Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
ocena nauczyczyciela kontraktowego |
alfa36 | 04-01-2005 12:30:37 [#01] |
---|
W jaki sposób ma byc napisana ocena nauczyciela kontraktowego za okres stażu? Chciałabym zrobić to według punktów z rozporządzenia, tylko nie wiem, czy mam sie opierać na starym, czy na nowym rozporządzeniu. Dodam, że nauczyciel miał przedłużony staż w związku z urlopem macierzyńskim, dlatego własnie teraz ten staż sie zakończył. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. |
Barbara Goraj | 04-01-2005 14:45:35 [#02] |
---|
ja też mam taką samą sytuację i skorzystałam ze starych wzorów, czy tak może być? |
rzewa | 04-01-2005 14:52:10 [#03] |
---|
moze być. W ocenie najistotniejsze jest stwierdzenie pozytywna/negatywna. A w uzasadnieniu jest ważne by uwypuklić to co miało istotny wpływ na przebieg stażu i jego jakość a także korzyści dla szkoły wynikajace ze stażu tego n-la. |
Jacek W | 04-01-2005 16:38:12 [#04] |
---|
Nie wiem czy dobrze myślę, ale też miałem kilka dni temu podobną sytuację i napisałem uzasadnienie oceny wg: zapisów rozporządzenia "awansowego", mówiących co nauczyciel kontraktowy ubiegający się o awans powinien robić w czasie odbywania stażu, sprawozdania stażystki i projektu oceny opiekunki. Akurat te zapisy rozporządzenia zmieniły się bardzo nieznacznie. Natomiast wymagania niezbędne do uzyskania stopnia nauczyciela mianowanego to imho działka dla komisji egzaminacyjnej. Jacek W. |
Ella07 | 04-01-2005 21:37:14 [#05] |
---|
Właśnie dzisiaj dokonałam oceny pracy nauczyciela kontraktowego ubiegającego się o stopień nauczyciela mianowanego( przedłużony staż). Doszłam do momentu określenia daty dokonania oceny i zastanowiło mnie czy będzie zgodne używanie dawnych sformuowań ( stare rozporządzenie) z zapisem nowego ..." traci moc rozporządzenie...". W efekcie dostosowałam zapisy w ocenie do brzmienia nowego rozporządzenia - to naprawdę kosmetyczne zmiany. |
Władysław Ścianek | 05-01-2005 15:50:41 [#06] |
---|
Ocena dorobku zawodowego za okres stażu jest podsumowaniem realizacji planu rozwoju. W treści oceny, obok ważnego stwierdzenia, czy jest ona pozytywna/negatywna, należy odnieść się do umieszczonych w planie i opisanych przez nauczyciela w sprawozdaniu działań. Jeżeli jest to możliwe, w tekście oceny możesz robić analogie do nowych wymagań. Tego jednak komisja nie będzie sprawdzać z aptekarską dokładnością. Zmiana rozporządzenia rzutować będzie na problem przygotowania się nauczyciela do rozmowy kwalifikacyjnej / na kontraktowego / lub egzaminacyjnej / na mianowanego /, a także na fizjonomię drugiej części "teczki" nauczyciela ubiegającego się o stopień n. dyplomowanego. To już musi być wg nowych wymagań. W związku z powyższym ..... życzę bezstresowego podejścia do problemu. Serdecznie pozdrawiam. |
yerry | 06-01-2005 14:44:27 [#07] |
---|
może ktoś zyczliwy przesle mi co sie kryje pod wymaganiami niezbednymi i zadaniami tymi szescioma na dyplomowanego bo juz zgłupiałem po postępowaniu jak byłem . Każdy ekspert co innego moze gdzies się cos ukazało koszański@wp.pl - z góry dzięki i pozdrowienia z nowym rokiem | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|