Forum OSKKO - wątek

TEMAT: urlop dla dyrektora
strony: [ 1 ]
Ajcila03-12-2004 18:34:54   [#01]

od dłuższego czasu zastanawiam się dlaczego będąc dyrektorem nie mogę wziąść w ciągu roku szkolnego dnia urlopu. Pracuję w przedszkolu co drugi rok mam dyżur wakacyjny podczas którego powinnam być w pracy.

Kuratorium ostatnio zarzuciło nam że podczas dyżurów nie zawsze jest na placówce dyrektor.

No dobrze to kiedy mam wykorzystać swój urlop jesli nie mogę w ciągu roku szkolnego ?

W ubiegłym roku zwróciłam się do OP o 1 dzień w związku z wizytą dziecka u lekarza i usłyszałam żebym sobie wzięła dzień opieki:-(((

Czy u was jest tak samo ?

Nionka03-12-2004 20:29:40   [#02]
Dyrektor to nauczyciel i ma urlop tak jak nauczyciel. Jesli jest to placówka feryjna - urlop w ferie zimowe i wakacje, jesli nieferyjna - w innym terminie okreslonym w planie urlopów. Jeżeli nie wykorzysta urlopu w przewidzianym terminie, bo np. w wakacje był remont, to przysługuje mu urlop uzupełniający w ciagu roku szkolnego. Tyle teoria. W praktyce ... Natomiast nie spotkałam się z przypadkiem, by nauczycielowi (dyrektorowi też) był udzielany urlop w ciągu roku szkolnego, jesli mógł go wykorzystac w wakacje.
Zola03-12-2004 21:03:26   [#03]
a ja się spotkalam i jeśli nie mogę wykorzystać w czasie wakacji to dostaję go w roku szkolnym i w tym roku dostałam 2 tygodnie urlopu uzupełniającego
Ank03-12-2004 21:13:12   [#04]
U mnie nie ma z tym problemu. Ile mogę biorę w czasie wakacji (placówka nieferyjna) reszta dowolnie po akceptacji wójta - często w okresie ferii zimowych bo śnieg i narty ale też pojedyncze dni wynikające z potrzeby załatwienia spraw prywatnych (dlaczego mam znikać z pracy jeśli mogę jak każdy pracownik kulturalnie wziąć dzień urlopu)
Ajcila05-12-2004 14:01:33   [#05]

AnK

wójta masz ekstra. U nas niestety brak w tym zakresie zrozumienia i żadne ale to żadne argumenty nie skutkują a nalepsze jest to że 3 lata temu zarządzono iż do 15 lipca wyjeżdżać nam nie wolno a od 15 sierpnia mamy już być dyspozycyjne:-(((( i powiedzcie kiedy mam wykorzystać te swoje 35 dni urlopu??

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]