Forum OSKKO - wątek

TEMAT: "dyskryminacja"!!!!!!!!
strony: [ 1 ]
MarekM17-03-2005 15:47:33   [#01]
Nauczyciel zatrudniony na świetlicy na pełnym etacie na czas nieokreślony zwraca się z prośbą do dyrektora szkoły o zatrudnienie go w nauczaniu zintegrowanym w w roku szkolnym 2005/2006 cytat z pisma do dyrektora  "........uważam, że pominięcie mojej osoby przy przydzielaniu godzin lekcyjnych w nauczaniu zintegrowanym na rok 2005/06 będzie przejawem dyskryminacji ze strony Pana Dyrektora...". Czy to jest groźba ze strony nauczyciela. Proszę o komentarz,. Może ktoś z Was miał taki ciężki przypadek!!!!!
beera17-03-2005 15:54:36   [#02]

a co?

on jakoś przesunięty był do tej świetlicy na jakiś czas, czy co?

czy tylko ma wyksztalcenie?

Bo jeśli ten drugi wariant, to podurniejemy.
Nauczyciele porobią podyplomowki i będą oczekiwać braku dyskryminacji, czyli każdy matematykiem, kto chce;-))

( swoją drogą dwukierunkowość ma dwa wymiary- jak zwolnić kiepskiego, mianowanego belfra, ktory zrobi matematykę, a utrzymać swietnego matematyka o statusie kontraktowego?)

Marek Pleśniar17-03-2005 19:05:56   [#03]

no zlikwidować w cholerę KN;-)

Marku jak możesz być tak podłym i nieczułym człowiekiem - i nie dajesz nauczycielom uczyć czego chcą?? Przecież człowiek cierpi;-)

a poważniej - podejrzewam że jest tak jak pyta asia: on jakoś przesunięty był do tej świetlicy na jakiś czas, czy co

bo drugiej ewentualności nie dopuszczam z powodu nadmiernej śmieszności roszczenia;-)

violka17-03-2005 20:12:23   [#04]

MarkuM

ja też miałam taki ciężki przypadek

nie utworzyło się tyle klas 1 ile trzeba było - spada nam z nieba oddział 0

nauczycielka ma w papierach edukacja przedszkolna i wczesnoszkolna - hura, daję ją do "0", nie trzeba zwalniać (no pensum trochę większe, ale praca jest)

i co? ano, obraza majestatu - pani czuje się zdegradowana!

w październiku przybywa dzieci - dzielimy jedną klasę na dwie

wpływa pismo od pani z prośbą o przywrócenie na stanowisko nauczyciela zintegrowanego (uzasadnienie typu "jaka to ja jestem świetna i mam sukcesy"  - tylko żadnych konkretów i faktów)

czyli: do widzenia kochane dzieci i rodzice z zerówki, koniec zesłania, trafiło mnie się lepiej, bo ja jestm lepsza i chcę uczyć 1-3, a nie was przedszkolaków

bo ona ma ambicje ....

uuuuu, dla kogo jest w końcu ta szkoła???

bogda417-03-2005 20:22:47   [#05]

Bo ona chyba nie była " nauczycielem zintegrowanym"

;-)

Marek Pleśniar17-03-2005 20:23:59   [#06]
ze szkołą? ;-)
bogda417-03-2005 20:25:17   [#07]

Bo taki prawdziwie zintegrowany umie i lubi pracować i tu i tu.

violka17-03-2005 20:27:29   [#08]

ze szkołą

też sobie tak pomyślałam

violka17-03-2005 20:30:18   [#09]

kiedyś i dla mnie brakło godzin - wolałam  dopełniać na świetlicy - chciałam być w swojej szkole

niespecjalnie mi ta praca odpowiadała (jestem biologiem), ale nie przypominam sobie abym odbierała to jako degradację

bardu18-03-2005 04:20:15   [#10]
to ja przy takich uzupełnieniach otrzytmałam pismo n-la że stanowisko jest  "upokarzające i wszyscy będą wołali na nią  świetliczanka"??
Gaba18-03-2005 05:38:15   [#11]

i to jest juz mobbing, powiedzmy to sobie szczerze.

Świetliczanka, toż to skandal!

MarekM18-03-2005 09:51:33   [#12]

dyskryminacja cd.

Asiu to jest nauczycyelka , która pracuje już kilka lat na tym stanowisku, nie była "przesuwana". Ma tylko wykształcenie, skończyła tez w lutym podyplomówkę z nauczania zintegrowanego.
Coraz bardziej skłaniam się   (po 10 Latach dyrektorowania)  Marku że należy podpisywać z nauczycielami kontrakty.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]