Forum OSKKO - wątek

TEMAT: sprawdzian a NI
strony: [ 1 ]
beera06-01-2005 08:49:57   [#01]

pewnie ktoś to już wie , a ja nie :-)

Okazuje się nagle i znienacka, że mój uczeń będzie miał w II semestrze NI.

Wiem, że trzeba mu dostosować warunki- ok

On może pisać sprawdzian w swoim domu??

I tam ma się udać szanowna komisja???

Czy w ogóle można w domu??

rzewa06-01-2005 09:09:02   [#02]

asiu,

można wystąpić do dyrektora OKE o zwolnienie ucznia ze sprawdzianu...
beera06-01-2005 09:16:05   [#03]

to wiem

ale dla mnie ejst nieścisłość tu:

może to zwolnienie nastapić do 20 sierpnia, czyli jakby do tego pierwszego terminu nalezy się normalnie przygotowac...

Nie wiem, czy dobrze rozumiem- ale:

pierwszy termin- dzieciak nie wiem co?- bo przecież nie wystepuję do OKE o zwolnienie ucznia, bo nie wiem, czy 20 sierpnia będzie mógł, czy nie napisać sprawdzian.

Orzeczenie o NI jest do końca roku szkolnego, czyli do 20 sierpnia niby ( teoretycznie) mógłby pisać.

Więc jakby na ten czas- czas wakacji mam próżnię

rozumiesz? Nie wiem, co teraz:-)

Jacek06-01-2005 09:21:25   [#04]

może oczywiście pisać w domu, trzeba ustalić komisję zgodnie z przepisami i nie ma problemu.

Miałem dwa takie przypadki, a jeden z nich wystapił tuż przed egzaminem gdy juz powołałem komisje a chłopak złamał paskudnie nogę na 1,5 tygodnia przed i musiałem powołać dodatkową komisję (po konsultacji z OKE), rodzice podpisali zgodę, że chcą aby pisał egzamin (w razie ewentualnego odwołania, ze względu na stan zdrowia) i nie było problemu.

beera06-01-2005 09:24:36   [#05]

tak?

właśnie o to mi chodzi :-)

Prośba rodziców o przeprowadzenie sprawdzianu w domu- OK

i:

Normalna komisja?

a jakie miejsce do pracy ucznia?

Jacek06-01-2005 09:29:06   [#06]
Jeśli ma orzeczone NI (w tym roku równiez mam takiego ucznia) umieściłem go w Hermesie podając oddzielną salę (czyli dom) i traktuję go normalnie. Rodzice nie muszą pisać wyrażenia zgody na przeprowadzenie sprawdzianu w domu. Traktuj dom jako normalna salę do sprawdzianu tyle tylko, że jeśli uda sie tam komisja musi sprawdzić czy zapewnione sa odpowiednie warunki do przeprowadzenia go (czyli brak pomocy widocznych, itp normalnie tak jak w szkole)
Jacek06-01-2005 09:42:50   [#07]
Aha, zgodę rodziców, o której pisałem chciałem dlatego, że chłopak uległ wypadkowi tuz przed egzaminem więc nie mogłem powołać komisji w odpowiednim terminie. Rodzicom zależało na tym by pisał w pierwszym terminie a nie drugim i dlatego chciałem ich zgody by nie odwoływali sie później gdyby okazało sie, że napisał na mało punktów
beera06-01-2005 09:56:14   [#08]

:-)))

dziekuję Ci serdecznie :-)))
Rycho06-01-2005 10:22:23   [#09]

:-)

miałem podobny przypadek z NI, ale Jacek wszystko już na ten temat napisał, więc ja mogę tylko to potwierdzić. :-)
beera06-01-2005 10:51:02   [#10]

:-)))

piwko dla obu panów na zlocie :-))

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]