Forum OSKKO - wątek
Olga | 09-06-2002 18:03:39 [#01] |
---|
Składam wniosek do KO o nagrodę dla mojej nauczycielki. Podzielcie się doświadczeniami w tym zakresie.Pamiętam,że chyba Asia wspominała coś na temat odrzucenia wniosku. Może ktoś z Was dysponuje planem ,wg. którego umotywował swój wniosek ? Co dwie głowy to nie jedna..........:-)) Olga |
Gaba | 09-06-2002 18:26:28 [#02] |
---|
... mówisz "doświadczenia". Teraz się uśmiecham, bo jak wiedzą starzy bywalcy, to jest moja ulubiona nagroda.
Któż jej nie dostawał... a jakie śmieszne dykteryjki mogę cytować - (robi nauczycielka świetne gazetki, punktualnie przychodzi do pracy)
Wrócił do nas niedawno wniosek nauczycielki - 6 stron motywacji (jedna z najlepszych nauczycielek, jaką znam - znam pół Krakowa nauczycielek i ciut - ciut) z adnotacją, że za mało motywacji,
wiesz... chyba nikt tego nie czytał. tu mi się przypomina wiersz Herberta pt. "Potęga smaku".
Gbyby ktoś napisał... szczupłość środków... - trudno, dorośli jesteśmy... zrozumiałabym, ona też.
Dlatego powiedziałam głośno, że nigdy więcej nie złożę wniosku o taką nagrodę, a gdyby komuś przyszło coś w moją stronę, to tej nagordy nie przyjmę.
Tyle myślę na ten temat.
Przepraszam Cię i Was. |
Olga | 09-06-2002 18:42:14 [#03] |
---|
Gaba zasmuciłaś mnie! Moja też jest naprawdę bardzo dobrą nauczycielką i od 5 lat tylko ją uznałam za "godną" tego wyróżnienia. Kurcze ale jak rzeczywiście nikt tego nie czyta i powiedzmy odrzucą mój wniosek to jak ona się poczuje ...... Z drugiej strony nie spróbować...........? |
beera | 09-06-2002 18:43:40 [#04] |
---|
yym :-) ja nie mówiłam tu nic o tym... A co do tego, co pisze Gaba. Wiele jest takich "udawanych" spraw... Nie tylko nagrody kuratora trafiają do niezasłużonych. Pisaliśmy tu podobnie o dyplomowaniu. Ale wielu dyplomowanych ma dyplomowanie za coś i chyba tak samo z nagrodzonymi przez KO ( ja nigdy nie ;-)) |
beera | 09-06-2002 18:46:44 [#05] |
---|
Olga!! Połaź po stronach kuratoryjnych- tam znajdziesz być może podpowiedź.. |
Gaba | 09-06-2002 18:48:31 [#07] |
---|
Nie wolno tak myśleć - napisałam o konkretnej sytuacji, konkretnej nauczycielce, która każdy z wymogów spełniała (i spełnia po x razy), ale nie wolno zakładać, że w Twoim województwie też. W moim... trudno. Nie należy do ZZ, a bez tego trudniej... itp.
Pytałaś o doświadczenia - smutne...
DEZYDERATA mówi: nie porównuj, będziesz zgorzkniały... więc już przestaję, dlatego napisałam o nagrodę ministra, choć to ta sama komisja. |
Olga | 09-06-2002 19:02:07 [#08] |
---|
czy mogę tak.. Mam wzór wniosku mam regulamin ,ale wiecie ja bym chciała inaczej...:-)) Niekonwencjonalnie, żeby nie przesadzić ale żeby nie zapomniec o czymś istotnym. Chciałabym aby po przeczytaniu szanowna komisja westchnęła głośno...z zachwytem (ale ze mnie realistka co?:-)) ) Asiu przepraszam, wydawało mi się, że czytałam coś na ten temat u Ciebie Ale Ty się nie potrafisz gniewać:-))) | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|