Troszkę późno przeczytałam ten wątek, ale właśnie mam wypłacić odprawę emerytalną pracownicy obsługi. Intryguje mnie wyrok sądu. Ja mam zamiar przygotować pismo przyznające pracownikowi obsługi 6-cio miesięczną odprawę na podstawie § 8 ust. 1a i 1b Rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 26 lipca 2000 r. w sprawie zasad wynagradzania i wymagań kwalifikacyjnych pracowników samorządowych zatrudnionych w jednostkach organizacyjnych jednostek samorządu terytorialnego (Dz. U. Nr 61, poz. 708 z późn. zm.) Paragraf 8 ww. rozporządzenia zmieniony został Rozp. RM z dn. 10.04.2001 r. (Dz.U. Nr 34, poz. 393) więc dość dawno temu. A tu wklejam jego treść: § 8. ust. 1a. Jednorazowa odprawa pieniężna pracownika przechodzącego na emeryturę lub rentę z tytułu niezdolności do pracy, ustalona zgodnie z przepisami ustawy, zwana dalej odprawą, stanowi wysokość: 1)dwumiesięcznego wynagrodzenia — po 10 latach pracy, 2)trzymiesięcznego wynagrodzenia — po 15 latach pracy, 3)sześciomiesięcznego wynagrodzenia — po 20 latach pracy. ust. 1b.Do okresów pracy uprawniających do dodatku i odprawy wlicza się wszystkie zakończone okresy zatrudnienia oraz inne okresy, jeżeli z mocy odrębnych przepisów podlegają one wliczeniu do okresu pracy, od którego zależą uprawnienia pracownicze. Kodeks pracy mówi o 1 miesięcznej odprawie, ale w tym wypadku powinno się chyba stosować przepisy ww. Rozporządzenia? |