Forum OSKKO - wątek
Rafał T | 03-01-2005 11:33:08 [#01] |
---|
Pytanko: czy z ZFŚS można kupić upominek dla odchodzącego na emeryturę pracownika, który proponuje przykładowo chęć zakupu telewizora, lodówki, płaszcza czy też złota??? |
Adaa | 03-01-2005 11:41:06 [#02] |
---|
ja kupowałam obraz w galerii Mam w regulaminie,że moge przeznaczać srodki na upominki z takich okazji. |
Dżoana | 03-01-2005 11:42:12 [#03] |
---|
Wydaje mi się, wnioskując z poprzednich dyskusji, że nie można. |
violka | 03-01-2005 15:43:13 [#04] |
---|
oczywiście, że nie można zakup upominków nie jest zgodny z ustawą ma to być pomoc socjalna, jesli tak jest w regulaminie to jest on niezgodny z prawem |
Adaa | 03-01-2005 15:59:59 [#05] |
---|
może naciągane mam ,faktycznie trzeba zmienić Rafał mówi,że emeryt deklaruje chęć zakupu plaszcz, lodówki..itd. Moim zdaniem spokojnie moze to kupić jako pomoc materialną, w tym wypadku rzeczową...no chyba,ze emeryt bardzo zasobny w gotówke jest. |
Janusz Pawłowski | 03-01-2005 16:26:38 [#06] |
---|
Chyba istotnie trochę naciągany ten zapis u Ciebie, Adoo. Środki z Funduszu (poza świadczeniem urlopowym nauczycieli) można przeznaczać na działalność socjaną - a ta jest zdefiniowana w drugim artykule ustawy o ZFŚS: działalność socjalna - usługi świadczone przez pracodawców na rzecz różnych form krajowego wypoczynku, działalności kulturalno - oświatowej, sportowo - rekreacyjnej, udzielanie pomocy materialnej - rzeczowej lub finansowej, a także zwrotnej lub bezzwrotnej pomocy na cele mieszkaniowe na warunkach określonych umową. Można kombinować z takim obrazem - działalność kuluralno-oświatowa, lub pomoc mieszkaniowa (w końcu na ścianie se go powiesi), ale ... naciągane to mocno - lepiej wywal ten zapis. |
Rafał T | 04-01-2005 13:43:46 [#07] |
---|
Kto ma dobry wybieg na takie wydatkowanie??? Jest to niezgodne ale jak docenić tego pracownika "za całokształt pracy" i wręczyć mu jakiś rąbek z ZFŚS. Czekam na dobre pomysły jaką treść zawrzeć w regulaminie by był "wilk syty i owca cała" Z góry wielkie dzięki za "dziurę regulaminową". |
Rafał T | 04-01-2005 19:19:08 [#08] |
---|
Co tam? Forum na ten temat nie ma chętnych do dyskusji, zapraszam i liczę na wsparcie |
Janusz Pawłowski | 04-01-2005 19:27:20 [#09] |
---|
ZFŚS nie jest od doceniania pracowników - od tego jest fundusz nagród. |
beera | 04-01-2005 19:30:17 [#10] |
---|
nie jest ale jak bardzo chcesz- daj mu zapomogę po prostu Ale zawsze to zapomoga- nie nagroda, bo nagrody, to jw |
Rafał T | 04-01-2005 19:55:13 [#11] |
---|
tak ale praktyka funkcjonuje i teraz należy tak dobrać w słowa by wszystko grało. Szukam dobrego zwrotu jak to zgrabnie powinno brzmieć np. "pomoc pieniężna dla pracowników odchodzących na emeryturę w związku z utratą obecnego wynagrodzenia i niższym uposażeniem emerytalnym..." Coś w tym stylu... |
beera | 04-01-2005 20:12:44 [#12] |
---|
wiesz jak to jest z tą utratą uposażenia? moje sprzątaczki zyskaly na odejściu ale serio- nie wiem , czy taki argument może paśc skoro emeryt otrzymuje odprawę emerytalną i ta utrata- jesli nawet, to chwilowo jest rekompensowana, na stale i tak jej nie zrekompensujesz. Jak rozumiem- problem masz na już. Omiń Ustawę jeśli nie chcesz tak znienacka łamać zasadę praktyki. I natychmiast zwolaj towarzystwo i im po prostu powiedz, ze od nastepnego razu- nici z ZFŚS w zwiazku z odchodzeniem na emeryturę. Dobry sposób- sama go zastosowałam w czerwcu z pełną świadomościa, ze nie robię dobrze kupując upominek dla emeryta. Ale to była "ostatnia" ze starej kadry. Każdy przed nia cos tam dostał, to machnęłam ręką i tyle- trudno. Zeby tylko takie przestępstwa popelniano... |
Rafał T | 04-01-2005 20:44:23 [#13] |
---|
Pęczak zrolował więcej i cała gromada.... Tak jak wspominasz - są ludzie ze starymi nawykami i przyzwyczajeniami i im jest najtrudniej wybić z głowy że to jest nie tak jak było przez lata. Cała idea uznania odchodzącego na emeryturę i wykrojenie mu "Tortu ZFŚS" jest kopnięta od podstaw, a gdzie podstawowe kryteria "sytuacja materialna, rodzinna i życiowa" ... ale może ktoś ma w swoim rozumku niezły wybieg ... dlatego jestem na forum i pytam. POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH |
Rafał T | 04-01-2005 21:59:04 [#15] |
---|
??? NASTĘPNY FIX
Nie ma jednak przeszkód by wydatki te zostały pokryte ze środków własnych pracodawcy. |
|
|
MOŻE TO ISTNIEĆ U PRYWATNEGO PRACODAWCY, NIE WYOBRAŻAM SOBIE BY MOGŁO TO BYĆ BEZKARNE W BUDŻETÓWCE. ALE MOŻE KTOŚ MA INNY POGLĄD, BARDZIEJ UGRUNTOWANY I Z DOŚWIADCZENIEM.
colorTableClick();
colorTableClick(); |
violka | 04-01-2005 22:29:53 [#16] |
---|
Rafał lepiej sobie dać spokój - pamiętaj "kto ma miękkie serce, ten musi mieć twardą d..." kręcisz bat na samego siebie - teraz jest dobrze, ale skąd wiesz że za pół roku czy rok komuś nie podpadniesz i nie będzie chciał sięgnąć do tego argumentu, żeby ci dowalić nie ma się co podkładać samemu, życie jest i tak full of zasadzkas, a niektórzy szybko zapominają co się dobrego zrobiło, najczęściej dbają tylko o własny interes i pół biedy jeśli nie naruszają przy tym interesów innych tacy od zbawiania świata, to zdecydowana mniejszość - co nie znaczy że mam o nich złe zdanie - sama mam takie ciągoty, ale się z tego leczę ;-)) ostatnio znalazłam gdzieś fajną złotą myśl: Nie uszczęśliwiaj nikogo w pracy, jeśli .... nie musisz, a poza pracą – tylko tych, którzy tego chcą. |
nowinka | 07-01-2005 23:15:48 [#17] |
---|
pamietaj że dyrektor odpowiada za ZFSS jednoosobowo i że kontrola funduszu podlega dyscyplinie finansów publicznych. Nawet jak w swoim regulaminie masz zakup dronbych upominków z tytułu jubileuszu czy tez odejścia na emeryturę to zachodzi pytanie co oznacza drobnych...sprawa względna i zawsze podczas kontroli zostanie to postawione jako zarzut. więc jeśli chcesz znaleźć wyjście to jest tylko jeden sposób: dana osoba musi napisać wniosek o zapomogę. |
Marek Pleśniar | 07-01-2005 23:20:52 [#18] |
---|
to podstawowa prawda dyrektorskiego losu - to co pisze violka: a niektórzy szybko zapominają co się dobrego zrobiło zapomną, zapomną, zapewniam:-) a Ty zostaniesz z kontrolą na karku |
zgredek | 07-01-2005 23:29:48 [#19] |
---|
doktoryzujemy się nad tym nieszczęśnym funduszem
nad zapisami w regulaminie
ale, to chyba tylko my...
bo mam przed sobą regulamin ZFŚS bardzo dużego zakładu - tam napisali go prawnicy, któym za to płacą
i czytam:
środki Funduszu przeznacza się na...
6) organizację tradycyjnych imprez i okolicznościowych uroczystości
i taką tradycyjną jest między innymi odejście pracownika na emeryturę
a okolicznościowe - to branżowe święto jest! |
violka | 08-01-2005 18:01:20 [#20] |
---|
zgredek i tu nie ma sprzeczności imprezę można zrobić, ale prezentu nie dajemy, tylko tańce i zastawiony stół :-))) |
Ajcila | 08-01-2005 18:03:45 [#21] |
---|
u nas nawet imprez nie wolno:-( |
violka | 08-01-2005 18:22:22 [#22] |
---|
nie wolno? tzn. nie macie takiego punktu w regulaminie ? to zaproponujcie zmiany do regulaminu - tu zz mogą się wykazać |
Ajcila | 08-01-2005 18:27:06 [#23] |
---|
violka o to właśnie chodzi że w poprzednim regulaminie mieliśmy i kazano nam to zlikwidować a co powiesz na coś takiego: kupiłam dla dzieci pracowników paczki Mikołajowe tak też opisałam rachunek wysyłając go do ZEO i cóż odesłali mi go mówiąc iż muszę napisać że jest to "pomoc rzeczowa dla dzieci praowników" |
violka | 08-01-2005 22:26:12 [#24] |
---|
wg ustawy o zfśs paczki to pomoc rzeczowa powinno się dzielić wg sytuacji rodzinnej i życiowej (dzieci, święta) oraz materialnej (czyli zróżnicować wartość) my mamy w regulaminie imprezę z okazji DEN - traktujemy to jako działalność rekreacyjną - w końcu się bawimy, a zdarzało się że i na świeżym powietrzu (ognisko, oczywiście po akademii) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|