Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Jak skrócić urlop dla poratowania zdrowia? |
Wertykal | 04-02-2005 00:39:12 [#01] |
---|
Wyleczyłem swoje przypadłości. Czuję się zdrów. Chcę wrócić do pracy. Jak skrócić urlop dla poratowania zdrowia? A gdybym chciał wystartować w jakimś konkursie to co z zaświadczeniem o przydatności do zawodu? Marek A może to już było. Dajcie link! |
Chowański Krzysztof | 04-02-2005 00:42:55 [#02] |
---|
Rozumiem dlaczego wolisz to co wolisz do innych rzeczy. |
zgredek | 04-02-2005 00:46:01 [#03] |
---|
Marku - mogę trochę nie na temat, bo jedna taka sprawa mnie nurtuje:
czy to efekt urlopu dla poratowania zdrowia może?
otóż
hmm... nie wiem jak to napisać
bo... do rejestracji zajrzałam
i wyszło mi, że w 2002 roku byłeś o dwa lata starszy niż obecnie
;-)))))))))))))))))))) |
Wertykal | 04-02-2005 00:51:53 [#04] |
---|
Pewnie się pomyliłem dokonując ostatnich zmian. Już lece poprawiać. Marek |
Rycho | 04-02-2005 00:54:50 [#05] |
---|
;-)) Marku jest bardzo prosty sposób na przerwanie urlopu.
Zacznij jakoś zarabiac dodatkowo. I daj "cynk" dyrektorowi ... ;-)
Art 73 KN
7. W okresie przebywania na urlopie dla poratowania zdrowia nauczyciel nie może nawiązać stosunku pracy lub podjąć innej działalności zarobkowej. W przypadku stwierdzenia, że w okresie urlopu dla poratowania zdrowia nauczyciel podejmuje inny stosunek pracy lub inną działalność zarobkową, dyrektor szkoły odwołuje nauczyciela z urlopu, określając termin, w którym nauczyciel obowiązany jest do powrotu do pracy. |
Gaba | 04-02-2005 04:18:21 [#06] |
---|
Rycho, ty jesteś Machiavelli polskiej oświaty (prawie...) - fakt... zarabiać i donieść na siebie. to nawet jak na polskie warunki dość dużo. ;-) |
AnJa | 04-02-2005 09:10:20 [#07] |
---|
A jeszcze za donos na siebie skasować - to dopiero mistrzostwo:-)) |
beera | 04-02-2005 09:15:39 [#08] |
---|
trzeba lekarza, który stwierdzi , że przyczyna dla ktorej urlop zdrowotny był dany ustała ( najlepiej, ten, co dał orzeczenie o potrzebie urlopu) i to w zasadzie wszystko Potem badanie- że zdrowy- u lekarza medycyny sądowej;-)) I tyle. N-l pracujący za takiego belfra zazwyczaj jest zatrudniony " w zastepstwie" wiec zabiera zabawki...
podsumowując: Idź do lekarza- załatw tę zmianę, zrób badania, ze zdrowy ( swoją drogą- cieszę się) i żeby nie komlipkować zycia dyrektorowi idź na bezpłatny ( trudno) Pozałatwiaj sobie w czasie bezpłatnego wszystkie te rzeczy... i.. wygraj konkurs :-)) |
jozefcm | 04-02-2005 10:30:07 [#09] |
---|
pozdrowienia Zaczynasz rozsądnie mówić Marku. Pozdrowienia Józek z Cm.
Myślę, że Asia podpowiada dobrze, tylko nie poszedłbym na urlop bezpłatny. Medycyna zna przypadki wyzdrowienia, a więc to jest wszystko zgodne z prawem, w związku z tym musisz mieć miejsce w szkole.
A gdybym chciał wystartować w jakimś konkursie to co z zaświadczeniem o przydatności do zawodu? Każdy lekarz Ci takie wyda, a problemów z konkursem nie powinieneś mieć. Kto jak kto, ale nie Ty. życzę zdrowia. |
beera | 04-02-2005 10:42:57 [#10] |
---|
czemu bezpłatny? Bezpłatny po to, by nie musiał tam być- w tamtej szkole. Przeciez gdy wróci ze zdrowotnego musiałby pracować w szkole. A nie może tego robic- raz, że daleko dojeżdżac;-), a dwa, ze ma inne sprawy na glowie:-) Co do przebiegu konkursu- zgadzam się z Tobą Jozefie :-) |
jozefcm | 04-02-2005 11:36:25 [#11] |
---|
Jeżeli jest tak jak mówi Asia, to zgadzam się całkowicie :-) |
Macia | 04-02-2005 12:22:26 [#12] |
---|
tez myślę żeby jedna z moich pracownic skróciła urlop. Bede próbowała ja do tego przekonac ale nie wiem czy się zgodzi. Jest taka potrzeba i muszę spróbować ostatniej deski ratunku. |
Władysław Ścianek | 04-02-2005 14:30:22 [#13] |
---|
Asiu ! Tylko nie u lekarza medycyny sądowej / #08 /. Tam dominuje tzw. "zimna chirurgia", a powracający z urlopu chce jeszcze żyć i pracować. Pozdrawiam !!! |
Mariola | 04-02-2005 18:34:50 [#14] |
---|
no to i ja zerknęłam gdzie Marek teraz... :-) faktycznie, do pracy miałby kawałek ;-))
Powodzenia ! |
Wertykal | 04-02-2005 22:32:54 [#15] |
---|
Dzięki za pozdrowienia i rady. Właśnie zmieniam komputer więc nie będzie mnie przez "chwilę". Co u Ciebie Józefie. Kiedy wybierzemy się na umówione od lat grzybobranie? Marek | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|