Forum OSKKO - wątek
Konto zapomniane | 30-12-2004 11:42:02 [#01] |
---|
Jesteśmy zespołem szkół (podstawowa i gimnazjum). Liczba uczniów w zespole - 413. Już od jakiegoś czasu nasi uczniowie zamęczają nas prośbami o zorganizowanie na terenie szkoły sklepiku szkolnego, w którym (oczywiście pod okiem nauczycielki) sami prowadziliby sprzedaż słodyczy, napojów i drobnych art. szkolnych. Nas jednak niepokoi kwestia prawna tego przedsięwzięcia. Nie chcemy wejść w kolizję z Urzędem Skarbowym itp. Co z Vat - em? Bardzo proszę o pomoc. |
Konto zapomniane | 30-12-2004 12:29:37 [#04] |
---|
:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( |
Marek Pleśniar | 30-12-2004 12:32:14 [#05] |
---|
co buczysz? no masz tam te adresy? o i nawet są pisma w sprawie vatu? Klikałaś tam w te od romana linki? zwłąszcza ten? |
Basia D | 30-12-2004 12:32:32 [#06] |
---|
u mnie w szkole jest taki sklepik, z US otrzymałam odpowiedź , że nie ma potrzeby zgłaszać to informacja telefoniczna |
Konto zapomniane | 31-12-2004 08:48:22 [#07] |
---|
Ja również rozmawiałam z Urzędem Skarbowym i w pierwszej chwili odpowiedzieli mi że oczywiście trzeba zgłosić tę działalność. Jednakże po naszym uzasadnieniu że działalność ta ma służyć nauce przedsiębiorczości oraz wyrabianiu w uczniach gospodarności itp. - wtedy powiedzieliże oddzwonią, bo na dzień dzisiejszy nie potrafią jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|