charakter zupełny i wyczerpujący, a jedynie wyjątkowo i w sposób wyraźny (pozytywny) odsyła do stosowania niektórych konkretnie wskazanych przepisów Kodeksu pracy.

Na takie uwarunkowania adekwatne w rozpoznawanej sprawie zwrócił uwagę Sąd Okręgowy, który trafnie wskazał na dodanie ust. 5 do art. 20 Karty Nauczyciela, przewidującego obowiązek konsultacji zamiaru wypowiedzenia nauczycielowi stosunku pracy wyłącznie z przyczyn określonych w art. 20 ust. 1 pkt 2, co przemawiało za zamierzoną konkretną interwencją ustawodawcy zmierzającą do usunięcia pojawiających się niekiedy w orzecznictwie wątpliwości co do obowiązywania konsultacji związkowej zamiaru rozwiązania stosunku pracy z mianowanym nauczycielem, która w zakresie koniecznego wyboru konkretnego nauczyciela do zwolnienia z pracy z przyczyn wskazanych w art. 20 ust. 1 pkt 2 Karty Nauczyciela - wywodzona była z racjonalnej potrzeby zapewnienia udziału czynnika społecznego "w procesie oceny zasadności rozwiązania stosunku pracy na podstawie tego przepisu" (por. uzasadnienie wyroku Sądu Najwyższego z dnia 21 października 2003 r., I PK 519/02, OSNAP 2004, nr 19, poz. 337). Ponadto w rozważanym kontekście dostrzega się również to, że ilekroć przepisy prawa pracy mają być odnoszone do innych niż umowne stosunki pracy, to ustawodawca werbalizuje taki cel lub zamiar używając zwrotu "rozwiązanie (lub wypowiedzenie) stosunku pracy", nie zaś "rozwiązanie (lub wypowiedzenie) umowy o pracę (por. uzasadnienie wyroku Sądu Najwyższego z dnia 11 kwietnia 2001 r., I PKN 343/00, OSNAPiUS 2003, nr 3, poz. 24) i w tym rozumieniu zakazy z art. 41 k.p. dotyczą wyłącznie wypowiadania umów o pracę.

Powyższe okoliczności sprawiały, że Sąd Najwyższy przychylił się do poglądów, że regulacja sposobów i trybu rozwiązania, zmiany lub rozwiązania stosunku pracy mianowanego nauczyciela jest w Karcie Nauczyciela wyczerpująca i zupełna, co prowadzi do uznania, iż art. 41 k.p. reguluje wyłącznie zakazy wypowiadania umów o pracę, a zatem nie można go odnosić do zakazu wypowiadania pozaumownych stosunków pracy z nominacji ani wprost, ani odpowiednio, ani per analogiam, a przeto niedopuszczalne jest jego zastosowanie na podstawie art. 5 k.p. ani art. 91c Karty Nauczyciela (por. wyroki Sądu Najwyższego: z dnia 25 stycznia 2001 r., I PKN 215/00, OSNP 2002, nr 20, poz. 482), z dnia 11 kwietnia 2001 r., I PKN 343/00, OSNP 2003, nr 2, poz. 34) oraz z dnia 17 grudnia 2001 r., I PKN 752/00, OSNP 2003, nr 24, poz. 52). Oznacza to, że przepis art. 41 k.p. nie znajduje w ogóle zastosowania do nauczycieli mianowanych, w tym w szczególności do rozwiązania stosunku pracy z mianowanym nauczycielem z przyczyn wskazanych w art. 20 ust. 1 Karty Nauczyciela, które w przypadku całkowitej likwidacji szkoły (pkt 1) bądź częściowej likwidacji szkoły albo w razie zmian organizacyjnych powodujących zmniejszenie liczby oddziałów w szkole lub zmian planu nauczania uniemożliwiających dalsze zatrudnienia nauczyciela w pełnym wymiarze zajęć (pkt 2) wymuszają obowiązek zwolnienia wszystkich nauczycieli, bądź usprawiedliwiają redukcję zatrudnienia nauczycieli, którzy nie mogą być dalej zatrudnieni w pełnym wymiarze zajęć. Okoliczności wskazane w art. 20 ust. 1 Karty Nauczyciela wymuszają zatem rozwiązanie stosunku pracy, które następuje z końcem roku szkolnego po uprzednim trzymiesięcznym wypowiedzeniu (art. 20 ust. 3 Karty Nauczyciela), a zatem sprawia, że rozwiązanie stosunków pracy z przyczyn wskazanych w art. 20 ust. 1 Karty Nauczyciela jest dopuszczalne tylko raz w roku z końcem roku szkolnego. Z tego istotnego dla sprawy powodu, okolicznościowa usprawiedliwiona nieobecność nauczyciela w pracy w okresie podejmowania decyzji o zwolnieniu wszystkich nauczycieli w przypadku całkowitej likwidacji szkoły (pkt 1) bądź wymuszonej obiektywnej redukcji zatrudnienia - w razie częściowej likwidacji szkoły albo w razie zmian organizacyjnych powodujących zmniejszenie liczby oddziałów w szkole lub zmian planu nauczania uniemożliwiających dalsze zatrudnienia nauczyciela w pełnym wymiarze zajęć (pkt 2), nie może być przeszkodą do rozwiązania stosunków pracy w trybie analizowanego przepisu.

Równocześnie nie budzi bowiem zastrzeżeń stanowisko, że wybór nauczyciela do zwolnienia z pracy w razie częściowej likwidacji szkoły albo w razie zmian organizacyjnych powodujących zmniejszenie liczby oddziałów w szkole lub zmian planu nauczania uniemożliwiających dalsze zatrudnienie nauczyciela w pełnym wymiarze zajęć (art. 20 ust. 1 pkt 2 Karty Nauczyciela) nie może być dowolny oraz nie powinien naruszać zasady równego traktowania pracowników (nauczycieli) lub zakazu dyskryminacji (art. 112 i 183a k.p. w związku z art. 91c Karty Nauczyciela). W razie wymuszonej obiektywnie potrzeby redukcji zatrudnienia - zwolnienie konkretnego nauczyciela z pracy powinno opierać się zatem na jednolitych dla wszystkich zatrudnionych kryteriach pozostawienia w zatrudnieniu nauczycieli o wyższych walorach zawodowo-dydaktycznych, co prowadzi do usprawiedliwionego rozwiązywania stosunków pracy z nauczycielami o niższych kwalifikacjach lub obniżonej sprawności czy przydatności zawodowej lub dydaktycznej, a nawet zdrowotnej (np. nauczycieli częściej korzystających ze zwolnień lekarskich, itp.). Przy uwarunkowaniach dopuszczających zwolnienie tylko raz w roku (z końcem roku szkolnego) nauczycieli z przyczyn określonych w art. 20 ust. 1 Karty Nauczyciela (z zastrzeżeniem ust. 4), uznanie obowiązywania zakazów wypowiadania stosunków pracy w okolicznościach określonych w art. 41 k.p. mogłoby prowadzić do łamania lub pogwałcenia wymagań obiektywnego wyboru do zwolnienia z pracy nauczycieli mniej przydatnych kosztem nauczycieli o wyższych kwalifikacjach zawodowych tylko dlatego, że ci pierwsi w okresie możliwego wypowiadania stosunków pracy okolicznościowo korzystali z usprawiedliwionej nieobecności w pracy. Inaczej rzecz ujmując, obecność w pracy nauczycieli z wyższymi kwalifikacjami lub walorami zawodowymi w okresie wymuszonego obiektywnymi przyczynami organizacyjnymi szkoły rozwiązywania stosunków pracy byłaby oczywiście dyskryminującym, a przeto niedopuszczalnym kryterium ograniczającym możliwości dokonywania wyborów do zwolnienia z pracy tylko spośród obecnych nauczycieli w pracy, zamiast spośród wszystkich nauczycieli, a zatem obejmujących także nauczycieli potencjalnie mniej przydatnych zawodowo tylko dlatego, że ci ostatni w okresie dokonywania wypowiedzeń korzystali z usprawiedliwionej nieobecności w pracy.

Powyższe rozważania prowadziły do przyjęcia, że art. 20 Karty Nauczyciela zawiera regulacje wyczerpujące i zupełne dotyczące przyczyn oraz trybu rozwiązywania stosunków pracy z mianowanymi nauczycielami, a jego prawidłowa wykładnia nie może niweczyć lub ograniczać wynikającej z tego przepisu kompetencji dyrektora szkoły do redukcji zatrudnienia wymuszonej obiektywnymi względami organizacyjnymi. Takie ograniczenia przez zakazy z art. 41 k.p. mogłyby prowadzić do niezapewnienia nauczycielom dalszego zatrudnienia w pełnym wymiarze zajęć w kolejnych latach szkolnych. W konsekwencji, reguły całościowej wykładni językowej, logicznej, celowościowej i systemowej sprzeciwiają się stosowaniu art. 41 k.p. do rozwiązywania stosunków pracy z mianowanymi nauczycielami z przyczyn wskazanych w art. 20 ust. 1 Karty Nauczyciela (podobnie - przepis ten nie ma zastosowania do alternatywnego przeniesienia mianowanego nauczyciela w stan nieczynny - por. wyroki Sądu Najwyższego: z dnia 25 stycznia 2001 r., I PKN 215/00, OSNAP 2002, nr 20, poz. 482 lub powołany już wcześniej wyrok z dnia 17 grudnia 2001 r., I PKN 752/00). Z tych względów Sąd Najwyższy rozstrzygnął o przedstawionym zagadnieniu prawnym jak w sentencji.

mireko6608-07-2009 10:09:57   [#8439]

Dzięki Marion !

U nas też mówili, że mają być umowy (umowy publikowane są w woj. Dz. Urz. ? - jeśli nie to "zdrada") i kaska dla pracodawców, ale zapadła cisza.

Środki z Funduszu Pracy i nauka po gimnazjum - jak nic pasuje to do Powiatów (w tym kreowanie polityki zatrudnienia młodocianych, ustalanie listy zawodów, w jakich mają się kształcić, aby znaleźć się na rynku pracy, a nie na rynku bezrobotnych, aktywnej walki z bezrobociem, nawiązanie współpracy z pracodawcami, cechami rzemiosł itd., itp.) a nie - gmin ! 

A tylko obowiązek powiadamiania organów o realizacji obowiązku nauki.

ecomarta08-07-2009 11:31:37   [#8440]

Dopiero włączyłam forum, a tu prosze...praca wre :)

Dzień dobry.

U mnie na każdą komisję 60 min.

Sofija08-07-2009 12:14:46   [#8441]
Witam wszystkich serdecznie! Czy ja również mogę poprosić o wysłanie przykładowego pisma - zarządzenia powołującego komisję? Proszę również o pismo do eksperta. Chodzi mi o treść.
post został zmieniony: 08-07-2009 12:16:25
JUSTYNA B08-07-2009 12:41:35   [#8442]

ZARZĄDZENIE Nr ………..

Wójta Gminy w Glowaczowie

z dnia …………………….

w sprawie: powołania Komisji Egzaminacyjnej dla nauczycieli ubiegających s                     

o  awans na stopień  nauczyciela mianowanego.

Działając na podstawie art. 9g ust. 2 ustawy z dnia 26 stycznia 1982 r. - Karta Nauczyciela (t.j. z 2006r.Dz. U. Nr 97, poz.674 z późm. zm)) zarządzam, co następuje:

§1

Powołuje się Komisję Egzaminacyjną dla   Pana Piotra Bolka  nauczyciela kontraktowego Publicznego Gimnazjum w Głowaczowie ubiegającego się o awans na stopień nauczyciela mianowanego.

§2

W skład Komisji Egzaminacyjnej wchodzą:

1. jako przewodniczą

2. przedstawiciel organu sprawującego nadzór pedagogiczny

3. Krzysztof Wolski – Dyrektor Publicznego Gimnazjum w Głowaczowie,

4. Agnieszka Nosowska – ekspert wychowania fizycznego nauczyciel gimnazjum

5. Beata Marszałek – ekspert nauczyciel gimnazjum

§3

Posiedzenie Komisji Egzaminacyjnej odbędzie się w dniu 17.08.2009r. o godzinie 10:00 w budynku Urzędu Gminy w Głowaczowie pok 23 (sala konferencyjna).

§4

Przed rozpoczęciem posiedzenia przewodniczący Komisji Egzaminacyjnej jest obowiązany sprawdzić tożsamość członków Komisji oraz - w przypadku członków wymienionych § 2 pkt 2 i 6 - ich umocowanie. Upoważnienia delegowanych członków Komisji stanowią załącznik do protokołu z przebiegu jej prac.

§5

Komisja Egzaminacyjna prowadzi postępowanie kwalifikacyjne na podstawie przepisów ustawy - Karta Nauczyciela(t.j. z 2006r.Dz. U. Nr 97, poz.674 z późm. zm)  oraz rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej z dnia 1 grudnia 2004r. w sprawie uzyskiwania stopni awansu zawodowego przez nauczycieli ( Dz.U. Nr 260, poz. 2593 z późn.zm.).

§6

Obsługą administracyjno-biurową prac Komisji Egzaminacyjnej zapewnia Urząd Gminy Głowaczów.

§7

Zarządzenie  wchodzi w życie z dniem podjęcia.

Głowaczów, 15.07.2009r.

OKS 4207/2/            /2009

Zawiadomienie członka Komisji

o terminie posiedzenia

Pani Agnieszka Nosowska

Ekspert wychowania fizycznego

Nauczyciel Gimnazjum

ul. Jastrzębia 3/5

26-600Radom

W związku z powołaniem Pani w skład Komisji Egzaminacyjnej do rozpatrzenia wniosku zoczonego przez  Pana Piotra Bolka nauczyciela kontraktowego Publicznego Gimnazjum w Głowaczowie informuję, iż posiedzenie Komisji odbędzie się 17 sierpnia 2009r. w budynku Urzędu Gminy Głowaczów ul. Rynek 35 o godzinie 10:00 w Sali Konferencyjnej.

Z poważaniem

Sofija08-07-2009 13:00:35   [#8443]
Serdecznie dziękuję!!!!! Życzę słoneczka po pracy i dlugiego urlopu!
post został zmieniony: 08-07-2009 13:01:25
mireko6608-07-2009 14:54:22   [#8444]

Ważny wyrok NSA (sygn. akt I OSK 1450/08) rodzice w przedszkolach płacą również - tak jak w szkołach - tylko za "wsad do kotła" ("Rzeczpospolita" z 08.07.2009 r., s. C3).

Zdzisławie to Twoja Gmina Twardogóra walczyła, żeby było inaczej, chociaż uważam, że niesłusznie. Może ten wyrok doprowadzi to zmiany ustawy, tak jak w przypadku stypendiów.

emeryt08-07-2009 15:11:30   [#8445]

a konkretnie to chyba to:

http://www.rp.pl/artykul/4,330654_Rodzice_placa_tylko_za_wsad_do_kotla.html

post został zmieniony: 08-07-2009 15:13:01
nn09-07-2009 07:14:11   [#8447]
dzień dobry wszystkim czytającym i piszącym zarazem. Miłego dnia. :-))
ecomarta09-07-2009 07:46:21   [#8448]

Dzień dobry czwartkowo :)

Uciekam na komisje...pierwszą :) Dokumenty przygotowane, sala przygotowana....uffff....

Sylwia a co tu podglądasz...a SIO na urlop ;))

mireko6609-07-2009 08:28:09   [#8449]
http://www.samorzad.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_samorzad.pap.pl&_PageID=2&s=depesza&dz=wiadomosci_centralne&dep=54754&data=&_CheckSum=2110103994
Marion09-07-2009 10:41:13   [#8450]

Witam wszystkich: piszących, czytających i tych co na urlopie żyć bez nas nie potrafią :-)

strony: [ 1 ][ 2 ] - - [ 168 ][ 169 ][ 170 ] - - [ 234 ][ 235 ]