Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
hej, za dzień matura.... |
bogda4 | 16-04-2005 00:44:42 [#01] |
---|
Witam nocnych Marków.Ja jestem z tych co lubią wiedzieć duuużo wcześniej- zostałam zaproszona do komisji maturalnej na egzamin pisemny.Co ja tam mam robić a właściwie czego mi nie wolno.Pytam się bo z innej szkoły jestem i chcę wiedziec jak mam się zachować i której procedury nie złamać. Tak tu dużo o maturze, że się nawet "zabojałam" ;- ). Napiszcie coś zestresowanej po nocy koleżance. |
zgredek | 16-04-2005 00:50:52 [#02] |
---|
żeby wiedzieć, której procedury... powinnaś zostać zapoznana z procedurą wewnątrzszkolną |
bogda4 | 16-04-2005 00:56:45 [#03] |
---|
A...dużo ich jest?:-( |
zgredek | 16-04-2005 00:58:42 [#04] |
---|
nie - bogda idź do szkoły, z której Cię zaproszono - niech tam odpowiedzą na wszystkie Twoje wątpliwości oni też wszystkiego nie wiedzą - w praniu sie okaże jak to byc powinno - po prostu |
bogda4 | 16-04-2005 01:03:06 [#05] |
---|
zerknęłam na wątek sąsiedni- więcej wiem a resztę dowiem się od zaprzyjażnionej dyrekcji LO.Dziekuję za podpowiedź. |
zgredek | 16-04-2005 01:08:12 [#06] |
---|
e, tam - taka podpowiedź, to nie podpowiedź:-( zaglądaj tu na forum - to kopalnia wiedzy jest;-) sama się już dużo nauczyłam |
dorota s p | 16-04-2005 07:53:06 [#07] |
---|
A swoją droga dziwię się że w tej, do której idziesz solidnie Cię nie przeszkolili. Tego jest naprawdę dużo! Na jesieni szkoliliśmy "gości" z "naszymi" ogólnie , a w kwietniu ,teraz bardzo szczegółowo, (łącznie z próbą przenoszenia peseli na tzw. matrycę). Dla niektórych kompletna nowość. Trzymaj się, głowa do góry, tak naprawdę to chyba wszyscy mamy tremę. |
Gaba | 16-04-2005 08:09:11 [#08] |
---|
ja robiłam mature w słynnym 1981! O roku ów! dzis mi sie sniła, że zdaje maturę uzupełniającvą pt. Na nowo Matura lub Matura for Ever... Ładnie się zestresowałam. |
AnJa | 16-04-2005 08:57:20 [#09] |
---|
Jesteś w innej szkole?
To siedź na d... albo stój gdzie Cie postawią, słuchaj szefa ZN i nie przeszkadzaj innym w pracy.
To treść szkolenia, które ja przeprowadzić powinienem dla swoich z zewnątrz. |
Małgosia | 16-04-2005 09:12:57 [#10] |
---|
to byli czasy, Gaba... A ja zdawałam w 1982, choć powinnam w 1983 (byłam "wcześniakiem"). Był stan wojenny, kolegę z klasy akurat przed samą maturą nieźle obili za ulotki z Jaruzelskim "Dokąd prowdzisz, ślepcze?" Ale zostawmy politykę... Pamiętam w zwiazku z maturą, że oprócz ewidentnego stresu, była wokół tego atmosfera jakiegoś święta. Teraz, w ferworze walki o sprzęt, procedury, dodatkowe terminy, tak się jakoś dziwnie porobiło... Nawet kasztany przestały być symbolem, bo jeszcze nie kwitną... AnJa, coś taki nerwowy? ;-))) |
AnJa | 16-04-2005 09:22:25 [#11] |
---|
A gdzie tam nerwowy:-)
tak widze rolę rolę osoby z zewnatrz
a że do d... nawiązałem? no, staran sie tu kulturalnie wyrażac, w realu stosuje bardziej urizmaicone słownictwo
ba, mówiąc o maturze . poza słowemmatura, właściwie tylko słownictwo
.....
ide uczyć:-(
i nie wiem jak, bo odebrało mi mowę, a to zaoczne, czyli trzeba gadać
chyba , zę migowo
migać się zawsze lubiłem |
bogda4 | 16-04-2005 09:44:28 [#12] |
---|
...tak widzę rolę rolę osoby z zewnatrz... ja też ; -))) chętnie bym se postała, ogłuchła,sprzeźroczyściała na te kilka godzin, albo posiedziała na 4 literach.Pewnie nie dadzą i o tym myślę z jakiego powodu mogą nie dać. AnJa, ja też lubię proste odpowiedzi. |
AnJa | 16-04-2005 10:14:35 [#13] |
---|
Dla jasności:
Po maturze próbnej jestem optymistą co do ściągania - tego właściwie nie ma.
Zespół ma do wykonania dużo pracy: przed rozpoczęciem pisania, w trakcie przerw między częściami i po zakończeniu.
Osoba z zewnątrz może pomóc - ja jednak wolę wymagagać wykonania tej pracy o swoich ludzi. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|