Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
kara dla dyrektora |
|
Gminne Przedszkole | 09-01-2005 09:48:41 [#01] |
---|
Ratujcie, bo już nie mam siły - nie wiem czy to konsekwencje za wyjazd na konferencje, czy inne złe moce, ale spotyka mnie trzecia kara od nowego roku: najpierw nie zapłacono mi za zastępstwo doraźne za n-la związkowca, potem nie wypłacono mi kilometrówki za dni międzyświąteczne mimo iż realizowałam normalne zadania( przecież pracuję w przedszkolu.) a w piątek pan wójt poinformował mnie, że obcina mi dodatek funkcyjny o 200 złotych (miałam jako dyrektor gminny 300) Za co ta kara??
Najpierw usłyszałam, że nie musi mi się tłumaczyć, potem, że dlatego, że nie zatrudniłam wskazanego przez niego n-la na zastępstwo (nie miała osoba ospowiednich kwalifikacji-ale to "szefa" nie obchodzi) , zatrudniłam inną woźną niż nakazał mi szef i jeszcze publicznie ujawniłam, że mi tak kazał i wogóle to cvhyba za to, że nie robię jak mi nakazuje. Jak jadę 3 km do sąsiedniej gminy do Poradni czy po paliwo to mam zgłaszać wyjazd i jeszcze coś ale z nerwów nie pamiętam. Od lat 3 czuję jego jad - już nie mam siły.. Ratujcie. |
Ank | 09-01-2005 12:55:29 [#02] |
---|
Chyba tylko metoda na przetrzymanie może pomóc. Albo ty jego albo on Ciebie. Chyba, że masz tak dość, że z własnej woli zrezygnujesz. Pewien mój znajomy mawiał: najpierw patrz kto mówi a dopiero potem co. Może w tym wypadku takie powtarzanie sobie pomoże Ci;-))) |
gera | 09-01-2005 12:59:49 [#03] |
---|
Nie daj się. Głowa do góry. PS Kiedy nowe wybory wójta? |
Akuch | 09-01-2005 13:12:50 [#04] |
---|
Wytrwałości już tylko do 2006 r. Może po wyborach inni bedą i to mądrzejsi. Jeśli Cię to pocieszy to nie tylko Ty jesteś w takiej sytuacji. Na pociechę wrzucę coś w nowym wątku, jak tylko rozszyfruję jak to wkleić. Patrz na tytuł Stara kronika. Może mi się uda. Na razie |
Akuch | 09-01-2005 13:16:18 [#05] |
---|
Moment Jak masz przyznany funkcyjny? Od konca powołania, czy równie idiotycznie jak u mnie, czyli tylko na rok szkolny? I co macie w nowym regulaminie wynagradzania? Oraz co na to związki? Przecież odebranie , czy zmiana funkcyjnego też musi być czymś uzasadniona! Jak nie to trzeba wypowiedzieć, a Ty ewentualnie możesz się odwołać. |
Ajcila | 09-01-2005 19:51:21 [#06] |
---|
Ja mam przyznany dodatek do końca powołania, ale jest tam punkt że może on być zmieniony przez OP w każdej chwili |
Ula C | 09-01-2005 22:57:00 [#07] |
---|
Jesli mnie pamięć nie myli to dodatek funkcyjny przyznawany jest wg okreslonych kryteriów a nie zalezy od kaprysów władzy. U mnie np. zalezy od od liczby oddziałów i wszystko jest jasne. Motywacyjny tez jest przyznawany na rok szkolny i jest uzależniony choćby od wyników kontroli przeprowadzanych w placówce, od terminów składania dokumentów itp. I chyba tak jest dobrze |
Ula C | 09-01-2005 22:58:29 [#08] |
---|
A tak w ogóle to przecież możesz sprawdzić to w regulaminie wynagradzania nauczycieli opracowanym przez op. Tam powinno byc napisane za co sie dostaje dodatek funkcyjny i za co mozna mieć go obnizony |
Gminne Przedszkole | 10-01-2005 18:54:42 [#09] |
---|
kara dla dyrektora dzięki za pocieszenia.Nowy regulamin opracowują. Z takim dodatkiem - a 300,- funkcjonuję już od 02.02 2001 r.Nikt go nie zmienia. Teoretycznie zależy on od oddziałów, ale u nas nie ma drugiej głupiej, która za frycowe obejmowała by nadzorem całą gminę.Motywacyjnego mamy aż 3 % ( od 01.12.2004 r).- to motywuje!!!!!!Wcześniej było 1%.Jeszcze nie dostałam wypowiedzenia na piśmie, bo pan stwierdził, że wypowiedzenie słowne też jest wypowiedzeniem(czekam na pismo, bo o taKOWE prosiłam).Pójdę do sądu pracy??? bo nie chodzi tak do końca o te 200 stówy (chociaż nie przelewa mi się), ale chodzi o to, że ja doskonale od 3 lat rozumiem moobing i muszę wreszcie dać temu kres. A na wybory czekam jak mało kto...Ale w ogóle świat jest piękny.... |
Marek Pleśniar | 10-01-2005 19:12:41 [#10] |
---|
dlaczego wczesniej tu nie pisałem nic? Bo interesuję się zawodem dyrektora placówki oświatowej. Sporo mi ludzie opowiadają i piszą o tym. Noi czytam Was - na forum. Zbieram to sobie. Dlatego:-) |
Gminne Przedszkole | 11-01-2005 13:24:30 [#11] |
---|
och Marku! Myślę, że masz ciekawsze lektury na co dzień. Dzięki za uśmiech.Nieco ochłonęłam i ruszam do boju!
Przejrzałam stary regulamin i gdyby wg niego dano mi dodatek to winnam mieć największy w gminie, bo
mam najwięcej oddziałów (nie mówiąc o tym, że inni mają na miejscu a ja w terenie),
mam najwięcej budynków (starych jak oświata - p-le ma 60 letnią traducję)
mam najwięcej osób zatrudnionych i wogóle wszystkiego najwięcej tylko nie zadowolenia. Teraz mój władca sprawdza dzienniki żywieniowe i inne bzdety, bo jest nowy pomysł - katering w przedszkolu, by rocznie zaoszczędzić 12,000 złotych
Jeden zespół przyjeżdżający na pseudo festyn dostaje 10,000 złotych, które płaci Urząd???!!! Ale po co dać dzieciom? |
Macia | 11-01-2005 15:48:08 [#12] |
---|
nie daj się zwłaszcza że masz mocne argumenty |
Marek Pleśniar | 11-01-2005 16:03:37 [#13] |
---|
g-m nie dlatego że mam ciekawsze lektury - nic tu nie napiszę DLATEGO nic nie napiszę;-) z dotychczasowych lektur wiemy wszyscy po prostu, że sytuacja dyrektora, gdy chodzi o jego nagridy, dodatki itp, jest zawsze albo na straconej pozycji, a jak już nie - to na "spalonym":-) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|