Forum OSKKO - wątek

TEMAT: urlop szkoleniowy
strony: [ 1 ]
Kasia6628-11-2004 09:52:23   [#01]
Powiedzcie mi proszę, jak wygląda sprawa przyznawania urlopów szkoleniowych w Waszych szkołach, np. dla nauczyciela, który robi uzupełniające studia magisterskie? Dodam tylko, że na zastępstwa płatne nia ma ani grosza...
Gaba28-11-2004 10:16:07   [#02]

1. Nie przyznaję, bo mam kadę wykształconą, ale wcześniej przyznawałam na studia.

- nie kierowałam jednak na te studia, więc przymusu z mojej strony nie było.

2. Na szkolenia - bardzo rzadko  - raczej jest to reprezentant, reszta musi chodzić w czasie własnym czyli poza dydaktyką. Tego pilnuje rygorystycznie.

3. Na wyjazdy raczej daję - musi to być jednak szkolenie potrzebne szkole zgodnie z określonymi priorytetami.

4. pieniądze na zastępstwa muszą być - bo Twoja sytucja, jak sądzę tego wymaga, ale obowiązku dania urlopu szkoleniowego dyrektor nie ma, chyba że za zgodą organu kierował nauczyciela na studia, wtedy tak.

- u nas się to praktycznie nie zdarza, by organ kogoś kierował.

Kasia6628-11-2004 10:29:50   [#03]

gaba

Niestety, prawda jest taka, że to co musi być, nie zawsze jest..., ale dzięki.
tres28-11-2004 12:05:17   [#04]

a jak traktowac katechetę, który jest zobligowany do odbycia rekolekcji katechetycznych połączonych ze spotkaniem metodycznym? dać mu urlop szkoleniowy i delegację? a kto ma wydac dyrektorowi zezowlenie na odbycie warsztatów z zakresu jego przedmiotu?

Gaba28-11-2004 12:31:52   [#05]
mnie wydaje OP, kiedy gdzies jadę -
Ewa z Rz28-11-2004 13:18:44   [#06]

zezwolenie dla dyrka zbędne

ale OP powinien byc poinformowany i to z wyprzedzeniem, jak zresztą o każdym innym urlopie dyrka.

Zgoda OP potrzebna w przypadku rozliczania delegacji - kosztów wyjazdu, ale już na opłatę za szkolenie (z właściwego funduszu i wg planu) zbędna.

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]