Forum OSKKO - wątek

TEMAT: przeniesienie nla w trakcie roku szkolnego
strony: [ 1 ]
fredi10-01-2005 23:27:18   [#01]

Jak zaatwić zamianę nauczycieli mianowanych pomiędzy szkołami w trakcie roku szkolnego?

2 szkoły z róznych organów prowadzacych i z róznych miast.

Władysław Ścianek11-01-2005 07:46:20   [#02]
Opisz problem dokładniej: z czyjej inicjatywy, dlaczego, czy drugi pracodawca wyraża zgodę na zamianę. To ciekawy przypadek. Pozdrawiam!!!
Jacek13-01-2005 12:47:17   [#03]

kurka :-((

Już myślałem po tutule wątku, że i ja skorzystam bo mam podobny przypadek:-)).

Nauczycielka mianowana zatrudniona na podstawie mianowania, po feriach miała wócić z urlopu macierzyńskiego. Jednak dostała propozycję z innej szkoły (również inny organ prowadzący, choć w tym samym mieście). I teraz właśnie jak to załatwić biorąc pod uwagę, że obaj dyrektorzy mają dobrą wolę i chcą :-))

Biorąc sprawę na gorąco to nie ma problemu. Nowy dyrektor pisze, o przeniesienie ja wyrażam zgodę i po kłopocie. Albo drugie wyjście rozwiązuję umowę za porozumieniem stron a nowy dyrektor zatrudnia na podstawie mianowania (bo kwalifikacje itp. itd w porządku).

Co myślicie bo ja jestem jeszcze na gorąco jak pisałem :-)

beera13-01-2005 13:03:39   [#04]

4. Przeniesienia nauczyciela zatrudnionego na podstawie mianowania do innej szkoły dokonuje dyrektor szkoły, do której nauczyciel ma być przeniesiony, po zasięgnięciu opinii organu prowadzącego tę szkołę i za zgodą dyrektora szkoły, w której nauczyciel jest zatrudniony, z zastrzeżeniem ust. 5.

jeszcze opinia organu.

ja się na takim przejechalam- nie wiem dlaczego jst uznala, że nie chce przenieść, woli zatrudnić.

To nic nie zmienia dla nauczyciela- moim zdaniem

jakaś tam róznica tylko w teczce osobowej

beera13-01-2005 13:04:49   [#05]

ferdi

no normalnie- jeden dyrek przenosi do jednej szkoły z tamtej

a drugi z tamtej do tej pierwszej:-)

Nic nie zmienia, że jest ich dwóch- postępowanie takie samo jakby to był jeden :-))

fredi13-01-2005 19:44:47   [#06]

woli zatrudnić

a urlop ?

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]