Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
znów stołówka - pomocy |
margocha | 19-12-2004 12:43:51 [#01] |
---|
Jak kupujecie jedzonko do stołówki szkolnej mieszcząc się w ustawie o zamówieniach publicznych? Jeśli ktoś ma dużą stołówkę i obiady z pomocy społecznej proszę o rady. Pomocy! |
AnJa | 19-12-2004 12:49:18 [#02] |
---|
Niestety -przetarg.
I umowa dostawy - jako kosekwencja. |
margocha | 19-12-2004 12:51:01 [#03] |
---|
A co z zapytaniem o cenę? |
margocha | 19-12-2004 13:00:13 [#04] |
---|
Jak podpisać umowę, skoro nie mam pojęcia czy mi np. pomoc społ. nie powie za miesiąc, że jej się kasa skończyła? I co mam sobie zjeść to co zamówiłam? Sorry, nie to ,że się odchudzam ale nie dam rady. To jakaś parodia jest! |
Marek Pleśniar | 19-12-2004 13:08:12 [#05] |
---|
w umowie zastrzec tryb rozwiązania. No przecież jest taki tryb zawsze. Np miesięczny, trzymiesięczny. A potem walczyć co miesiąc by było wszystko dobrze. Taka fucha:-) |
margocha | 19-12-2004 14:29:39 [#06] |
---|
No dobrze, a jeśli we wspólnym słowniku mieso i wędliny to dwie różne grupy, to nie można by było traktować ich osobno i nie robić przetargu i innego badziewia - zapytania o cenę? Zależy mi, żeby nie robić, a nie chcę podpaść. Przekraczam 6000 właśnier w tym .....pip....mięsku. |
AnJa | 19-12-2004 14:56:55 [#07] |
---|
Szczegółów nie znam - ktoś inny to robi (te grupy zwłaszcza)
Co do umowy - nie mam w niej szczegółow co do ilości, są szczególy techniczne( sposób zamawiania, cechy produktu, zamienniki, ustalanie ceny przy jej ruchach, termin dostawy, fakturowanie i płatności) |
panda | 19-12-2004 16:01:06 [#08] |
---|
do: Margochy Jak się rozejrzeć wokól, to same przekręty. Dla własnego bezpieczeństwa i czystego sumienia robieę przetarg a umowę podpisuję, jak AnJa (pozdrawiam). Twoje sformułowanie: "I co mam sobie zjeść to co zamówiłam?" sugeruje, że intendentka robi za duże zakupy i niepotrzebnie gromadzi zapasy. Umowę z pomocą społeczną, podpisuję: od stycznia do czerwca i od września do grudnia. Zawsze jest możliwe wycofanie się z takiej umowy, ale są to raczej pojedyncze przypadki, które dotyczą też niefinansowanych z pomocy. W tym zakresie musimy byc maksymalnie elastyczni. Nikt z nas nie zjada przecież 20 porcji za nieobecnych (bez uprzedzenia) w tym dniu. |
margocha | 19-12-2004 18:42:23 [#09] |
---|
Dzieki serdeczne. Po prostu do tej pory nie było tych nieszczęsnych 6000, a teraz wyłażą mi na mięsie, więc mnie wkurzają. Chyba zrobię zapytanie o cenę. Albo ktoś powie mi wyraźnie (z powołaniem na jakowyś paragrafik), że mogę traktować grupy "mięso" i "przetwory mięsne" osobno, wtedy się zmieszczę. Intendentka nie robi zapasów, ja sobie tak hipotetycznie sytuację wyobraziłam, jak zjadam te zapasy ;) Pozdrowionka. Gdyby ktoś miał jakieś doświadczenia w tym względzie, proszę o uwagi. |
margocha | 19-12-2004 20:30:56 [#10] |
---|
To jeszcze jedna prosba. Czy ktoś ma może wzór - formularz specyfikacji istotnych warunków zamówienia (na mięsko)? Pliiiiis |
margocha | 21-12-2004 12:10:57 [#11] |
---|
Czy naprawdę nikt nie ma tego nieszczęsnego formularza specyfikacji - nie mam pojęcia jak sie do cholerstwa zabrać? Ja wiem,że święta itd. ale ja to muszę pokonać jeszcze w tym roku. Z góry dzięki. |
AnJa | 21-12-2004 12:31:37 [#12] |
---|
Ktoś u mnie miał - ale ktosia nie ma w pracy.
Ciekawostka - od 1 stycznia podobno zaklepana zmiana VAT - i stołówki wchodzą obligatoryjnie na 7 %. |
margocha | 21-12-2004 18:12:54 [#13] |
---|
Jakby Ci się ktoś jutro pojawił, prześlij ,błagam ,na priva (za ten rumik chociażby). Jak się pojawi później to zresztą też. Pozdrowionka. Vat - fajna rzecz. Już się cieszę. |
KAIG | 21-12-2004 22:16:19 [#14] |
---|
Kto jest organizatorem dożywiania? Stołówka jest międzyszkolna i miesci się w sąsiedniej szkole - prowadzi ją Ajent, obiady dla sporej grupy dzieci z mojej szkoły w ramach dożywiania finansuje w całosci OPS. Kto w takiej sytuacji jest organizatorem tego dożywiania? |
Ewa z Rz | 22-12-2004 06:44:33 [#15] |
---|
zalezy za co OPS płaci Jak płaci za organizację to OPS. A jak za obiady, to organizuje ten, któremu płaci... | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|