Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Wyjazd na konkurs
strony: [ 1 ]
Kucu19-04-2005 22:46:28   [#01]

Mam pytanie. Czeka mnie wyjazd na konkurs z 1 uczniem. Konkurs jest 3 dniowy (piątek, sobota, niedziela). Organizator pokrywa koszty przejazdu, noclegi i wyżywienie. Pytanie dotyczy odpłatności za te dni, bo wchodzą tu dni wolne od pracy. Zgodnie z prawem należy mi się inny dzień wolny, lub wynagrodzenie za te przepracowane godziny. Ale czy powinienem dostać delegację na ten wyjazd, czy nie musi to być w ten sposób zorganizowane. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

bogna19-04-2005 23:12:36   [#02]
moim zdaniem - koniecznie delegacja
Elusia20-04-2005 11:06:13   [#03]

Jesteś w pracy. A jak ci się coś stanie, nie daj Boże? Wypadek w pracy.

U nas gdy n-le wyjeżdżają np. na wycieczki czy zawody sportowe (dostają bilety autobusowe), to na druku delegacji mają napisane "Bez pawa do rozliczeń". Ale to jest potwierdzenie, że jest w pracy.

Arwena20-04-2005 17:13:11   [#04]
Czy jeżeli jadę na wycieczkę w dni pracy, też powinnam brać delegację jako potwierdzenie, że jestem w pracy?
Czy karta wycieczki nie wystarczy?
Gaba20-04-2005 17:20:43   [#05]

jak wycieczka - to jesteś w pracy i wystarczy karta wycieczki, jesteś zubepieczony.

Ja każdy wyjazd z uczniami na zawody, konkurs i rekreacyjnie robię jako zajęcia organizowane przez szkołę i wymagam karty wycieczki... - dzieci i mój nauczyciel są ubepieczeni.

jak szkolenie wyjazdowe... konferencja - to ja zmuszam do wzięcia delegacji, człowiek nie wie, co na niego czeka i czyha! Bhp jest ważne + szansa na zwrot za bilet.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]