Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
odwołanie z funkcji wicedyrektora |
Konto zapomniane | 01-02-2005 16:39:16 [#01] |
---|
Jestem ciąży. Pracuje w szkole, jestem wicedyrektorem.
Na drugi dzień po tym jak powiedziałam
mojemu zwierzchnikowi o ciąży dowiedziałam się , że od II semestru zostanę odwołana z tej funkcji.
Tłumaczy to tym, że mogę iść na zwolnienie ,a on sam nie podoła wszystkim obowiązkom .Zaznaczam, że w poprzedniej ciąży poszłam na zwolnienie trzy tygodnie przed porodem i teraz też się nie wybieram. Odwołanie z funkcji wiąże się ze zmianą przydziału godzin i utratą dodatku funkcyjnego. Stracę ok.
800 zł brutto misięcznie.
I teraz pytania:
Czy na odwołaniu musi być uzasadnienie?
Czy w przypadku jeśli ja sama napiszę rezygnacje obowiązuje mnie jakiś okres wypowiedzenia?
Czy jako kobieta ciężarna mogę mieć zmniejszone wynagrodzenie w związku ze zmianą stanowiska ?
dziękuję za pomoc
pozdrawiam
Iwona |
Wertykal | 01-02-2005 16:42:23 [#02] |
---|
Zobacz jak masz powołanie. Jak do odwołania, to źle. Marek ps. 800zł - nieźle! |
Wertykal | 01-02-2005 16:47:51 [#03] |
---|
Jeśli masz na czas nieokreślony, to sprawę trzeba traktować analogicznie do zapisów art. 38 UoSO: Art. 37. 1. W szkole lub placówce, w których zgodnie z ramowym statutem może być utworzone stanowisko wicedyrektora i inne stanowiska kierownicze, powierzenia tych stanowisk i odwołania z nich dokonuje dyrektor szkoły lub placówki, po zasięgnięciu opinii organu prowadzącego, rady szkoły lub placówki oraz rady pedagogicznej. 2. Umowa o pracę na stanowisku nauczyciela, zawarta na czas określony krótszy niż okres powierzenia stanowiska kierowniczego, ulega przedłużeniu na okres powierzenia. 3. W przypadku osób, o których mowa w art. 36 ust. 2, przepis ust. 1 stosuje się odpowiednio. Art. 38. 1. Organ, który powierzył nauczycielowi stanowisko kierownicze w szkole lub placówce: 1) odwołuje nauczyciela ze stanowiska kierowniczego w razie: a) złożenia przez nauczyciela rezygnacji, za trzymiesięcznym wypowiedzeniem, b) ustalenia negatywnej oceny pracy lub negatywnej oceny wykonywania zadań wymienionych w art. 34a ust. 2 w trybie określonym przepisami w sprawie oceny pracy nauczycieli - bez wypowiedzenia, c) złożenia przez organ sprawujący nadzór pedagogiczny wniosku, o którym mowa w art. 34 ust. 2a; 2) w przypadkach szczególnie uzasadnionych, po uzyskaniu pozytywnej opinii kuratora oświaty, a w przypadku szkoły i placówki artystycznej oraz placówki, o której mowa w art. 2 pkt 7, dla uczniów szkół artystycznych prowadzonej przez jednostkę samorządu terytorialnego po zasięgnięciu opinii ministra właściwego do spraw kultury i ochrony dziedzictwa narodowego, może odwołać nauczyciela ze stanowiska kierowniczego w czasie roku szkolnego bez wypowiedzenia. 2. Wymogu uzyskania opinii, o których mowa w ust. 1 pkt 2, nie stosuje się do szkół i placówek prowadzonych przez osoby fizyczne lub osoby prawne niebędące jednostkami samorządu terytorialnego. Poza tym jest do jawna dyskryminacja. Jesteś pod ochroną jako kobieta i jako kobieta w ciąży. Masz nawet minitera od tych spraw (Środa). Nie daj się! Marek |
AnJa | 01-02-2005 16:56:39 [#04] |
---|
Oj, chyba to ważniejsze:
Kodeks Pracy
Art. 177. § 1. Pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy.
§ 2. Przepisu § 1 nie stosuje się do pracownicy w okresie próbnym, nie przekraczającym jednego miesiąca.
§ 3. Umowa o pracę zawarta na czas określony lub na czas wykonania określonej pracy albo na okres próbny przekraczający jeden miesiąc, która uległaby rozwiązaniu po upływie trzeciego miesiąca ciąży, ulega przedłużeniu do dnia porodu.
§ 31. Przepisu § 3 nie stosuje się do umowy o pracę na czas określony zawartej w celu zastępstwa pracownika w czasie jego usprawiedliwionej nieobecności w pracy.
§ 4. Rozwiązanie przez pracodawcę umowy o pracę za wypowiedzeniem w okresie ciąży lub urlopu macierzyńskiego może nastąpić tylko w razie ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy. Pracodawca jest obowiązany uzgodnić z reprezentującą pracownicę zakładową organizacją związkową termin rozwiązania umowy o pracę. W razie niemożności zapewnienia w tym okresie innego zatrudnienia, pracownicy przysługują świadczenia określone w odrębnych przepisach. Okres pobierania tych świadczeń wlicza się do okresu zatrudnienia, od którego zależą uprawnienia pracownicze.
Ale, jeśli dyrektor nie nabijał się (szczególne poczucie humoru - ale znam jednego takiego z podobnym) to trafiłaś na świnię. |
janzg | 01-02-2005 17:03:32 [#05] |
---|
faktycznie dyrektora nie rozumiem, może: - czy to nie jest pretekst? - czy nie ma faktycznie innych powodów? Uchwała SN z dnia 5 V 1993 r I PZP 15/93 (art.37 ust.1 i art.38 ustawy OSO). 1. Nauczycielowi mianowanemu odwołanemu z funkcji wicedyrektora szkoły, powierzonej na czas nie określony, z naruszeniem art.37 ust.1 lub art.38, ustawy OSO nie przysługuje roszczenie o orzeczenie bezskuteczności odwołania czy o przywrócenie do pracy na dotychczasowym stanowisku. Przysługuje mu natomiast roszczenie o odszkodowanie na podstawie stosowanych odpowiednio art.45 par.2 i art.47 ustawy KP. |
Roman K | 01-02-2005 17:09:24 [#06] |
---|
Dołożę swoje... Kiedyś, również tu na Forum, składałem deklarację: Zrobię wszytko aby kobieta z powodu macierzyństwa nie miała problemów w pracy. (Było to m. in. w związku z zapisem mówiącym o zwolnieniu nauczyciela kontraktowego po 4 latach nieawansowania) Roman_K PS. Może Twój dyrek czyta.... może przemyśli. Powinien. |
AnJa | 01-02-2005 17:26:49 [#07] |
---|
to jeszcze podokładam 1.tak na oko - to PIPa by chyba ze szczęscia zwariowała, jakby uzasadnienie: bo z powodu ciąży i domniemania zwolnień w tym okresie nie będzie mogła wypełniać obowiazków wicedyrektora.Czyli: uzasadnienie być powinno, byleby nieprawdziwe.
2.A po co masz sama pisać. Gdzieś widziałem jakis wyrok, z którego wynikało, ze jeśli pracownica zgodziła sie na zmianę warunków pracy, a nie wiedziała, że jest w ciaży, to wypowiedzenie uznano za nieskuteczne.
Chyba, że prosząc o odwołanie napiszesz:"bo z powodu ciąży i planowanych zwolnień w tym okresie nie będę mogła wypełniać obowiazków wicedyrektora".
Ale po co miałabyś to pisać to juz zupełnie nie rozumiem.
3. Gdyby uznać, że nie możesz być ze względu wicedyrektorem to na podstawie:
"Art. 176. Nie wolno zatrudniać kobiet przy pracach szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia. Rada Ministrów określi, w drodze rozporządzenia, wykaz tych prac"
Ale w "ROZPORZĄDZENIU RADY MINISTRÓW z dnia 10 września 1996 r.w sprawie wykazu prac szczególnie uciążliwych lub szkodliwych dla zdrowia kobiet" niczego takiego nie jak wicedyrektor nie wymieniono, chyba, że, "prace stwarzające ryzyko ciężkiego urazu fizycznego lub psychicznego", ale tam tez wymieniono tylko: " np. gaszenie pożarów, udział w akcjach ratownictwa chemicznego, usuwanie skutków awarii, prace z materiałami wybuchowymi, prace przy uboju zwierząt hodowlanych oraz obsłudze rozpłodników"
Ale wtedy na podstawie zaświadczenia lekarskiego (zał. nr 3 do ROZPORZĄDZENIA MINISTRA ZDROWIA I OPIEKI SPOŁECZNEJ z dnia 30 maja 1996 r. w sprawie przeprowadzenia badań lekarskich pracowników, zakresu profilaktycznej opieki zdrowotnej nad pracownikami oraz orzeczeń lekarskich wydawanych do celów przewidzianych w Kodeksie pracy.) też:
"Art. 179. § 1. Pracodawca zatrudniający pracownicę w ciąży lub karmiącą dziecko piersią przy pracy wymienionej w przepisach wydanych na podstawie art. 176, wzbronionej takiej pracownicy bez względu na stopień narażenia na czynniki szkodliwe dla zdrowia lub niebezpieczne, jest obowiązany przenieść pracownicę do innej pracy, a jeżeli jest to niemożliwe, zwolnić ją na czas niezbędny z obowiązku świadczenia pracy"
i :
"§ 4. W razie gdy zmiana warunków pracy na dotychczas zajmowanym stanowisku pracy, skrócenie czasu pracy lub przeniesienie pracownicy do innej pracy powoduje obniżenie wynagrodzenia, pracownicy przysługuje dodatek wyrównawczy"
lub:
"§ 5. Pracownica w okresie zwolnienia z obowiązku świadczenia pracy zachowuje prawo do dotychczasowego wynagrodzenia."
a po ciąży i macierzyńskim:
"§ 6. Po ustaniu przyczyn uzasadniających przeniesienie pracownicy do innej pracy, skrócenie jej czasu pracy lub zwolnienie z obowiązku świadczenia pracy, pracodawca jest obowiązany zatrudnić pracownicę przy pracy i w wymiarze czasu pracy określonych w umowie o pracę." |
janzg | 01-02-2005 17:51:41 [#08] |
---|
a ja mam pytanie: - czy nauczyciela mianowanego/dyplomowanego zatrudnia się przez mianowanie na stanowisku nauczyciela czy dyrektora/wicedyrektora? - czy samo powołanie na stanowisko dyrektora/wicedyrektora jest nową formą nawiązania stosunku pracy z nauczycielem, ktory w szkole był już zatrudniony przez mianowanie? |
Konto zapomniane | 01-02-2005 17:55:47 [#09] |
---|
Na powołaniu nie mam określonego żadnego czasu. Wicedyrektorem jestem drugą kadencję.
Gwoli wyjaśnienia - mój zwierzchnik jest kobietą. Jak do tej pory współpraca układała nam się wyśmienicie i nadal słyszę, że moja osoba była najlepszym wyborem na to stanowisko.
Z jednej strony rozumiem, że chce kogoś z mniejszym prawdopodobieństwem L4. Ja niestety nie mogę dać gwarancji, że w ciąży będę się wyśmienicie czuła do końca.
Z drugiej strony czuję się podle. Tak jakbym została ukarana za bycie w ciąży.
Dziękuję Wam bardzo za wsparcie
Iwona |
janzg | 01-02-2005 18:03:00 [#10] |
---|
tak też się domyślalem, najwięcej "zaciekłych antyfeministów" spotkałem wśród kobiet |
Wertykal | 01-02-2005 23:04:53 [#11] |
---|
Z brzmienia art. 37 wynika, że wicedyrektorem zostaje się w drodze powierzenia stanowiska. Wydaje się, że w KP nie występuje forma powierzenia, w związku z tym należy domniemywać analogię do powierzenia funkcji dyrektora z UoSO. Czyli: stanowisko wicedyrektora powierza się nauczycielowi zatrudnionemu w danej szkole i nie jest to nawiązanie nowego stosunku pracy. Art. 37. 1. W szkole lub placówce, w których zgodnie z ramowym statutem może być utworzone stanowisko wicedyrektora i inne stanowiska kierownicze, powierzenia tych stanowisk i odwołania z nich dokonuje dyrektor... Marek |
zgredek | 01-02-2005 23:10:28 [#12] |
---|
Iwona - spokojnie, tak jak Marek napisał, odwołania dokonuje dyrektor
ale to nie znaczy, że odwołuje bo musięwidzi
---------------------
natomiast, powiem szczerze, te 800 zł to jakoś misię nie widzi, to znaczy niby misię widzi, ale jakoś nie rozumiem:-( |
Wertykal | 02-02-2005 08:58:23 [#13] |
---|
No i trzymaj się mocno. Nie daj się! Marek |
BeatkaA | 02-02-2005 09:38:41 [#14] |
---|
Iwono, jestem w szoku! Dwa lata temu byłam w ciąży i byłam dyrektorem szkoły, mało tego w siódmym miesiącu ciąży wygrałam konkurs i poszłam na cztery miesiące na urlop macieżyński, wicedyrektorzy mnie zastąpili, szkoła się z tego powodu nie zawaliła, dziwi mnie ogromnie postawa twojej dyrektorki, która zakłada, z góry, że będą z powodu twojej nieobecności jakieś problemy i w dodatku kobieta / może stara panna ?/ Ciąża nie powinna wpływać na dycezję o odwołaniu, w majestacie prawa jesteś pod ochroną, wykorzystaj to, nie daj się usunąć z powodu ciąży, toż to dyskryminacja! |
hania | 02-02-2005 10:07:35 [#15] |
---|
dyr pomyślał o sobie... a o dzieciach w szkole???
przecież odwołując cię zmieni przydział godzin, dostaniesz jakieś klasy, pouczysz trochę (komuś te godziny zabierze, bo go powoła) dzieciom zmiana nauczycieli co chwila też nie za dobrze robi........ |
Konto zapomniane | 02-02-2005 18:02:26 [#16] |
---|
Zgredek - mój dodatek funkcyjny wynosi 444 zł. Poza obowiązkowym przydziałem mam 5 nadgodzin- co daje ok.440 zł miesieęcznie.
Razem ponad 800 zł brutto.
BeatkaA- moja dyrektoraka nie jest starą panną.
Uważam, że jest całkiem sensowną kobietą.
Przez ostatnie 6 lat rozumiałyśmy się niemal w pół słowa, tym bardziej zaskoczona jestem tą decyzją.
Hania - w szkole po moim odwołaniu niewiele się zmieni. Ja mam obecnie 12 godzin w nauczaniu zintegrowanym. Dyrekcja pozostałe 6 w tej samej klasie.
Po odwołaniu ja będą miała 18 godzin w tej samej klasie.
A dyrekcja swoje 6 w innej, którą będzie dzieliła z moją następczyną.
Organ prowadzący jest zdania, że można mnie odwołać bez problemu. Wymagane opinie /organu, Rady Ped., Rady Szkoły nie są wiążące/. Nie przysługuje mi również wyrównanie jako kobiecie w ciąży po zmniejszeniu wynagrodzenia.
Poradzono mi , żebym poszła na zwolnienie to wtedy nic nie stracę.
Kadry w Kuratorium są bardziej wnikliwe - badają sprawę.
A ja poddawać się nie zamierzam !
pozdrawiam
iwona |
florek | 02-02-2005 19:56:38 [#17] |
---|
widać że cenisz swoja dyrekcję, a skoro ja znasz dobrze to odpowiedz - co jej przyszło do głowy? skad ten pomysł odwołania cię z funkcji, mnie to naprawdę zastanawia......skoro tak cie ceni to czemu chce ukarać? przeciez odwołać może cięw kazdej chwili, na przykład gdy przyniesiesz to dłuższe chorobowe...więc czemu się asekuruje? to wyjście z chorobowym jest sensowne, ale myslę, że to ostatecznośc |
alfa36 | 03-02-2005 13:05:13 [#18] |
---|
Czytam i jestem coraz bardziej zdziwiona. Stanowisko wicedyrektora zostało mi POWIERZONE. Czy w takim razie jeśli będac w ciąży pójdę na zwolnienie lekarskie, dyrektor moze mnie odwolac ze stanowiska? W moim przypadku bycie na zwolnieniu staje sie coraz bardziej realne, ponieważ moja ciąża jest zagrożona i lekarz sugeruje dłuższe zwolnienie. |
Wertykal | 03-02-2005 23:47:58 [#19] |
---|
Ponieważ odwołanie z funkcji wicedurektora nie jest równoznaczne z rozwiązaniem stosunku pracy nie przysługuje tu ochrona KP. Ale procedura z UoSO TAK! Marek |
alfa36 | 04-02-2005 10:52:09 [#20] |
---|
Czy to znaczy, że jednak mozna odwołać? Co to znaczy procedura UoSO? Zielona jestem, nie wiem. |
janzg | 04-02-2005 11:29:50 [#21] |
---|
poparz na uchwałę SN w #5 | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|