Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Koniec obowiązywania opinii PP
strony: [ 1 ]
jagodast05-02-2005 18:10:03   [#01]
W kwietniu br mojemu wychowankowi kończy się opinia (jest wydawana na 2 lata). Niestety rodzice nie przebadali ponownie dziecko w poradni i tu pojawia się problem.....Niektórzy nauczyciele uczący moją klasę stwierdzili, że mimo swojej wiedzy o pewnych dysfunkcjach ucznia zaczną go traktować jak "ucznia bez problemów". I co ja mam zrobić??
beera05-02-2005 18:46:57   [#02]

??????

Kończy się opinia?????Jak to raz na dwa lata???

Czy raczej orzeczenie do czegoś tam, ktore było na okreslony czas wydane?

Nie zrozumialam nazbyt- doprecyzuj:-)

acha06-02-2005 08:07:34   [#03]
Nie spotkałam się jeszcze z opinią wydawaną na czas określony.
Karol6606-02-2005 09:46:09   [#04]

Sprawa ważności opini PP zawarta jest w Rozporządzenia Ministra Edukacji Narodowej i Sportu z dnia 7 września 2004 r. w sprawie warunków i sposobu oceniania, klasyfikowania i promowania uczniów i słuchaczy oraz przeprowadzania egzaminów i sprawdzianów w szkołach publicznych

i dotyczy egzaminów zewnętrznych;

w tej sprawie zwracał się RPD do ministra; tekst jest tutaj

http://www.brpd.gov.pl/wyst_menis_zmiana.html

beera06-02-2005 11:27:11   [#05]

karol- w podawanym przz ciebie przypdku chodzi nie o czas " wygasania opinii" lecz o termin z jakiego ma być by można ja bylo uwzględnić podczas zewnętrznego egzaminu

Natomisat nie ma czegoś takiego jak "wydawnie opinii na dwa lata". (Mozna wskazać pożadany termin badania kontrolnego- to tak)

Podobnie rzecz się ma z oceną nauczyciela- jest " ponadczasowa". Jednak podczas niektorych dzialań podejmowanych przez nauczyciela może być potrzebna taka z okresu pięciu lat ( np. konkurs na dyrektora)

Karol6606-02-2005 12:06:45   [#06]

asiu

też nie spotkałem się w opiniach moich uczniów o terminie ważności opini,  było najwyżej zalecenie powtórzenia badań w jakimś terminie np za dwa lata

okres dwóch lat związany z opiniami poradni PP znalałem jedynie w podanym rozporządzeniu - odnoszącym się do maturzystów

jagodost - WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW!

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]