Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
koncepcja przedszkole+sp |
Ank | 08-03-2005 18:05:43 [#01] |
---|
Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w kwestii funkcjonowania zespołu SP+Przedszkole. Może pisaliście koncepcję pracy dla takiego zespołu. Podpowiedzcie coś proszę lub podeślijcie życzliwie na priva. Bardzo ładnie staram się uśmiechać :-))) choć to naprawdę jest tak :-((((( |
INA07 | 08-03-2005 19:38:59 [#02] |
---|
Czyli jednak łączenie w zespół ? Czy naprawdę nic się nie da zrobić? |
Ank | 08-03-2005 21:05:09 [#03] |
---|
No nie wiem, co można to robimy chyba, że ktoś się opamięta. Ja jestem może zbyt wielką realistką albo nawet pesymistką jak kto woli i wołam o pomoc w sprawie koncepcji |
Grażka1 | 08-03-2005 21:39:01 [#04] |
---|
koncepcja przedszkole+sp ja również jestem tym zainteresowana bo gmina przeraźliwie szuka oszczędności i poszukuje na obrzeżach rolniczych miasta. Istnieje niedaleka koncepcja wprowadzenia przedszkola do szkoły |
Ank | 08-03-2005 21:46:07 [#05] |
---|
No ale nikt jakoś się nie odzywa może inne OP nie miały takich dobrych pomysłów? U mnie Grażko oszczędnościowo nic się nie zmieni no chyba tylko odpadnie jeden dyrektor:-( |
sarna | 08-03-2005 22:16:37 [#06] |
---|
U nas trzy lata temu gmina powołała centrum edukacji skladajace się z przedszkola i szkoły podstawowej. Placowki mieściły się w osobnych budynkach. Miały swoje statuty i oddzielne rady peagogiczne. Był jeden dyrektor , a w przedszkolu kierownik. Wspólny intedent, sekretariat.Jedna ogolna pieczątka i dwie oddzielne. Dzieci z przedszkola korzystały z pracowni komputerowej, z sali gimnastycznej . Byliśmy na początku drogi budowania scenariusza współpracy nauczycieli , bo tu widziałam duże możliwości działania. Rok temu bez pytania OP podjął uchwałę o podziale ponownym i znowu jesteśmy rozdzieleni. Mniej papierów, ale czy oszczędniej teraz , to nie wiem , bo już nie jestem dyrektorem. |
Grażka1 | 08-03-2005 22:19:21 [#07] |
---|
koncepcja przedszkole+sp u nas liczą koszty utrzymania budynku no i napewno jeden dyrektor. Ale zanim to nastąpi planuja przebudową . Aby było ciekawiej to w tajemnicy przed przedszkolem. To żenujące. Jeśli macie koncepcję jak nie dopuścić do połączenia proszę o pomoc w imieniu zdesperowanych przedszkolanek |
Grażka1 | 08-03-2005 22:21:43 [#08] |
---|
sarna dzięki że podzieliłaś się swoimi odczuciami |
piopaw | 30-03-2005 19:11:49 [#09] |
---|
jestem 6lat dyrektorem w takiej instytucji |
Ajcila | 31-03-2005 18:29:17 [#10] |
---|
Aniu mam znajomą która 2 lata temu startowała w konkursie, spróbuję wyciągnąć koncepcję jak mi się uda prześlę Ci. |
Ank | 31-03-2005 21:18:18 [#11] |
---|
Bardzo będę Wam wszystkim wdzięczna za pomoc. Wiem, że każda koncepcja jest inna bo i warunki, i możliwości i piszący są odmienni. Stąd wcale nie chcę kopiować ale tak naprawdę to takiego tworu jeszczem na oczy nie widziała a i polotu i czasu brakuje na myślenie. Wiem, że jak zwykle mogę tu na kogoś życzliwego liczyć i nie zostawicie mnie bidoty w potrzebie:-) |
Renatka | 02-04-2005 19:49:03 [#12] |
---|
trzymamy kciuki za dobre rozwiązania, może do tego nie dojdzie, a jak rodzice? może naciskać o budowę nowego. |
jzzg | 02-04-2005 20:11:20 [#13] |
---|
Cała nadzieja w postawie rodziców, którzy nie dopuszczą do takiego rozwiązania, ewentualnie sanepid... |
Ank | 03-04-2005 17:33:32 [#14] |
---|
No właśnie to w rodzicach nadzieja i ufam, że im się uda. Jutro właśnie wyruszają z kolejną pielgrzymką do władz wysokich i jeszcze wyższych. Ja tak na wszelki wypadek jednak myślę o tej koncepcji i o ewentualnych konkursach choć mi to myslenie jakoś nie idzie... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|