Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Kod Leonarda
strony: [ 1 ]
Ania15-02-2005 09:18:44   [#01]
Równolegle do wątku z ulubionymi lekturami niech sobie biegnie i ten, bo bardzom ciekawa Waszych zdań nt tej książki.

Nie zaczęłąm jej jeszcze czytać, ale już mam na priv pierwszą opinię:

"Mnie nie rajcują takie naukowo sensacyjne gatunki.
Głośne to jest i dość zajmujące: dobrze zbudowany kryminał, który nie przerasta percepcji umysłowej przeciętnego czytelnika i jak czytelnik zorientuje się, że nadąża, to uważa książkę za świetną."

Zgadzacie się z tym?
Czy to jest taki danikenowski styl?
Majka15-02-2005 09:23:07   [#02]
To "Pan Samochodzik" dla dorosłych :)
Czytało mi się bardzo miło. Na ferie jak znalazł :)
Kasia6615-02-2005 09:48:07   [#03]
A ja ostatniej niedzieli rozglądałm się po naszej bazylice szukając symboli kobiecości... ale nic nie znalazłam :-(. Oczywiście w architekturze, a nie w ławkach :-)))
Nela 115-02-2005 11:13:41   [#04]
Czytałłam z wieloma chwilami przerwy zaglądałam do internetu , oglądałam słynne dzieła poszukiwałam tego co było w książce /ciekawość ludzka/ Ksiązkę czyta się lekko miła lektura na ferie
Grażyna15-02-2005 11:16:10   [#05]
Czytam teraz "Kod Leonarda da Vinci fakt czy fikcja?" Alfreda J. Palla - polecam do konfrontacji z powieścią, która niezależnie od tego czy jest wierna prawdzie historycznej, jest wg mnie świetną lekturą.
Kajka15-02-2005 16:49:22   [#06]
Ja dostałam pod choinkę wydanie ilustrowane zdjęciami omawianych miejsc i obrazów. Super sprawa. A co do wiarygodności... od wizyty w Izraelu  mam swoje zdanie na temat "wiarygodności" religii katolickiej ale to tylko moja subiektywna opinia...
Książkę polecam, doskonale sie czyta
Ania15-02-2005 18:01:10   [#07]

Nela :)

Zaczęłam od szukania zdjęć parkietu :))))))))))
OlaM15-02-2005 20:15:36   [#08]

a ja czytam

"Tajemnice Kodu - nieautoryzowany przewodnik po sekretach kodu Leonardo da Vinci" i przytoczę słowa autora Dana Bursteina "....problemy opisane w Kodzie Leonrada da Vinci skłaniają ludzi do dyskusji, sporów i poszukiwań - niezależnie od tego, jak nieprawdopodobne mogą wydawać się pewne wątki fabuły i jak dalece w książce została zniekształcona historia religii".

Najważniejsze jest jednak to, że książkę czyta się jednym tchem, buszuje się po internecie w poszukiwaniu dzieł da Vinci itp...... a może to nie fikcja?:-))))

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]