Forum OSKKO - wątek

TEMAT: wynagrodzenie
strony: [ 1 ]
ulis14-04-2005 21:23:15   [#01]

Odpowidzcie mi proszę na pytanie. Jak naprawdę powinien mieć płacone nauczyciel, który uczy 14 godz przedmiotu zgodnego z kwalifikacjami (mgr z pp) oraz 4 godz jezyka obcego ( uczy się w kolegium języków obcych). Napewno był poruszany ten watek ale nie moge go znaleźć.

Czy wszystko jako mgr, czy 14/18 jako mgr a 4 jak bez kwalifikacji i po wykształceniu średnim Jak to jest naprawdę. Pozdrawiam

AnJa14-04-2005 21:26:31   [#02]
Wszystko z górnej - póki co przynajmniej.
ulis15-04-2005 06:12:13   [#03]

Dziekuję bardzo za szybka odpowiedź.

-:)))))))))))

karina05-05-2005 14:07:31   [#04]
Nie do ko?ca si?z Toba zgodze. Wg naszego kuratorium nauczyciel ten jest zatrudniony niezgodnie z kwalifikacjami i nale?y mu sie p?aca sta?ysty
karina05-05-2005 14:07:35   [#05]
Nie do ko?ca si?z Toba zgodze. Wg naszego kuratorium nauczyciel ten jest zatrudniony niezgodnie z kwalifikacjami i nale?y mu sie p?aca sta?ysty
karina05-05-2005 14:07:49   [#06]
karina05-05-2005 14:08:50   [#07]
karina05-05-2005 14:09:27   [#08]
oj co? si? zacie?o przepraszam
nalix07-05-2005 09:41:03   [#09]
Rozporządzenie MENiS z 31.01.2005 nakazuje płacić za najwyższe posiadane kwalifikacje(patrz pod tabelkę) -podobnie wcześniejsze.
Zola07-05-2005 14:42:10   [#10]

a ja już drugi raz odwiozłąm swoje do drugiej szkoły w mieście, inna ekipa więc znowu się uczyli, co mają robić
kiedy kazano mi odkleić kopertę z dokumentami, to grzecznie zapytałam po co w instrukcji stoi ,że trzeba ja zakleić, na to pani grzecznie że to pierszy raz, że my się uczymy i oni się uczą, wieć ja grzecznie, że ja się nie ucze bo maturę robię w szkole już 20 lat, a tu zrobiłąm wedle tego co kazali w instrukacjach

potem zaczął się kłopot bo wykaz przysłąnych materiałów był osobny dla dwóch paczek, pani kazała mi jeden zabrac i trudno jej było wytłumaczyć zę to jest komplet, i wtedy zaczęła sie kołomyja, bo nie było kalkulatora zeby te dwie specyfikacje dodać - 3 x do 163 arkuszy
tak samo było z liczeniem 110 + 53 x 2 + 158 + 5
mam dość nieprzygotowania i niekompetencji ,

i kolejna rzecz która mi się nie podoba to miejsce sprawdzania prac, prace koszlińskie nigdzie nie jadą i spradzają je koszlińscy nauczyciele, spokojnie co bystrzejści ( szczególnie ci którym na tym zależy) mogą sprawdzać prace swoich dzieci i dzieci znajomych, moga zanć wyniku już teraz a nie 27 czerwca, żaden kłopot zlokalizować kod interesującej nas szkoły i konkretnego ucznia
ktoś powie że to taniej, w nosie to mam, jeśli ja codziennie jak durna czekam na POCZTEX i oni zarabiają furę forsy, zamiast prywieźć to raz na całą maturę , to niech jeszcze  zawiozą to do OKE Poznań i rozdzielą losowo, jeśli to ma być zewnętrzna matura, to niech ja nie mam watpliwości w jej uczciwość,
jeśli ktoś nie ma do mnie zaufania, to ja mam prawo nie mieć zaufania do takiego systemu sprawdzania,

żadna to zewnętrzna matura , tylko jeden wielki pic i wywalone pieniądze

Zola07-05-2005 14:42:52   [#11]
soory  nie tu miałąm wkleić
Leszek07-05-2005 15:51:10   [#12]

Karina, jesteś pewna, że w takiej sytuacji o jakiej pisze Ulis?

Pozdrawiam

karina07-05-2005 16:15:12   [#13]

odpowiedz dla Leszka

Tak jestem pewna nawet przydziała jednej gdziny niezgodnie z kwalifikacjami = zatrudnieniu nauczyciela niezgodnie z kawlifikacjami co gorsza nauczyciel ten nie moze realizowac stażu 

Zagmatwalam ale coż taka interpretacja !

Leszek07-05-2005 16:27:19   [#14]

no to jeśli sytuacja jest dokładnie taka jak opisała Ulis to nauczyciel może spokojnie robić staż z przedmiotu z którego ma co najmniej pół etatu zgodnie z kwalifikacjami...

co do zatrudnienia i płacy to #9...

pozdrawiam

Zespół Szkół07-05-2005 16:28:27   [#15]
nAUCZYCIELOWI,KTÓRY POSIADA TYTUŁ MGR NIE MOZNA GO ODEBRAĆ. DO SPRAW PŁACOWYCH KWALIFIKUJEMY JAKO MGR Z P.P. W ZALEŻNOŚCI OD POSIADANEGO STOPNIA. TO ŻE JEST ZATRUDNIONY NIEZGODNIE Z KWALIFIKACJAMI TO WINA DYREKTORA(NIE MOŻNA TAK).CO DO ODBYWANEGO STAŻU NIE JESTEM PEWNA, ALE CHYBA WYSTARCZY TYCH 14 GODZIN ZGODNIE Z KWALIFIKACJAMI.;TRZEBA SPRAWDZIĆ?
karina07-05-2005 16:50:08   [#16]

Też sie z tym nie zgdzam ale cały czas rozchodzi się o art 10 KN

art.10

ust. 7. W przypadku zaistnienia potrzeby wynikającej z organizacji nauczania lub zastępstwa nieobecnego nauczyciela, w tym w trakcie roku szkolnego, z osobą rozpoczynającą pracę w szkole, z nauczycielem kontraktowym lub z nauczycielami, o których mowa w ust. 5, stosunek pracy nawiązuje się na podstawie umowy o pracę na czas określony.

ust. 8. Nie można nawiązać stosunku pracy z nauczycielem, który nie spełnia warunków, o których mowa w ust. 5 pkt 2-5, z zastrzeżeniem ust. 9. (czyli nie posiada kwalifikacji)

ust. 9. W przypadku, o którym mowa w ust. 7, jeżeli nie ma możliwości zatrudnienia osoby posiadającej wymagane kwalifikacje, można za zgodą organu sprawującego nadzór pedagogiczny zatrudnić nauczyciela, który nie spełnia warunku wymienionego w ust. 5 pkt 5.

ust. 10. Do nauczycieli zatrudnionych na podstawie ust. 9 nie stosuje się przepisów rozdziału 3a. Dla celów płacowych nauczyciele ci są traktowani jak nauczyciele stażyści.

ust. 11. W przypadku nauczyciela zatrudnionego na podstawie ust. 7, posiadającego wymagane kwalifikacje, na jego wniosek odstępuje się od stosowania przepisów rozdziału 3a. Dla celów płacowych nauczyciele ci są traktowani jak nauczyciele stażyści, chyba że posiadają wyższy niż stażysta stopień awansu zawodowego.

Gaba07-05-2005 18:34:05   [#17]
TO ŻE JEST ZATRUDNIONY NIEZGODNIE Z KWALIFIKACJAMI TO WINA DYREKTORA(NIE MOŻNA TAK). - wcale się nie zgadzam, że musi to byc wina (!) dyrektora, dokładnie może to być wina nauczyciela np. otrzymał polecenie doszkalania się, ale uznał, że sobie dyrektor zartuje, a on juest specjalista i niech sie dyrektor martwi... - znam takich, skóra cierpnie.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]