Forum OSKKO - wątek

TEMAT: placówki nieferyjne
strony: [ 1 ]
Gminne Przedszkole07-01-2005 15:53:21   [#01]
Nasze przedszkole w czasie 27.12.04 do 31.12.2004 nie miało dzieci, ale personel pracował (przygotowanie dokumentów, porządkowanie , pisanie planów, wykonanie mierzenia- opracowania, posiedzenie rady(wyjazdowe). Ja dodatkowo jak zwykle dowoziłam zakupione artykuły-bo jako dyrektor gminny tym też się zajmuję.Teraz miano mi wypłacić - jak to bywa kilomatrówkę  w ilości aż 100 kilometrów na m-c-jak zwykle)i pani odpowiedziała, że musi mi ten tydzień zabrać, bo to były dni wolne w oświacie.Kto miał wolne to miał wolne - to były dzieci a nie my. To ja miałam jechać za frycowe??? I tak często to robie, bo ta kilometrówka przy rozrzucie placówek o 30 ponad km na niewiele starcza.Poradźcie jak udowodnić, że w nieferyjnych jest normalnie.
Kajka07-01-2005 17:22:25   [#02]

Na twoim miejscu poradziłabym pani aby zapoznała się z KN.

Art. 64. 1. Nauczycielowi zatrudnionemu w szkole, w której w organizacji pracy przewidziano ferie letnie i zimowe, przysługuje urlop wypoczynkowy w wymiarze odpowiadającym okresowi ferii i w czasie ich trwania.

3. Nauczycielom zatrudnionym w szkołach, w których nie są przewidziane ferie szkolne, przysługuje prawo do urlopu wypoczynkowego w wymiarze 35 dni roboczych w czasie ustalonym w planie urlopów.

O ile wiem przedszkola są szkołami, w których nie są przewidziane ferie szkolne, nie miałyście w tym czasie urlopu, ergo pracowałyście, a czy dzieci były czy nie to już inna sprawa, waszym obowiązkiem było stawić się w pracy. Ale to są tylko moje widzi "misie". Może Rzewa coś dopowie

Ajcila07-01-2005 17:57:35   [#03]

Jak sama nazwa mówi "placówka nieferyjna" feri świątecznych nie ma

a może przedstawisz pani listę obecności

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]