Forum OSKKO - wątek

TEMAT: 3osobowa komisja na jezykupisemnym,sprzęt wysiada po przerwie i?
strony: [ 1 ]
joanka17-04-2005 22:22:45   [#01]

Witam.

Co ma zrobić przewodniczący komisji trzyosobowej na języku obcym [pisemny egzamin], jeżeli [nie daj boże!!!] wkładamy płytkę, uczniowie w ciszy i zapartym tchem oczekują na głos lektora, a tu nic-wysiada sprzęt?

Tak miałam na maturze próbnej-po przerwie po I częsci, na której wszystko było ok, na II części wysiadł sprzęt, ale wtedy z tego przerazenia złamałam zakaz i poleciałam po sprzęt nowy do sekretariatu. Teraz już wiem,że w ogóle nie mogę wychodzić ani wysyłać smsów.

Co wtedy?

Z góry dziękuję za wszelkie [poważne:)] sugestie.

Pozdrawiam

Zola17-04-2005 22:41:29   [#02]
Joanka nie szczyp się , leć po nowy i to szybko :-)))
nie dajmy się zwariować i nie poddawajmy się psychozie wywoływanej przez media
jerzyk17-04-2005 22:52:26   [#03]
racja, ale pewnie lepiej od razu wziąć zapasowy, zawsze co 2 sprzęty to nie 1:-)
zgredek17-04-2005 22:54:27   [#04]

:-)

a Zola tak pięknie napisała - psychoza - to jest to!

stan18-04-2005 09:21:44   [#05]
Na wszelki wypadek dałem po cztery osoby do każdej sali ...
Jedna do kontaktów w sytuacjach awaryjnych ...
Ale ja mam tylko dwie klasy zdające  w tym roku. Co będzie w przyszłym? Nie wiem.
Maryśka218-04-2005 11:49:22   [#06]

...że się ośmielę ja bidulka z gimnazjum zapytać...

Czy u Was szanowna kadro ponadgimnazjalna też pojawiają się na egzaminach obserwatorzy-eksperci?

Bo psychoza swoją drogą, ale jak się jakoweś pisklę dopatrzy możliwości zakwestionowania egzaminu ze względu na nieprzestrzeganie procedur, zgłosi gdzie trzeba, choćby po to, aby miec szanse ponownego pisania egzaminu, który poszedł mu byle jak?

Ja może się i czepiam, ale przed tym uczulano nas na spotkaniach  z OKE. Ja więc wolałabym wziąć jednak drugi sprzęt lub miec czterech członków w komisji, żeby zawsze na sali pozostawało trzech nawet w sytuacjach awaryjnych.

AnJa18-04-2005 12:21:22   [#07]
Dlatego mamy i jedno idrugie.

A co do psychozy: zwykłe naruszenie procedury nie skutkuje unieważnieniem egzaminu.

Może skutkować takie naruszenie, które ma wpływ na wynik - np. ktoś wyszedł na ustnej a wziął udział w ustalaniu wyniku.

To oczywiście moja opinia.
joszka18-04-2005 13:51:51   [#08]

Było groźnie!!!(psychodelicznie)

Sam dyrektor  naczelny PPKS podpisał PISMO URZĘDOWE a kierownik działu przewozów osobowych dowiózł do szkoły,w którym wyjaśnili powód spóżnienia autobusu rejsowego z ...powodu awarii gimbusa i konieczności zabrania po drodze ( tylko 5 km w bok) gimnazjalistów do szkoły. Uczeń B. spóźnił sie 15 min . na swój egzamin (miał zdawać j.polski jako pierwszy) -egzamin zdał w cuglach!!

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]