Forum OSKKO - wątek

TEMAT: płace, "podwyżki"
strony: [ 1 ]
Kropka19-04-2005 17:20:33   [#01]

OP uchwalił regulamin w sprawie wysokości dodatków...... 30 marca; z mocą obowiązującą od 1 stycznia, nie ma w nim dodatku dla polonistów za sprawdzanie zeszytów; taki dodatek funkcjonował dotychczas. No i co z tym zrobić - "wyrównać" nauczycielom od stycznia ? Nie mam w szkole księgowej, obsługuje nas tzw. zespół i oni chcą decyzji dyrektora na piśmie. A ja nie jestem pewna czy można to od nauczycieli zabrać wstecz.Poradźcie.

Dziękuję

AnJa19-04-2005 17:34:53   [#02]
Nie można.

Jeśli dodatek był przyznany bezterminow, a z dniem 1 stycznia nie dokonałaś wypowiedzenia zmieniającego to płacić musisz w poprzedniej wysokości a wypowiedzieć teraz.

To tak na moje oko.

Mój OP też cosik tam namieszał, ale wprowadził, zę jeśli niższe to obowiązuja do końca roku szkolnego.
Kropka19-04-2005 17:38:47   [#03]

AnJa

Dziękuję. Szukam argumentów do rozmów z OP na ten temat, dobrze, że Twój argument jest po mojej myśli.
AnJa19-04-2005 17:43:27   [#04]
Jako osoba dosyć dobrze indywiduum o nicku AnJa znająca pragnę poinformować: powoływanie się na jego interpretacje przepisów może grozić konfliktem z OP, a czasami i organami kontroli prawnej, bo zaprawdę - nie zawsze on wie o pisze;-)

Stąd zastrzeżenie: na oko .
Kropka19-04-2005 17:49:47   [#05]
Dobrze: na oko; ale i tak dziękuję, że odpowiedziałeś.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]