Forum OSKKO - wątek
Ela | 19-06-2002 19:15:25 [#01] |
---|
Słuchajcie u koleżanki w szkole uczeń nieźle narozrabiał . Jest już po plenarnym posiedzeniu rady, a tu wychowawca chce obniżyć mu sprawowanie . Fakt narozrabiał po plenarce Świadectwa prawie wypisane i podpisywane ,a mnie pytają o radę .Czy można mu ,no prawie w ostatniej chwili zmienić stopień .Przyznam się ,że nie wiem co jej poradzić ja takiego przypadku nie miałam ,ale może wy ? Czy trzeba zwołać całą radę pedagogiczną- na jutro ? Mają 2 budynki i 60 ludziska . Ela |
Leszek | 19-06-2002 20:33:17 [#02] |
---|
Cześć
§ 12. rozp. o ocenianiu
2. Ocenę zachowania śródroczną ustala się według skali określonej w statucie szkoły, z zastrzeżeniem ust. 4a.
6. Ocena zachowania ustalona przez wychowawcę jest ostateczna.
art. 41. ustawy o systemie oświaty 1. Do kompete ncji stanowiących rady pedagogicznej należy:
2) zatwierdzanie wyników klasyfikacji i promocji uczniów.
Chyba słusznie myślisz co trzeba zrobić. Chyba, że odpuści uczniowi, rzecz załatwi inaczej ... Pozdrawiam Leszek |
Justyna | 19-06-2002 21:06:57 [#03] |
---|
Można zwołać nadzwyczajne posiedzenie RP. Wychowawca ustala nową ocenę Rada zatwierdza i jest wtedy nauczka dla wszystkich innych uczniów na przyszły rok. Uczestniczyłam w takim posiedzeniu w dniu zakonczenia roku szkolnego. Uzceń podlrga ocenie z zachowania do dnia zakończenia roku szkolnego. |
Ela | 20-06-2002 16:52:50 [#04] |
---|
W imieniu koleżanki i swoim dziękuję. Ela | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|