Forum OSKKO - wątek

TEMAT: POMOCY! dostęp do informacji.....
strony: [ 1 ]
elada03-01-2005 12:05:42   [#01]
Czy mam obowiązek,  udzielić informacji  na temat liczby zatrudnionych nauczycieli emerytów, liczby przydzielonych  im godzin.....Pismo od byłego nauczyciela emeryta/ już o tym pisałam-wątek rada pedagogicz.,  prośba do A. Jeżowskiego ....statut, księga adresowa/
Pan Powołuje się na ustawę o dostępie do informacji publicznej, życzy sobie przesłania informacji do domu.....
Jacek W03-01-2005 16:51:19   [#02]

Moim zdaniem masz obowiązek. Wynika on z przepisów ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej. Wydaje mi się, że arkusz organizacyjny spełnia definicję dokumentu urzędowego, więc każdy ma prawo wglądu do niego, poza oczywiście tą częścią, która zawiera dane osobowe. Z tego, co napisałaś wynika, że wnioskodawca prosi o informację statystyczną, chyba, że masz jednego zatrudnionego emeryta, a szkoła jest w miasteczku ca 7000 mieszkańców :) 

Jeśli to pojedyncza prośba, wysłałbym taką informację pocztą (chyba, że wnioskodawca chce odebrać sam). Ale jeśli byłbym bombardowany kolejnymi wnioskami od tego samego zawodnika, bez nikakich skalkulowałbym koszty i poprosił o ich pokrycie.

Pozdrawiam,

Jacek W.

elada03-01-2005 19:32:37   [#03]
Dzękuję, to już jest chyba 5 od tej samej osoby
beera03-01-2005 19:50:01   [#04]

umieść na stronie WWW

dane arkusza org.

I skieruj tam tę panią :-)

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]