Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
(nie) nadanie szkole imnienia |
BeatkaA | 01-02-2005 11:18:46 [#01] |
---|
Mam poważny problem i bardzo proszę mądrych i doświadczonych kolegów i koleżanki o wypowiedzenie się co mam dalej robić. Do rzeczy RP, SU i RR złożyły wspólny wniosek do OP z prośbą o nadanie imienia placówce, nieoficjalnie dowiedziałam się, że nasz kandydat- Henryk Sienkiewicz nie podoba się radnym, nie wiadomo zatem czy przegłosują uchwałę, co robić jak nie przegłosują ? Pomóżcie !!! Pozdrawiam |
Marek Pleśniar | 01-02-2005 11:51:38 [#02] |
---|
Sienkiewicz się nie podoba????? A kiedy wybory? ;-) Jak nie przegłosują to sprawa upadnie i cześć:-) Nie ma zmartwienia. Wtedy sobie odpocznijcie z rok bo szkoda miotać się ciągle w walce o patrona. Bez tego też podobno szkoła może poprawnie funkcjonować:-) |
Gaba | 01-02-2005 11:58:33 [#03] |
---|
mój się też nie podobał... a był nim ot, taki sobie Adam Mickiewicz, ona -była miłośniczką Norwida, a pewien rodzic zdecydowanie wołał jakiegoś bardziej prominentnego... by było przy nim stowarzyszenie, zagraniczne, i duuuuuuuużo pieniążków. w Krakowie na podpadzie był niejaki Gałczyński... (wpisz w szukaja, powinno to gdzieś jeszcze być) + słynna kłótnia grupy radnych ze szkołą (oni chcieli Marysię K., a szkoła Konstantego). Sprawa była pikantna i żenująca, nawet TV się tym zajmowała. - Poprosisz radnych o wyjaśnienie, podejmiesz kulturalną polemikę i wyjaśnisz rolę, znaczenie, nawet na maturze... i... nie musisz robić tego, co ci każą, im się nie podoba Twój kandydat, no i dobrze, a ty nie przyjmiesz innego. Są jeszcze rewelacyjni w takich razach rodzice. |
BeatkaA | 01-02-2005 13:05:21 [#04] |
---|
(nie) ...cd Marku, Gabo myślę podobnie i dziękuję, ale zastanawiam się czy mogą narzucić nam innego kandydata - podobno podoba im się Franciszek Zabłocki bardziej związany z naszą miejscowością. |
ola 13 | 01-02-2005 13:26:49 [#05] |
---|
Mam podobnie i doszłam do wniosku, że wolę zostać bez imienia. Czy jest jakiś przepis, że szkoła musi mieć imię? Bo i KO się też dopytywało/ Rodzicom i nauczycielom to rybka. |
wisiak | 01-02-2005 14:36:04 [#06] |
---|
imię U nas też nie chciano Brzechwy, ale odczekałam na zmianę Rady i mam. Tylko pieniędzy na organizację imprezy nie bylo a szkoły dostały po 10,000 Fajnie? Nie martw się do cierpliwych świat należy. |
Gaba | 01-02-2005 16:46:01 [#07] |
---|
Brzechwy, bo był kuzynem Lesmana, znanego jako Leśmian. Słynne, słynne... Polska pod paznokcie wryta hipokryzjo... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|