Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
co wypada a co mieć należy |
justyn | 01-02-2005 17:58:28 [#01] |
---|
Szykuje się u mnie kontrola z menis / nie podpadłem, tak wypadło /. Zastanawiam się jakie dokumenty powinienem mieć z nadzoru i inne. Ktoś mądry" mi doradził, że przecież jest rozporządzenie o nadzorze, no to ile ja mam tych teczek założyć? |
Jolanta Szuchta | 01-02-2005 18:54:48 [#02] |
---|
Nie bardzo rozumiem kontrola dotyczyc będzie tylko nadzoru czy szkoły w całosci? |
Bas | 01-02-2005 20:46:52 [#03] |
---|
wypada mieć Plany: rozwoju (3 lub 5 l.) , roczny, plan mierzenia jakości szkoły (plan WDN, mierzenie wg standardów kuratoryjnych - wybranych), hospitacje, przeglądy, monitoring), system zapewniania jakości pracy szkoły (może być szczątkowy - wszyscy tak zaczynają). W tym ostatnim masz wszystko! Nie zapomnij o gromadzeniu informacji o pracy nauczycieli, nowym WSO i tak mogłabym do 22.00 Powodzenia |
zgredek | 01-02-2005 23:05:37 [#05] |
---|
warto mieć to co jest przydatne w pracy szkoły
-----------------------
właśnie niedawno psioczyliśmy na jakąś, według nas bzdurną ankietę
a co się okazało
po rzetelnym jej wypełnieniu mamy wspaniały zarys tego czego nie mamy:-)
a co należy mieć, żeby uczeń miał to co powinien;-) |
justyn | 02-02-2005 10:46:38 [#06] |
---|
Wiecie jak to jest z kontrolą. Jest zapowiedziana przez pracowników delegatury ko. Wcale nie jest pewne czy wybiorą moją szkołę i czy w ogóle przyjadą. Ale pytanie jak powinien wyglądać podstawowy zestaw dokumentów wraca wielokrotnie w różnych sytuacjach. Uważam, że nie powinno się zostawiać zupełnej dowolności. Skoro dyrektor tworzy dokumentację w sposób dowolny to w takim razie np wizytator też może dowolnie żądać. I taka ciągła niepewność czy mam dobrze - być może nieuzasadniona. Pytanie"co należy mieć, żeby uczeń miał to co powinien" jest z rodzaju - Czy masz to czego nie zgubiłeś. |
mika | 02-02-2005 13:05:58 [#07] |
---|
Bas, dlaczego plan rozwoju na 3 lub 5 lat? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|