Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Nagrywanie posiedzeń RP.
strony: [ 1 ]
boreasz16-02-2005 15:45:10   [#01]
Czy ktoś z Was spotkał się z takim zjawiskiem jak nagrywanie (na dyktafon )posiedzeń RP. Oczywiście osoba ta nikogo o zdanie się nie pytała a  "robi to już od dłuższego czasu". Czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć czy takie działanie, jest  lub nie, zgodne z obowiązującym prawem. Jeżeli jest to bezprawie w jaki sposób można ukarać takiego nauczyciela?
Wertykal16-02-2005 16:28:27   [#02]

Posiedzenia Rady Pedagogicznej objete sa klauzula poufno[ci (omawiane sa m.in. sprawy personalne, rodzinne uczniów itp...).

Wobec tego wszelkie utrawlanie ich tresci moze odbywac sie jedynie za zgoda przewodniczacego Rady.

Powinien byc umieszczony taki zapis w regulaminie RP.

Marek

krzycho16-02-2005 20:21:36   [#03]

??

a my nauczyciele wielokrotnie (na forum również) narzekamy że młodzieży odbija albo jest nieznośna. Fajna Rada :(

krzycho

aga230716-02-2005 21:30:21   [#04]

boreasz

Że też komus chce sie robić takie rzeczy! Ja kiedyś nagrywałam na dyktafon wykłady na podyplomówce, źle słyszałam z powodu bólu ucha!

Ale kiepska była jakość, słaba fonia. Może byłoby jakieś usprawiedliwienie dla tego nauczyciela.

Każdy popełnia błędy.

A czy ten nauczyciel zaszkodził komuś tym nagraniem?

Ja proszę o litość dla tego nieszczęśnika.

sarna17-02-2005 20:16:26   [#05]

boreasz

nic się nie martw, że u Ciebie w szkole zrodził się taki pomysł

w naszej szkole też  niektóre osoby domagają się  nagrywania posiedzeń rady , rozmów z rodzicami , rozmów z uczniami ,

a może to już  robią po cichu,

właśnie na dzisiejszej radzie padały takie fajne propozycje

paranoja i....."usta milczą" w fajnej radzie !

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]