Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
dodatek raz jeszcze |
wisiak | 01-02-2005 13:14:23 [#01] |
---|
To jak mówicie, jeśli obniżono mi dodatek o omalże 1/2 nie podając powodu nic nie mogę zrobić???
A może gdzieś się odwołać ??? Co stanowi prawo??? |
Marek Pleśniar | 01-02-2005 13:40:18 [#02] |
---|
funkcyjny? Nic nie możesz zrobic obawiamsię jesli tak sobie gmina uchwalili. |
wisiak | 01-02-2005 14:13:50 [#03] |
---|
dodatek Tak funkcyjny. W czasie kiedy dyrektorom szkół podniesiono o 50 % , dyrektorowi przedszkola obniżono o 50%.
Teraz szuka sie powodu tzn slysze co chwilę jakieś inne bzdury. Czyli mogą mi dac 10,00 zlotych i mam tez być cicho??????? |
Marek Pleśniar | 01-02-2005 14:18:19 [#04] |
---|
a czy u Was są na to jakieś zasady, przeliczniki? Bo mają takie ludzie - np zależność od wielkości szkoły, zespołowatości itp |
wisiak | 01-02-2005 14:30:42 [#05] |
---|
dodatek Tak, teoretycznie.:
-prawidlowa organizacja pracy, poprawność pod względem fprmalno - prawnym (podejmowanych decyzji oraz ich zasadność to jakaś nowość i włąśnie tu podano zarzut, że pełniłam zastępstwo w maju za n-kę nie prosząc o zgodę wójta. Nie prosiłam,że źle bo zapłacono a kolega dyrektor - ten sam budynek też nie prosił.Pytałam!
-podnoszenie kwalifikacji związanych z prowadzeniem szkoły (skończyłam w ostatnim czasie 5 kursów i szkoleń)
-jakość sprawowanego nadzoru (kuratorium w raporcie z mierzenia oceniło Super)
-liczbę uczniów (mam największą)
-i8lość oddziałów ( mam 7 zamiejscowych w gminie i 2 miejscowe)
-liczbę pracowników ped i obsługi (22 - najwięcej)
-ilość i jakość budynków ( 7 starych jak świat ale dobrze utrzymanych
i takie inne bla, bla bla, Dodam tylko, że w X dostałam - podobnie jak co roku nagrodę WOjta oraz nagrodę Kuratora za wybitne osiągnięcia (( tu jestem jednym z 2 dyrektorów) Teraz z małymi wiejskimi przedszkolami staram się o wejście do Comeniusa - co było i jest drogą przez mękę. O innych swoich wariactwach nie wspomnę . Stwierdzam - nie tylko ja,m że jestem głupia!!! |
Marek Pleśniar | 01-02-2005 14:41:53 [#06] |
---|
wystąp z pismem do nich i zapytaj o co chodzi oraz wymień przez Ciebie opisane wyjaśnienia co do Twojej pracy. jak oczywiście masz ochotę bo nie wiem czy tam macie op do pogadania czy narwany;-) |
wisiak | 01-02-2005 17:45:29 [#07] |
---|
dodatek Posłuchałam i napisałam chociaż uważam, że :
jest ktoś kogo by się chcialo a w ogóle chciałoby się zamknąć co nieco a mam swoje zdanie i "ludzie za mną" jak powiada Pawlak. Troche załamałam OP, bo powiedziałam, że będę za darmo, ale to nie tak. Jak będą chcieli to w końcu kij znajdą, bo sam wiesz, że nie ma ludzi bez błędów.
Żeby było śmieszniej, to znalazłam swój angaż z początku pracy (oj, kiedy to było )gdzia miałam przy jednym oddziale 250,00 zł a pensja zasadnicza była wtedy 900,00 Czy mam krzyczeć " wróć"??? hi,hi,hi |
AnJa | 01-02-2005 17:51:57 [#08] |
---|
Powrotu tej zasadniczej oczekujesz? |
AnJa | 01-02-2005 17:55:48 [#09] |
---|
Dzisiaj z byłym naszym dyrektorem troche tam pogadalismy, przy okazji jego kontaktów z ZUS.
W poczatkach latach 70 miał jakies 1800 zasadniczej, ale dodatków róznych ciekawych się niemal drugie tyle nazbierało.
A jakie ciekawe uzasadnienia nagród :-) |
wisiak | 01-02-2005 19:34:57 [#10] |
---|
funkcyjny Kochana żyło mi się w tamtych czasach niezgorzej, bo za te 900,- szło sporo kupić i jeszcze sie zabawić. Fakt, że kiedyś naród weselszy jakiś. Pierwszą wódke w życiu postawił mi mój inspektor. Jak bym podała komentarze do "przypitki" oj, oj
Dzisiaj jakoś poopłaca sie wszystko i pytanie co dalej. |
Magosia | 01-02-2005 19:48:04 [#11] |
---|
Ja tylko troszkę sprostuję AnJa- to jeśli już "kochany" ;-) też się kiedyś na ten nick nabralam ;-) Wisiak- trzymaj się, rozumiem Cię dobrze, powodzenia. |
AnJa | 01-02-2005 19:51:37 [#12] |
---|
No, jeśli już... |
lunani | 01-02-2005 20:38:38 [#13] |
---|
Mnie kiedyś odpowiedziano, że dodatek jest uznaniowy. Obniżenia jego wysokości nikt nie umotywował. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|