Forum OSKKO - wątek

TEMAT: opinia RP o pracy dyrektora
strony: [ 1 ]
Grazyna Maria12-01-2005 11:55:53   [#01]

Dzisiaj moja RP będzie ustalać opinię o  pracy dyrektora  na prośbę KO do oceny pracy. Chyba powinna być to uchwała oipniująca? I kto ma ją podpisać? Pismo w tej sprawie przyszło na moje nazwisko-przewodniczącej RP, czy sama mam podpisać?

BeatkaA12-01-2005 12:29:10   [#02]

opinia

To powinna być opinia a nie uchwała, najlepiej powierzyć tę sprawę wicedyrektorowi albo wyznaczyć nauczyciela, który zajmie się napisaniem opinii wspólnie z radą pedagogiczna.

pozdrawiam

Adam N12-01-2005 13:08:32   [#03]
Nauczyciele na radzie wyrażają opinię na temat pracy dyrektora, a do organu przekazuje się wyciąg z protokołu RP w części dotyczącej opinii pracy dyrektora. Tak przynajmniej jest u nas.
agabu12-01-2005 15:25:05   [#04]

opinia RP

RP jest organem kolegialnym. Inaczej mówiąc uchwala, że taka, a nie inna jest jego opinia. Ktoś (Komisja wnioskowa, wicedyrektor) przygotowuje projekt uchwały zawierającej opinię. RP dyskutuje nad nim i ustala wspólną wersję, a następnie w głosowaniu nad uchwałą ze zredagowanym tekstem lub tylko stwierdzeniem "opiniuje pozytywnie" lub "negatywnie" - wyraża swoją opinię.
Marek Pleśniar12-01-2005 15:46:42   [#05]
i "kolegialnie uchwalamy opinię, pozytywną - że kolega dyrektor X jest szuja jak małokto a i wypić lubi" ;-))
agabu12-01-2005 15:51:36   [#06]

uchwała

Marku!

Jeśli taki tekst projektu uchwały zatwierdzimy zwykłą większością głosów, w obecności co najmniej połowy członkow Rady

;-))))))))))

Arwena12-01-2005 17:46:53   [#07]

Ciekawa jestem

Głosowanie w takiej sprawie odbywa się jawnie?
AnJa12-01-2005 17:51:17   [#08]
Jeśli w sprawie, że jest szuja - jawnie.

Przynajmniej, gdyby to o mnie chodziło, do zadnego utajnienia bym nie dopuścił;-)

Takie kwestie winny być ustalone w regulaminie RR. U nas jedynie wybory delegatów róznych sa tajne.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]