Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Wycieczka przedmiotowa - objazdowa
strony: [ 1 ]
Gusia19-04-2005 09:21:13   [#01]

Mam problem...

Chciałabym zorganizować dzieciakom wyjazd do huty szkła i tartaku w jednym dniu. Nie mam zieolonego pojęcia od czego zacząć...

Wiem, że o wycieczkach było dużo, ale ja nie bardzo modemowo (24 kb) mam szanse siedzieć na necie i szukać.

prosze o pomoc

Gusia20-04-2005 07:44:03   [#02]
:(
Marek Pleśniar20-04-2005 08:09:35   [#03]

bo my nie wiemy Gusiu o co chodzi:-)

czy pytasz o huty szkła w Twojej okilicy i tartaki bo nie znasz ich - czy i jakie są

czy znasz ale o to jak się z tymi hutami szkła rozmawia pytasz

czy o to jakie masz przygotować papiery wycieczkowe

Podobno szkołą podmiotowo traktuje ucznia a dobry organizator to taki co nic nie robi sam;-)

najlepiej zacznij od rozmowy z klasą i zrób lekcję na której klasa zaplanuje tę wycieczkę

dzieci zaczną bezładnie a potem wyłonią się liderzy sami z siebie:-):

Jaś co ma Internet w domu niech Googlami znajdzie w okolicy hutę, tartak i spisze do nich telefony

Kasia co ma tatę którego stać na telefony niech z tym tatą zadzwonią tam wszędzie i się umówią:-)

Wojtuś niech zajmie się wraz z Asią i Beatką zaplanowaniem logistyki (co, kiedy, gdzie zjecie i po ile, ile kosztują bilety jakieś np do zoo albo na autobus) i gdzie to kupić

Jakies inne dzieci niech stworzą kosztorys

itp itp

Ty to sprawdź i nadzoruj, weź z sekretariatu kartę wycieczki i po np 2 takich lekcjach oraz zebraniu z rodzicami (muszą zatwierdzić wspłnie ile wydacie kasy;-) klasa sama zaplanuje wycieczkę, Ty zyskasz chwałę nauczyciela co zrobił ciekawą pracę wychowawczą..

i pamiętaj żeby zabrac wszystkich na tę wycieczkę. Nie zostaw kogoś;-) Chyba że zachoruje

Gusia20-04-2005 19:16:21   [#04]

tia, tyłe że jest to klasa 4. Na razie ustaliłam, że mam zadzwonić do huty czy nas przyjmą i jakie koszty...

mam nadzieję, że się uda.

Majka20-04-2005 19:20:18   [#05]

Gusia?

http://www.oskko.edu.pl/forum/thread.php?t=6722&fs=0&st=0
Co ty tak jeździsz po tych hutach?
:)))))
zgredek20-04-2005 19:22:50   [#06]
właśnie mi też się kojarzyło, że Gusia w ubiegłym roku to też do tartaku albo huty chciała jechać;-)
Gusia20-04-2005 19:36:23   [#07]

zgredku - chciałam do tartaku. Nie było finansów.

W tym roku mam tematy związane ze szkłem i bardzo chciałabym pokazać dzieciakom etapy produkcji szkła

Gusia20-04-2005 19:39:22   [#08]

Majko, bo ja coraz mniej wierzę, żę będę pracowała w szkole na etat. Moi koledzy robią mianowanie a ja stażysty nie mam, i nic nie zapowiada się bym miała.

Bardzo więc chciałabym przyjechać na Zlot (jak będę miała się z kim zabarać), być może dla mnie ostatni :(

Wydaje mi się że wszystkie znaki na Ziemi i Niebie nie chcą bym uczyła :(

Sorki za mój wisielczy humor

Marek Pleśniar20-04-2005 22:35:11   [#09]

a czmu czwarta nie może planować?

Jakies przepisy to ograniczają??

Maelka21-04-2005 05:31:57   [#10]

Gusiu

Szczerze mówiąc skoncentrowałabym się na jednym zakładzie pracy, zwłaszcza, że dzieciaki małe. Wydaje mi się, że huta szkła dostarczy dzieciom dosyć wrażeń, i dodawanie im do tego cyklu produkcyjnego w tartaku to chyba za dużo.

Pewnie planujesz cykl zajęć związany z tematem (przed wyjazdem i po nim), więc nadmiar i róznorodność mogą być tylko przeszkodą.

Oczywiście, jeśli masz jakiś pomysł i celowo ustaliłaś taki właśnie program - cofam wszystko, co wyżej napisałam.

Wyjazd na pewno będzie pożyteczny - życzę udanej wycieczki i wielu wrażeń. Miłych, rzecz jasna!

:-)

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]