Forum OSKKO - wątek

TEMAT: Nauczyciel pnz wraca z urlopu dla poratowania zdrowia.........
strony: [ 1 ]
AndrzejK22-11-2004 19:33:50   [#01]
Nauczyciel (mianowany) praktycznej nauki zawodu wraca z urlopu dla poratowania zdrowia . Nie ma dla niego godzin gdyż z dniem 31 sierpnia zlikwidowano warsztaty szkolne. Do przedmiotów teoretycznych nie ma kwalifikacji. Co zrobić z takim delikwentem ? Pozdrawiam.........
AndrzejK23-11-2004 20:17:28   [#02]

Nikt nie może mi pomoc w tym temacie?

Wiem że nie mozna rozwiazać teraz z nauczycielem, umowy ale co dalej może ktoś mi pomoże.............Czy mogę zrobić z tego nauczyciela np. wożnego?
bomis23-11-2004 21:39:32   [#03]

Bardziej by się nadawał na konserwatora.

A tak poważnie to faktycznie nie wiem co możesz zrobić.

Płacić za pracę, której nie świadczy. Będzie przychodził do pracy i siedział. W czasie przerw dyżurował na korytarzu. Możesz wykorzystać również do pracy w sekretariacie, bibliotece (okładanie książek).Albo zaproponować innemu "choremu" urlop i on wejdzie na jego miejsce.

A może zaproponuj mu zdobycie kwalifikacji do nauczanie innego przedmiotu?

joszka24-11-2004 09:25:51   [#04]

Się rozmarzyłem

Ten sam problem przerobiony praktycznie:

1. mimo braku kwalifikacji "wstawiłem " do biblioteki. Była to fachowa siła do kserowania, pilnowania centrum multimedialnego

2.nauczyciel dostał "opiekę" zz - nie mogłem zwolnić

3. aż tu nagle wsteczne (ale to problem zz) zwolnienie z nietykalności - nauczyciel w z końcem lipca odszedł na zasiłek przedemerytalny

4. Poniewaz termin zwolnienia z pracy reguluje Karta - masz człowieka na stanie" i sie ciesz - my sląc o jasnej stronie życia i wykorzystaniu jego jako zapchajdziury

PS

Mam teraz orzeczenie od lekarza o urlopie dla poratowania zdrowia z " możliwością pracy w niepełnym wymiarze!!!!"

Gaba24-11-2004 18:29:09   [#05]

Joszka!

- a ja miałam: zakaz pracy na stanowisku nauczyciela wf z mozliwością pracy jako nauczyciel
joszka25-11-2004 17:17:21   [#06]

Pamiętam

ale mój pojechał za mężem do zimnych krajów,gdzie można podatki płacic w Polsce - zna języki ,zarobi i ne musi w czasie urlopu dla poratowania zdrowia nic kręcić-ot popracuje w niepełnym wymiarze.... zgodnie z orzeczeniem( wydanym przez kolegę męża)
Gaba26-11-2004 05:09:42   [#07]
wiesz, a może skarga do Izby Lekarskiej...
joszka26-11-2004 08:33:07   [#08]

Sitwa

działa!!!

UWAGA!
Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.

strony: [ 1 ]