Forum OSKKO - wątek

TEMAT: samoocena pracy nauczyciela
strony: [ 1 ]
Nela 106-01-2005 13:57:01   [#01]
Przy kontroli zewnętrznej sprawdzano czy nauczyciele prowadzą samocenę pracy nauczyciela.Do tej pory nauczyciele wypełniali ankietę -formularz w której była zawarta ta samoocena . Jednak ten sposób nie spodobał im się.  Obecnie sami dostali możliwość opracowania zasad dokonywania samooceny .Opracowali formularz , który nie bardzo mi się podoba bo zawiera  tylko czynności dodatkowe wykonywane przez nauczycieli a nie samoocenę.Moze ktoś z Was ma pomysł na samoocenę naauczycieli........
Jacek06-01-2005 14:00:52   [#02]

Zajrzyj do wymiany w dziale druki są tam jakieś przykładowe samochwałki

albo jeśli im się nie podobały Twoje druki a Tobie nie podobają się opracowane przez nich to może połącz oba w całość :-))).

Będzie wilk syty i owca cała :-)))

Marek Pleśniar06-01-2005 14:31:01   [#03]
ale.. no nie chcę przeszkadzać - lecz nie ma chyba obowiązku :"samooceny"? To dyrektor może oczekiwać jakiegoś rodzaju sprawozdania ewentualnie. Czemu więc oni o to pytają?
Klemens Stróżyński06-01-2005 15:19:49   [#04]

mam coś

Stefanowi Wlazło (bardziej po polsku, ale trochę dziwnie: Wlaźle) pdoobała się taka karta oceny pracy nauczyciela, którą kiedyś opracowałem, nawet ją przedrukował w swojej książce. Znajduje się (z opisem wykorzystania) w ksiażce "Jakość pracy szkoły praktycznie". Ta karta nie ma charakteru wartościującego (tfu, zgiń, przepadnij, zarazo wartościowania, zwłaszcza samowartościowania), tylko realizuje zasadę informowania i jej rolą jest motywowanie nauczyciela.

Jeżeli będą zainteresowani, to mogę wyciąć kawałek ze swojej książki i umieścić w plikach.

Ank06-01-2005 16:12:31   [#05]
Umieść bardzo proszę a zainteresowanych pewnie nie zabraknie:-))
mika06-01-2005 18:18:18   [#06]
Klemensie, jestem takim zainteresowanym.
Klemens Stróżyński07-01-2005 11:56:21   [#07]

Umieściłem plik

w dziale Różności pod tytułem "Rozwój zawodowy nauczyciela". Zapraszam i chętnie przeczytam opinie o przydatności (jeśli będą).
wiktor07-01-2005 17:00:49   [#08]
Nie istnieje przepis zobowiązujący nauczyciela do samooceny. To tylko następna "inicjatywa" urzędników zajmującyhc się oświatą. Od oceny jest Dyrektor.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]