Forum OSKKO - wątek

TEMAT: aneks,
strony: [ 1 ]
wisiak15-02-2005 18:45:44   [#01]
Czy gdzieś można znaleźć konkretny przepis mówiący w jakich przypadkach, po jakim np czasie nieobecności nauczyciela robi się aneks do projektu organizacyjnego ?
AnJa15-02-2005 19:00:43   [#02]
U nas w przypadku ustalenia stałego zastępstwa- czyli przydzielenia komuś jego godzin jako stałych ponadwymiarówek lub zatrudnienia kogoś na miejsce nieobecnego.

Konkretnego terminu Ci nie podam, bo to różnie bywa, przepisu nie ma, chyba że w procedurach waszego KO lub OP.
dosiek15-02-2005 19:06:15   [#03]
W przepisach oświatowych nie ma też określenia aneks. Mówi się jedynie o organizacji. Nie ma wiec przepisów o aneksie do organizacji. Winna być ona jednak aktualna. Aktualizuje się organizacje wtedy, kiedy zachodzą zmiany w stosunku do już zatwierdzonych. Lepiej przed niż po zaistniałej sytuacji "bez zbędnej zwłoki", chyba ze ustali się z OP, ze jest to zmiana krótkotrwała np. 2 tygodnie i problem można rozwiązać doraźnym zastępstwem. jednak w interesie dyrektora szkoły jest mieć stan w arkuszu zgodny ze stanem faktycznym.
miro16-02-2005 10:14:49   [#04]

opiniowanie

Jeśli wprowadzacie zmiany do arkusza organizacyjnego aneksem (np. wprowadzenie nauczania indywidualnego), to jak rozwiązujecie problem z opiniowanem aneksu przez Radę Pedagogiczną? Musi być natychmiast zwołana, aby zaopiniować zmiany?
wisiak16-02-2005 13:21:42   [#05]

aneks

Nie, nie nauczanie indywidualne jest zatwierdzone z nową organizacją. Chodzi mi o chorobę nauczyciela i powrót planowany np. za 2 tygodnie.Nie zrobiłam aneksu lecz doraźne zastępstwo i teraz oberwało mi się, że należało zaraz "bo tak stanowią przepisy". Dlatego pytam o te przepisy.
rzewa16-02-2005 13:52:09   [#06]

to powinny byc uregulowania twojego KO i OP

u nas zmiany trwające krótko (nie pamiętam 2 lu 3 tygodnie) nie wymagają aneksowania i oipniowania.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]