Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Czy KTOŚ wie - co z tym fantem??? |
|
mak | 11-01-2005 15:33:21 [#01] |
---|
Problem dotyczy uczniów klas trzecich gimnazjum, którzy posiadają orzeczenie poradni psychologiczno - pedagogicznej dotyczące realizacji tylko podstawowych partii materiału obowiązujących zajęć edukacyjnych. W w/w orzeczeniach znajduje się informacja następującej treści - "Wskazania - wydłużony czas pracy w trakcie pisania egzaminu kompetencji w klasie trzeciej". Czy taka opinia uprawnia ucznia do tego , by pisać egzamin w wydłużonym czasie, tak jak np. uczniowie z dysfunkcjami. Dodam, ze poradnia psychologiczno - pedagogiczna wydała sporo takich orzeczeń uczniom obecnych klas trzecich i rodzice tych uczniów domagają się zapewnienia swoim dzieciom wszystkich "przywilejów" związanych z egzaminem (przepraszam za niefortunne okreslenie); czyli wydlużonego czasu pracy. Jeśli moje pytanie nie jest jednoznaczne - to wyjaśniam, ze chodzi mi o wszystkich uczniów realizujących tzw. minimum programowe. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Wysłałam pismo do CKE i OKE ale z tej strony cisza. Może WY????? |
OlaM | 11-01-2005 15:49:04 [#02] |
---|
jeżeli w opinii PPP jest wydłużony czas pisania to piszą dłużej |
tomsztu | 11-01-2005 15:59:57 [#03] |
---|
Jesteś szczęściarzem. Moja PPP w części dotyczącej dostosowania warunków egzaminacyjnych informuje "dostosować zgodnie z rozporządzeniem MENiS ..........". I nic więcej. |
mak | 11-01-2005 17:11:39 [#04] |
---|
AKURAT Dzisiaj pedagog przyniósł informację z poradni, że PPP popełniła błąd wydając takie opinie(chyba popełniła, bo sami nie są do końca pewni) i najlepiej by się stało gdyby wychowawcy odkręcili w jakiś sposób zaistniałą sytuację informując rodziców uczniów, że prawo do wydłużonego czasu na egzaminie ich dzieciom nie przysługuje. JUŻ WIDZĘ EUFORIĘ WŚRÓD RODZICÓW TYCH DZIECI!!!! |
Macia | 11-01-2005 17:13:17 [#05] |
---|
a PPP nie chce byc zwiastunem tych wieści? naważyli piwa niech je pija |
Gaba | 11-01-2005 17:22:40 [#06] |
---|
wychowawcy? a niechże sie tłumaczy ten, kto to zrobił... znam wiele takich kwiatków, z tamtego roku. |
Leszek | 11-01-2005 18:28:27 [#07] |
---|
w orzeczeniu zapisano... zatem słownie już nic nie odkręcą... pozdrawiam |
mak | 11-01-2005 19:19:57 [#08] |
---|
Dziękuję za wszystkie opinie. Pozdrawiam gorącooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|