Forum OSKKO - wątek

TEMAT: CKE-wzory i tablice
strony: [ 1 ]
Mariola13-03-2005 08:17:55   [#01]
CKE umieściła na swojej stronie wzory i tablice z których będą mogli korzystać maturzyści.
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co to oznacza?
Czy te wzory będą dołączone do arkuszy egzaminacyjnych, czu czeń musi sobie je sam wydrukować , a może musi je wydrukować i skserować szkoła?
Biorąc pod uwagę fakt, że wzory matematyczne mają coś około 20 stron formatu A4 będzie to dość ciekawa zabawa, bo nie sądzę (a może tu się mylę), że tyle wzoró dołączy do arkuszy .
I jeszcze nasuwa mi się pytanie  takie, czy te wzory będą zarówno przy poziomie roszerzonym jak i podstawowym?

Zamieszczam kawałek komuniktu, ze wskazaniem na wielkość plików:
Uwaga Maturzyści ! WZORY I TABLICE    Drukuj   E-mail
07.03.2005, 15:30

Zamieszczamy materiały pomocnicze opracowane dla potrzeb egzaminu maturalnego i dopuszczone jako pomoce egzaminacyjne komunikatem Dyrektora CKE z dnia 17.02.2005 roku

Karta wybranych wzorów i stałych fizycznych  (plik  PDF - 520 KB)

Karta wybranych tablic chemicznych  (plik  PDF 742 KB)

Zestaw wybranych wzorów matematycznych  (plik  PDF 4,6 MB)
dorota s p13-03-2005 13:27:07   [#02]
Wydrukowałam i pokazałam uczniom, mówiąc że oprócz tego nic mieć nie można. Nadal, jak Mariola nie wiem jednak kto ma zapewnić posiadanie tych wzorów przez maturzystów. Oświećcie proszę!
maeljas13-03-2005 13:36:18   [#03]

krakowska OKE na konferencji w lutym rozdała dyrektorom tablice z wzorami chemicznymi i fizycznymi oraz tablice matemtyczne

- tyle - ile uczniów zdaje te przedmioty

uczniom udostępnione zostaną na egzaminie pisemnnym

teraz mają się  zapoznać z nimi nauczyciele przedmiotów

Zola18-03-2005 08:19:32   [#04]
usłyszałam to samo na spotkaniu z OKE
Arwena18-03-2005 09:19:47   [#05]
 Podobno mają być dostarczone do szkół dla każdego zdającego.
bsmazur18-03-2005 15:21:19   [#06]

Czy słownik dla każdego ucznia?

Z Komunikatu o materiałach i przyborach pomocniczych dla zdających maturę pisemną w 2005 r.   Drukuj  E-mail

Każdy zdający powinien posiadać długopis/pióro z czarnym tuszem/ atramentem do rozwiązywania zadań egzaminu pisemnego, a ponadto może korzystać z materiałów pomocniczych, które będą przygotowane w każdej sali oraz z własnych przyborów i urządzeń, które są wymienione na liście poniżej.

Lp.

Przedmiot

Materiały i przybory

1. język polski słownik ortograficzny, słownik poprawnej polszczyzny – nie mniej niż 1 na 25 osób

Czy ilość przygotowanych słowników może być taka aby słownik posiadał każdy uczeń na własnym stoliku?
Majka18-03-2005 15:24:41   [#07]
To idealne rozwiązanie- nie ma bałaganu i przeszkadzania.
Myśmy w 2002 (nowa) zbierali tydzień wcześniej od uczniów słowniki, przglądali, czy nie ma ściąg i wydawali przed egzaminem. Szkolnych zabrakło....

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]