Ja tu się głowię od 3 stycznia, jak tu dla sprzątaczki 0,25 etatu znaleźć (doszła nam sala gimnastyczna) a tu ta....kie kwiatki. "Umowa społeczna, podpisana pod koniec ubiegłego roku w koncernie Energa SA, przewiduje m.in., że w przypadku zwolnienia pracownika (nie z jego winy) przysługuje mu odprawa w wysokości pensji, które otrzymywałby do końca okresu ochronnego, czyli przez 10 lat. Według piątkowej "Gazety Wyborczej", w ten sposób także "związani z SLD menedżerowie koncernu Energa SA zapewnili sobie 10-letnią nietykalność, albo milionowe odprawy". Władze koncernu przekonują, że umowa jest zgodna z prawem. "Proszę bardzo, jeśli prokuratura chce badać, to my nie mamy nic do ukrycia. Umowa jest, obowiązuje i nie widzimy potrzeby zmiany tej umowy. Zarząd jest przekonany, że jest ona zgodna z prawem" - powiedział PAP w poniedziałek rzecznik prasowy koncernu Mieczysław Wrocławski." Co na to nasz koncern oświatowy ? Umowa społeczna!? Dobre!! Podoba mi się ten pomysł! Kupuję!! Biorę! Dajcie mi to!! Ja chcę do .... koonnncernu! |