Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
przeniesienie nla w trakcie roku szkolnego |
fredi | 10-01-2005 23:27:18 [#01] |
---|
Jak zaatwić zamianę nauczycieli mianowanych pomiędzy szkołami w trakcie roku szkolnego? 2 szkoły z róznych organów prowadzacych i z róznych miast. |
Władysław Ścianek | 11-01-2005 07:46:20 [#02] |
---|
Opisz problem dokładniej: z czyjej inicjatywy, dlaczego, czy drugi pracodawca wyraża zgodę na zamianę. To ciekawy przypadek. Pozdrawiam!!! |
Jacek | 13-01-2005 12:47:17 [#03] |
---|
kurka :-(( Już myślałem po tutule wątku, że i ja skorzystam bo mam podobny przypadek:-)). Nauczycielka mianowana zatrudniona na podstawie mianowania, po feriach miała wócić z urlopu macierzyńskiego. Jednak dostała propozycję z innej szkoły (również inny organ prowadzący, choć w tym samym mieście). I teraz właśnie jak to załatwić biorąc pod uwagę, że obaj dyrektorzy mają dobrą wolę i chcą :-)) Biorąc sprawę na gorąco to nie ma problemu. Nowy dyrektor pisze, o przeniesienie ja wyrażam zgodę i po kłopocie. Albo drugie wyjście rozwiązuję umowę za porozumieniem stron a nowy dyrektor zatrudnia na podstawie mianowania (bo kwalifikacje itp. itd w porządku). Co myślicie bo ja jestem jeszcze na gorąco jak pisałem :-) |
beera | 13-01-2005 13:03:39 [#04] |
---|
4. Przeniesienia nauczyciela zatrudnionego na podstawie mianowania do innej szkoły dokonuje dyrektor szkoły, do której nauczyciel ma być przeniesiony, po zasięgnięciu opinii organu prowadzącego tę szkołę i za zgodą dyrektora szkoły, w której nauczyciel jest zatrudniony, z zastrzeżeniem ust. 5. jeszcze opinia organu. ja się na takim przejechalam- nie wiem dlaczego jst uznala, że nie chce przenieść, woli zatrudnić. To nic nie zmienia dla nauczyciela- moim zdaniem jakaś tam róznica tylko w teczce osobowej |
beera | 13-01-2005 13:04:49 [#05] |
---|
ferdi no normalnie- jeden dyrek przenosi do jednej szkoły z tamtej a drugi z tamtej do tej pierwszej:-) Nic nie zmienia, że jest ich dwóch- postępowanie takie samo jakby to był jeden :-)) |
fredi | 13-01-2005 19:44:47 [#06] |
---|
woli zatrudnić a urlop ? | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|