Forum OSKKO - wątek

TEMAT: poprawka z matury
strony: [ 1 ]
Bogp13-01-2005 21:12:22   [#01]
Mam taki problem
X zdawał w 2002 r. nową maturę i nie zdał mateamatyki. Wszystkie pozostałe zdał. Parę dni temu zgłosił się, że chce poprawiać. I teraz:
1. Czy nie za późno się zgłosił, skoro dane do OKE poszły w październiku?
2. Czy musi zdawać tę matematykę, skoro dzisiaj nie jest to egzamin obowiązkowy?
Wydaje mi się, że  :
1. do 18 lutego jeszcze mogę zgłosić ucznia
2. musi zdawać tę matematykę
Proszę jednak kogoś kto ma pewność co do odpowiedzi na te pytanka,  aby potwierdził ( bądź zanegował) moje przypuszczenia.
zgredek13-01-2005 21:18:50   [#02]
§ 98.

1. Zdający, który nie zdał egzaminu maturalnego z określonego przedmiotu lub przedmiotów, w części ustnej lub części pisemnej, albo przerwał egzamin maturalny, może przystąpić ponownie do części ustnej lub części pisemnej egzaminu maturalnego z tego przedmiotu lub przedmiotów w kolejnych sesjach przeprowadzania egzaminu maturalnego, przez okres 5 lat. Przepisy § 59 ust. 1 i § 99 stosuje się odpowiednio.

2. Absolwent, o którym mowa w ust. 1, przystępujący ponownie do egzaminu maturalnego, może wybrać inny przedmiot obowiązkowy, o którym mowa w § 51 ust. 2 pkt 1 lit. b i pkt 2 lit. b i c.

3. Po upływie 5 lat od daty pierwszego egzaminu maturalnego absolwent, o którym mowa w ust. 1, zdaje egzamin maturalny w pełnym zakresie.

4. Zdający ma prawo, w ciągu 5 lat od daty pierwszego egzaminu maturalnego, przystąpić ponownie do egzaminu maturalnego w części pisemnej z jednego lub więcej przedmiotów, o których mowa w § 51 ust. 2 i 3, w kolejnych sesjach przeprowadzania egzaminu maturalnego, w celu podwyższenia wyniku egzaminu maturalnego z tych przedmiotów lub zdania egzaminu maturalnego z przedmiotów dodatkowych wybranych spośród przedmiotów, o których mowa w § 51 ust. 3 pkt 2. Przepisy § 59 ust. 1 i § 99 stosuje się odpowiednio.
Bogp13-01-2005 21:26:14   [#03]
No dobrze, ale to nie rozwiewa moich wątpliwości, chociażby związanych z terminem zgłaszania zamiaru zdawania egzaminu. To może zapowiedzieć się nawet w maju?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]