Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
jeszcze SIO-proszę |
Anna P | 17-04-2005 16:47:23 [#01] |
---|
Czy w SIO /gimnazjum/ nie ma do wypełnienia tabeli OB3 obowiazek nauki? Czy to wypełniaja gminy,czy mi znikło? Jak to jest z obliczaniem stażu, gdy nauczyciele pracują w innej szkole, a u mnie mają np. 4; 6; czy 10 godz.,co z dodatkiem za wysługę. Coś mi wychodzą u tych nauczycieli błędy, bo jak napiszę,staż pracy 5 lat, to co z dodatkiem za wysługę jak nie ma etatu. Dziękuje za wyjaśnienia, bo już sie pogubiłam. |
Maryśka2 | 17-04-2005 20:49:05 [#02] |
---|
Nic Ci nie znikło
OB3 jest w plikach organów prowadzących. Stworzylam sobie taki fikcyjny plik, żeby sprawdzic i tam jest. :-))) |
Maryśka2 | 17-04-2005 20:59:06 [#03] |
---|
A co do drugiego pytania, to tak mówią fachowcy, czyli porady na stronie www.sio.edu.pl :
"Ogólny staż pracy" - należy podać staż pracy obliczony tak samo jak odbywa się to podczas ustalenia dodatku za wysługę lat (jednak może on być wyższy niż 20 lat). Jeżeli dla danego nauczyciela zatrudnionego w szkole lub placówce jest to dodatkowy stosunek pracy, to ogólny staż pracy obliczany jest odrębnie zgodnie z § 7 ust. 2 rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 31 stycznia 2005 r. w sprawie wysokości minimalnych stawek wynagrodzenia nauczycieli. (Dz.U. Nr 22, poz. 181). (źródło: MENiS)
teraz tylko drobiazg czyli szukamy owego rozporządzenia i tegoż paragrafu...
2. Nauczycielowi pozostającemu jednocześnie w więcej niż jednym stosunku pracy okresy uprawniające do dodatku za wysługę lat ustala się odrębnie dla każdego stosunku pracy, z zastrzeżeniem ust. 3 i 4. Do okresu zatrudnienia uprawniającego do dodatku za wysługę lat nie wlicza się okresu pracy w innym zakładzie, w którym nauczyciel jest lub był jednocześnie zatrudniony. Do okresu dodatkowego zatrudnienia nie wlicza się okresów podstawowego zatrudnienia. |
Macia | 18-04-2005 12:07:39 [#04] |
---|
pewnie dla niektórych odpowiedź jest oczywista ale ja nie wiem czy neostrada tp to łącze szerokopasmowe |
Zespół Szkół | 18-04-2005 18:26:23 [#05] |
---|
neostrada Dla macia. Lącza szerokopasmowe to SDI.Neostrada sądzę, że nie.Tyle wiem. |
Rycho | 18-04-2005 21:10:50 [#06] |
---|
ze strony neostrady
"Dostęp do Internetu w technologii ADSL jest jednym z typów tzw. dostępu szerokopasmowego (ang. broadband). Główną zaletą tej technologii jest jej szybkość. Dzięki technologii ADSL szybkość transmisji w neostradzie tp wynosi do 1024 kb/s, czyli ok. 20 razy więcej niż przy dostępie modemowym" |
Macia | 19-04-2005 16:00:29 [#07] |
---|
dzięki czyli wpisuje do szerokopasmowych |
for | 19-04-2005 17:57:50 [#08] |
---|
Pomocy!! czy tabelkę koszty mogę wypełnić tylko dla zespołu czy muszę dla poszczególnych szkół wchodzących w jego skład dziękuję | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|