Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
TVN o agresji w Łodzkiej "Jedynce" |
jurkoz | 09-01-2005 16:14:05 [#01] |
---|
... cały czas diabli mnie biorą oglądając takie programy jak nadany wczoraj w TVN. Przeciż to była prymitywna manipulacja, co było widać nawet nie znając szczególów. Jaka była intencja tego przekazu właściwie do końca nie wiem. Fakt, pobicie się dwóch jedenastolatek to zjawisko obok, którego nie da się przejść obojetnie, tylko czy należy za jedenastolatkę (o wzorowej dotychczas opinii uczennicę) ukamionować? Czy ona przestała być nagle uczniem i błyskawicznie wydoroślała na tyle, że należy jej się publiczny lincz? Akurat TVN (poprzez swoje programy i filmy dla dzieci) ma niezły wkład w rozwój agresji u dzieci, czego jakoś redaktor prowadzący nie dostrzega... |
bogda3 | 09-01-2005 16:46:37 [#02] |
---|
To nie tvn ale regionalne stacje. Szum medialny wobec jednej z lepszych szkół w Łodzi. Nie wiem tylko czemu służyła obecność p/o dyrektora łódzkiego wydziału edukacji pani Szafran, która na pytanie co wydział na to rzekła, że nic bo oni dają tylko pieniądze.Po co tam poszła i się położyła na barierce;-) Faktycznie cała audycja polegała na sianiu nienawiści, na szukaniu odwetu za wszelką cenę.Szkoda czasu antenowego. |
Marek Pleśniar | 09-01-2005 16:59:41 [#03] |
---|
widzę, że dziennikarzom rozpaczliwie potrzebny bywa nawet mały "nius" :-) żałosny taki bo kosztem jakichś mało waznych wypadków. Ważnych dla uczestników i ich rodzin, nauczycieli. Ale "nius" to malusi i co tu kryć.. "sępi" jakiś zaraz znajdą się krzyczący o karaniu i takich tam:-) |
Majka | 09-01-2005 17:36:07 [#04] |
---|
Oglądałam i miałam wielką ochotę uścisnąć matkę "bijącej", innych rodziców tej klasy, wychowawczynię, szefostwo szkoły, sędzinę od nieletnich... Zachowali się rzeczowo, godnie, z kulturą, taktem i wieeelkim opanowaniem.
Nie da się tego powiedzieć o dzinnikarzu, który koniecznie i żałośnie chce być Wołoszańskim (łącznie z nasladowaniem nieudolnym intonacji;). |
MMM | 09-01-2005 19:34:52 [#05] |
---|
Podziwiam... Podziwiam opanowanie pani dyrektor i ludzi, którzy nie dali się sprowokować rozjuszonemu dziennikarzowi. Brawo tak trzymać. |
AnJa | 09-01-2005 20:37:22 [#06] |
---|
Majka :-)
To samo. Tyle, że ja za cholerę, dla takiego kretyna przy żadnym płotku nawet 5 minut bym nie stał.
Kto każe tym dyrektorom tak się kompromitować?
Chcez głupolu zapytać - przyleź do mnie w godznach pracy. Albo róbcie cały program - ale u mnie, w szkole.
.......
Wołoszański jako wzorzec? No, ten to mnie dopiero wk....a . |
bogda3 | 09-01-2005 20:59:05 [#07] |
---|
Co tu ma do rzeczy Wołoszański? Całkiem do rzeczy chłop od historii. Raczej Wrona. |
Roman K | 09-01-2005 21:03:38 [#08] |
---|
Była tutaj kiedyś dyskusja o tym samym programie..... tylko przyczyną było samobójstwo ucznia. Ton ten sam, barierka ta sama. To samo pytanie z naszej strony padło "Tyle, że ja za cholerę, dla takiego kretyna przy żadnym płotku nawet 5 minut bym nie stał. Kto każe tym dyrektorom tak się kompromitować?". Program ten czasami oglądam..... Moim zdaniem rekord ........(wstawcie sami, bo mnie "pipała" klawiatura od słów których chciałem użyć) pobił ten w któym pod blokiem samobójcy redaktor "rozmawiał" z gawiedzią, matką faceta i z dziewczyną o którą poszło. To przebiło wszytkie "bary" "nieustraszonych czy jak oni tam" |
Marek Pleśniar | 09-01-2005 21:09:13 [#09] |
---|
jak chcesz robić programy dla gawiedzi to musisz zatrudnić do ich prowadzenia gawiedź;-) |
jurkoz | 09-01-2005 22:59:36 [#10] |
---|
Bardzo opanowana Pani dyrektor i rzeczowa, to że to dobra szkoła to było widać po nauczycielach i rodzicach, którzy stali wokół. Nikt nie chciał dmuchnąć w trąbę redaktora... a szkoda. |
RomanG | 09-01-2005 23:05:26 [#11] |
---|
A co się stało w tej szkole, że aż telewizja? |
RomanG | 09-01-2005 23:47:30 [#13] |
---|
Jest w stresie, boi się wracać do klasy, w której... nadal jest Ola. Rodzice poprosili dyrektorkę, by przeniosła Olę do innej klasy. Nie zgodziła się, więc to Kasia zmieniła szkołę, Przeniesienie Oli do innej klasy mogłoby zniweczyć postęp w otwarciu się jej na inne dzieci, a szkoła musi wychowywać i otaczać opieką wszystkich uczniów - uważa dyrektorka. Typowe dla polskiej szkoły. Prawa ofiary na drugim miejscu. |
grażka | 09-01-2005 23:54:45 [#14] |
---|
Romanie, to nie takie oczywiste. Koleżanka znajomych ma dziecko w tej klasie, słyszałam, że nie do końca sprawa wyglądała tak jak w relacji prasowej - ale nie znam szczegółów. |
RomanG | 09-01-2005 23:55:14 [#15] |
---|
Chyba że tak... |
jeannette | 10-01-2005 19:03:03 [#16] |
---|
A ja znam tę sprawę i wierzcie mi, agresja tej dziewczynki z czegoś się zrodziła. A jakoś nikt nie zadał sobie tego pytania...A bywa, że ofiara staje się w końcu agresorem.To przykre, jak bardzo można zniekształcić informację w mediach. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|