Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Pomóżcie zrozumieć
strony: [ 1 ]
Monia17-04-2005 21:07:32   [#01]
Pomóżcie, bo naprawdę nie rozumiem.Sytuacja wygląda następująco: W grudniu 2004 roku przebywam na zwolnieniu lekarskim 1 dzień ( wirus rota diabelstwo), w styczniowej pensji pani księgowa odejmuje mi pieniążki za to właśnie zwolnienie ( i to rozumiem nauczyciel pensję dostaje z góry, nie mogła przewidzieć, że bedę chora), w lutym zwykła pensja plus wyrównanie ( w grudniu zostałam nauczycielem dyplomowanym),  w marcu normalna pensja, a w kwietniu pojawiają się zapowiadane podwyżki, czyli kolejne wyrównanie i tu zaczyna sie mój problem, zupełnie nie rozumiem dlaczego pani księgowa odejmuje mi z wyrównania za zwolnienie lekarskie ( przecież ja byłam chora w grudniu, a wyrównanie od stycznia). Może ktoś potrafi mi to prosto wyjaśnić, bardzo proszę , tu nie chodzi o to 13 złoty ale jasność sytuacji
Wertykal17-04-2005 22:09:14   [#02]

Sie Jej pomylilo?

Marek

Monia17-04-2005 22:29:50   [#03]
No i tu pojawia się problem, Pani mówi, że tak musi być.
Janusz z W17-04-2005 22:40:02   [#04]

Teoretycznie masz rację, ale...

Nie znam twojego regulaminu. Jego znajomość może dużo wyjaśnić. Logika Twojego wywodu jest jasna. Ale, jak zwykle, diabeł tkwi w szczegółach. Trzeba wiedzieć kiedy, na jakich zasadach są wypłacane u Was dodatki. Może na wysokość motywacyjnego bezpośredni wpływ ma absencja? Oczywiście teoretyzuję. Powinnaś po prostu zwrócić się o szczegółowe wyjaśnienie do księgowej. Emocje są tu najmniej wskazane. Któraś z Was na pewno ma rację.

Janusz z W17-04-2005 22:44:21   [#05]

Post nr 4 zacząłem pisać wcześniej

Moniu nie można udzielać tak nieprofesjonalnej odpowiedzi. Masz prawo otrzymać kartotekę wynagrodzeń. Księgowa mogła się wcześniej pomylić, ale powinna się do tego przyznać. Błędów nie popełniają jedynie Ci, którzy nic nie robią.
Monia17-04-2005 22:48:34   [#06]
Tu nie chodzi o emocje, prawda jest taka, że Pani księgowa to bardzo miła osoba, która niestety tego problemu nie umie mi wyjaśnić, ma się  kogos zapytać, narazie nie pyta, a ja poprostu chciałabym uzyskać klarowną i jedoznaczną odpowiedź na moje pytanie. Jeśli chodzi o dodatki w mojej szkole, to absencja napewno nie ma wpływu, na wydruku mam wszystko dokładnie wypisane, jeśli chodzi o wyrównanie to została wyrównana wysługa, dodatek motywacyjny, nadgodziny, zastępstwa, nadgodziny nauczania indywidualnego i odjęte L4fpł.
Spayk17-04-2005 23:08:23   [#07]

Janusz, przepraszam

twoja odpowiedz: "Któraś z Was na pewno ma rację." bardzo mi się podoba podpisuję się pod nią oboma rękami :-)

Monia17-04-2005 23:16:47   [#08]
Tylko która, oto jest pytanie.
Janusz z W18-04-2005 08:46:24   [#09]

A mnie się wydaje ;-)

Moniu śmiem podejrzewać, że Twoja Pani Księgowa używa aplikacji płacowej, której nie dobrze zna. Stąd to niepotrzebne obniżenie. Stąd też "Pani mówi, że tak musi być." Nie potrafi Ci wytłumaczyć dlaczego tak jest a nie inaczej.
Janusz z W18-04-2005 08:53:54   [#10]

Przepraszam!

Moniu śmiem podejrzewać, że Twoja Pani Księgowa używa aplikacji płacowej, której dobrze nie zna. Stąd to niepotrzebne obniżenie. Stąd też "Pani mówi, że tak musi być." Nie potrafi Ci wytłumaczyć dlaczego jest tak, a nie inaczej.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]