Forum OSKKO - wątek

TEMAT: do n-li w-fu
strony: [ 1 ]
ewika19-01-2005 20:11:07   [#01]
Czy nauczyciel wychowania fizycznego jest zobowiązany do przebywania z uczniami przez 45 minut? Dokładnie chodzi mi o czas spędzany przez dzieciaki w szatni. Powinien być razem z nimi, czy ...róbta co chceta?
Woron19-01-2005 20:36:09   [#02]

To ile tego wf u zostaje jeśli oni jeszcze w tych 45min szatnię zaliczają???

Po dzwonku już chyba powinni być ...."zwarci i gotowi".

A szatniami to nauczyciel dyżurny może .... (czasem z natryskami są problemy)

Marek Pleśniar19-01-2005 20:36:15   [#03]
była o tym dyskusja (niejedna;-) - wstukaj w szukaczkę jakieś hasło np wf
ewika19-01-2005 20:55:48   [#04]
W 45 minut to przebierają się w stroje/ basen/ 30 minut są w wodzie. A w szatni 15 chłopców daje upust swojej ułańskiej fantazji. Dlatego nieśmiało pytam, bo wygląda na to,że n-l sprawuje opiekę przez ok. 30 min
Dorsto19-01-2005 21:08:58   [#05]
Powinien, choć nie zawsze jest to wykonalne. Ja np. jak mam chłopców na basenie, nie mogę wejść do nich do szatni, no bo jak? Tzn. jak trzeba, to wchodzę, siejąc popłoch wśród przebierających się innych zwolenników pływania :-))). Najczęściej stoję pod ich szatnią i staram się po głosie dojść do tego, który ułan ;-). Gorzej, jak chłopcy starsi i zgrani :-) i broją w ciszy.  Podobnie jest kłopot, gdy muszę wleżć do wody - potem przecież muszę się wysuszyć. U nas wystarczy powiedzieć, że jak nabroją, to więcej nie będzie wyjść na basen i raczej jest spokój :-))). Zresztą w przypadkach nieciekawych zachowań od razu wyciągane są konsekwencje - najczęściej wystarcza poinformowanie wychowawcy oraz zakaz wyjścia na basen na następnej lekcji.
jurkoz19-01-2005 21:15:42   [#06]
Na szatnię to jest przerwa, po dzwonku to już lekcja i nauczyciela wf też to obowiązuje (tak jak i innych psorów). 45 min lekcji pod okiem nauczyciela, przerwa to zadanie dla tego co dyżuruje. A życie swoje...

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]