Proszę gotowiec :-) ANKIETA DLA RODZICÓW a. poranny apel, b. posiłki, c. zajęcia kierowane przez nauczyciela, d. zajęcia komputerowe, e. rytmikę, f. naukę czytania i pisania w formie lekcji szkolnych. 2. Proszę wymienić zabawy, w które najchętniej bawią się Państwa dzieci w przedszkolu: a. b. c. nie wiem. 3. Proszę napisać jak nazywają się nauczycielki bezpośrednio pracujące z Państwa dzieckiem w przedszkolu: 4. Proszę wymienić imiona kolegów lub koleżanek, z którymi chętnie bawi się Państwa dziecko w przedszkolu: a. b. c. b. 1 lub 2 razy w roku c. jeszcze nie miałam okazji pomagać. 6. Do której grupy zakwalifikowaliby Państwo siebie. Proszę podkreślić wybraną odpowiedź: a. jestem rodzicem biernym, b. uznaję potrzebę współpracy rodziców z przedszkolem (rodzic powinien włączać się w pracę przedszkola, gdy zostanie o to poproszony), c. jestem rodzicem, który na bieżąco i systematycznie uczestniczy w życiu przedszkola, żywo interesuje się zajęciami proponowanymi przez przedszkole, uczestniczy w nich w miarę swoich możliwości, wyraźnie określa swoje oczekiwania wobec placówki. 7. Czy Państwa dziecko lubi chodzić do przedszkola? Proszę podkreślić wybraną odpowiedź: a. bardzo lubi, b. nie lubi c. nie potrafię jednoznacznie określić. 8. O czym najchętniej opowiada dziecko wracając z przedszkola? 9. Jak często kontaktują się Państwo z nauczycielem dziecka w przedszkolu? Proszę podkreślić wybraną odpowiedź: a. codziennie, b. raz na tydzień, c. w miarę potrzeby, d. gdy zostanę wezwany. 10. Czego dotyczą Państwa kontakty z przedszkolem? Proszę podkreślić wybraną odpowiedź: a. organizacji pracy przedszkola, b. rozwoju osobowego dziecka w przedszkolu, c. zachowania dziecka w przedszkolu (np. czy było grzeczne, czy jadło...), d. inne 11. Czym kierowali się Państwo przy zapisie dziecka do tej placówki? Proszę wymienić: a. b. c. 12. Co zmieniliby Państwo w wyglądzie i funkcjonowaniu przedszkola? Proszę wymienić: a. b. c. 13. Czy chcieliby Państwo aktywniej włączyć się do pracy na rzecz przedszkola? a. tak, b. nie. 14. Jeśli tak to w czym widzieliby Państwo pomoc? 15. O czym państwa zdaniem powinni decydować rodzice w przedszkolu. Proszę podkreślić wybraną odpowiedź: a. o jadłospisie, b. o rozkładzie dnia w danej grupie wiekowej, c. rodzaju imprez, d. o zajęciach dodatkowych (np. religia, rytmika, języki obce, itp.), e. o nauczycielach, f. o wyglądzie i funkcjonowaniu sal i pomieszczeń przedszkola, g. o funduszach. 16. Czego oczekują Państwo od nauczyciela pracującego z Waszym dzieckiem? a. dużej wiedzy pedagogicznej, b. życzliwego stosunku do dziecka, c. kompetencji, d. przekazywania informacji dotyczących Państwa dziecka w przedszkolu, e. inne 17. Proszę wymienić jaką zabawę, piosenkę, wiersz itp. nauczyło Was ostatnio dziecko? 18. Jakie działania związane z przedszkolem wykonują Państwo z dzieckiem w domu? Proszę je wymienić: 19. Czy pracują Państwo z dzieckiem w domu, jeżeli nauczycielka sygnalizuje braki dziecka w jakimś zakresie? a. tak, uważam to za swój obowiązek, b. chętnie ale brakuje mi na to czasu, c. nie, gdyż sądzę, iż jest to obowiązek nauczycielki z przedszkola. 20. W jakich formach spotkań organizowanych przez przedszkole chcieliby Państwo uczestniczyć? a. w zajęciach otwartych, b. w pedagogizacji dla rodziców, c. w zajęciach organizowanych przez nauczyciela, Moje dziecko jest Moje dziecko potrafi Moje dziecko ma problemy z Bardzo lubię, gdy moje dziecko Martwi mnie, gdy dziecko Jestem bezradna (ny), gdy 22. Jeśli mają Państwo jakieś oczekiwania pod adresem przedszkola, proszę je wpisać:
Jeśli potrzebujesz coś więcej to udostępnij swój e-mail. |