Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
szkolenie okresowe |
malmar15 | 13-04-2005 16:28:02 [#01] |
---|
Wiem, że jesteście (i ja też) strasznie zajęci SIO, ale proszę o pomoc. Jaki zapis zrobić w aktach pracownika, który dwukrotnie nie zgłosił się na szkolenie okresowe bhp (mimo wcześniejszych powiadomień). Pracownik trudny, konfliktowy, chociaż z racji nauczanego przedmiotu powinien szanować innych, a nie uważać siebie za pępek świata. Mam dzisiaj ciężki dzień, więc z myśleniem u mnie kiepsko, a wiem, że na Was zawsze można liczyć. Dziękuję i pozdrawiam. P.S. Już raz wysyłałam ten wątek, ale coś go nie widzę. Zatem zwątpiłam czy wysłałam. ;) |
urzędniczka | 20-04-2005 15:16:22 [#02] |
---|
Przestrzeganie przepisów i zasad BHP jest podstawowym obowiązkiem pracownika . W szczególności pracownik jest zobowiązany znać przepisy i zasady BHP, brać udział w szkoleniu i instruktażu z tego zakresu oraz poddawać się wymaganym egzaminom sprawdzającym (art.211 KP). art. 108 KP - za nieprzestrzeganie przepisów BHP pracodawca może stosować kary upomnienia, nagany a nawet karę pieniężną. |
Gaba | 20-04-2005 17:43:59 [#03] |
---|
a ja za niepoddanie się szkoleniu, oddaliłabym od czynności służbowych, nie zapłaciłabym i skierowała sprawę do Kuratorium. Jeżeli pracownik nie szkolony ulegnie wypadkowi (!), cała wina spada na Ciebie. nie bądź głupi, nie bierz strupa i cudzej odpowiedzialności na siebie. Prawdopodobnie, bym powiadomiła i ostrzegła na piśmie, ze tak zrobię, jeżeli - dalej nie. To ja w takich razach mam twardą łapę. Bardzo przepraszam za takie tu niemiłe występy. Ja za kogoś nie chcę siedzieć! | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|