Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
arkusz a stanowiska kierownicze |
miro | 18-04-2005 22:52:07 [#01] |
---|
Jestem wicedyrektorem szkoły. W arkuszu na nowy rok szkolny mam mieć wykazane tylko godziny, które wynikają ze zniżki godzin. Dotychczas zawsze wykazywany miałem cały etat, a w aneksie następowały zmiany związane ze stanowiskiem. Było to dla mnie bezpieczne, miałem gwarancję, że wciąż mam etat zapewniony. Jak jest w Waszych szkołach? |
zgredek | 18-04-2005 22:54:50 [#02] |
---|
a po co ci takie zabezpieczenie? znaczy zatrudniałeś nauczycieli na zastępstwo za siebie? czegoś nie rozumiem |
miro | 18-04-2005 23:42:08 [#03] |
---|
Odpowiedź jest prosta. Uczyłem j. polskiego. Dzisiaj te godziny mają osoby, które zostały zatrudnione w tzw. międzyczasie. Nie są zatrudnione na zastępstwie za mnie, więc godziny mojego dawnego przedmiotu "rozparcelowano". Mam drugą specjalność - informatykę. Z wyliczeń wynika, że tego przedmiotu może nie być całego etatu. Stąd moje rozterki. Co będzie, gdy np. będę musiał wrócić na etat nauczycielski. |
beera | 19-04-2005 08:52:32 [#04] |
---|
to wrócisz a w kolejnym projekcie ktoś zostanie ... Moim zdaniem jest tu racja- projektujesz siebie według widzy na temat stanu obecnego- czyli ze zniżką godzin. |
blips | 19-04-2005 09:29:23 [#05] |
---|
ile godzin To ile godzin planujesz sobie umiescic w organizacji? Jako wice masz 7 na etat i dodatkowo mozna max dodac jeszcze 3 tak by nie przekroczyc 1,5 etatu. To i tak nie daje etatu nauczyciela. Czegos nie rozumiem... POzdrawiam |
bojola | 19-04-2005 10:08:36 [#06] |
---|
Chyba najlepiej zatrudnić kogoś na zastępstwo, na czas pełnienia funkcji wice. |
beera | 19-04-2005 10:14:41 [#07] |
---|
ale takiej prawnej możliwości NIE MA by tak zrobić |
bogna | 19-04-2005 11:57:47 [#08] |
---|
blips dodatkowo mozna max dodac jeszcze 3 dlaczego tak? 1/2 etatu to najczęściej 9 godz. |
miro | 19-04-2005 12:25:28 [#09] |
---|
strona techniczna Dziękuję wszystkim za dodane uwagi. Chodzi mi cały czas tylko o stronę techniczną. Myślałem, że zmiany etatu powinno wprowadzać się dopiero w aneksie. Zawsze tak było robione we wcześniejszych latach. Teraz po raz pierwszy, mamy od razu wykazać stanowiska kierownicze na godzinach wynikających ze zniżki. Stąd zrodziło się moje pytanie. Co do ilości godzin ponadwymiarowych, to organ prowadzący ograniczył do 5. Dotyczy to wszystkich nauczycieli. Podobno jest to zgodne z prawem, chociaż KN nie wyklucza możliwości przydziału godzin do 9. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|