Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
Awans po raz kolejny- proszę |
Kucu | 29-12-2004 10:34:30 [#01] |
---|
Czytałem dużo wypowiedzi z szukaja, ale nadal mam wątpliwości i proszę Was o pomoc. Jako nauczyciel mianowany, który rozpoczął staż na dyplomowanego we wrześniu 2003 roku, wg nowego rozporządzenia mam sprostać nieco innym wymaganiom. Pytanie moje dotyczy tego, czy powinienem aneksować mój plan rozwoju zawodowego, czy powinno to nastąpić z mojej inicjatywy, czy dyrektor szkoły np. w drodze zarządzenia? Co mam aneksować, czy tylko działania dotyczące tych nowych wymagań? A nawiasem mówiąc dlaczego mam, skoro w dniu rozpoczęcia mojego stażu, obowiązywało inne rozporządzenie dotyczące uzyskiwania stopni awansu zawodowego? Z początku wydawało mi się, że sobie z tym wszystkim poradzę bez problemu, ale im więcej się nad tym zastanawiam, tym więcej mam wątpliwości. Proszę, proszę, proszę........ |
Ewa z Rz | 29-12-2004 12:37:13 [#02] |
---|
sam zdecyduj jeśli chcesz, to plan zmień - nikt Ci tego odgórnie nie może nakazać, bo plan zatwierdzony masz i nie musisz nic w nim zmieniać. Natomiast, rzeczywiście wniosek będziesz składać wg nowych wymagań i te wlasnie wymagania spełnic musisz. Ale nigdzie nie jest powiedziane, że muszą one być spełnione w czasie stażu - można spełnić je przed stażem, w jego trakcie, a także po stażu. Nauczyciel mianowany ma 3 lata od uzyskania oceny dorobku za okres stażu do złożenia wniosku. |
Krystyna D | 29-12-2004 12:52:29 [#03] |
---|
dyrektor może zobowiązać do zmiany planu rozwoju W nowym rozporządzeniu o awasie zapisano:
§ 4. 2. W szczególnie uzasadnionych przypadkach, w czasie trwania stażu dyrektor szkoły może pisemnie zobowiązać nauczyciela do zmiany planu rozwoju zawodowego lub zmienić nauczycielowi opiekuna stażu.
3. W czasie trwania stażu nauczyciel może wprowadzać zmiany w planie rozwoju zawodowego za zgodą dyrektora szkoły.
:-))) |
rzewa | 29-12-2004 12:55:29 [#04] |
---|
:-)) brawo Krysiu - nie przeczytałam tego tak uważnie... :-( Dobrze, że inni pilnują :-) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|