Forum OSKKO - wątek
|
stan | 05-06-2002 16:34:53 [#01] |
---|
W związku z tym, że otrzymałem, w dobrej wierze wysłane ostrzeżenie przed ... jak poniżej, to zanim coś skasujecie - poczytajcie. !!!!!!!!! jdbgmgr.exe | Typ :' $EL.Typ ", " $EL.Kategoria ''
}
//-->
|
Poniższy tekst jest fałszywką. Fałszywe alarmy to listy elektroniczne, pisane głównie przez różnej maści dowcipnisiów, ostrzegające przed pojawieniem się rzekomych nowych, bardzo groźnych wirusów. Tego typu listy wywołują zwykle zamieszanie i generują niepotrzebny ruch w sieci, gdy użytkownicy starają się rozesłać to "ostrzeżenie" do wszystkich znajomych. Prosimy o nie przekazywanie tego typu listów dalej - o to właśnie chodzi ich autorom - dowcipnisiom. |
Po polsku ================================= Subject: URGENTE NUEVO VIRUS Nowy wirus wedruje przy pomocy MSN messenger. Nazywa sie jdbgmgr.exe i przenosi automatycznie za pomoca Messengera oraz ksiazki adresowej. Nie wykrywa go McAfee ani Norton, pozostaje w uspieniu przez 14 dni zanim zniszczy caly system. Mozna go usunac zanim zniszczy foldery twojego komputera. Aby go usunac: 1. Wejdz w ''Start'' i ''Wyszukaj''. 2. Wybierz ''pliki i foldery'', wpisz jdbgmgr.exe 3. upewnij sie, ze przeszukujesz ''moj komputer'' 4. Kliknij na znajdz teraz'' (wyszukaj) 5. jesli masz wirusa ukaze sie ikona misia i nazwa jdbgmgr.exe. NIE OTWIERAC POD ZADNYM POZOREM. 6. Podswietl nazwe wirusa lewym przyciskiem myszy i usun klikajac na prawy. 7. OPRÓZNIJ KOSZ. Jesli znajdziesz w swoim komputerze ten wirus, rozeslij informacje do osób z Twojej listy wysylkowej, zanim narobi szkód. | Pozdrawiam stan |
bogna | 05-06-2002 16:42:30 [#02] |
---|
tym ktosiem, który rozesłał te ostrzeżenia byłam ja. I na prawdę zrobiłam to w dobrej wierze - bo dostałam wiadomość o tym nibywirusie i nie chciałam, żeby komuś zrobiło to krzywdę w kompku. przepraszam za zamieszanie, pozdrawiam serdecznie - bogna |
Leszek | 05-06-2002 21:59:20 [#03] |
---|
Nic nie szkodzi Bogno. Pozdrawiam Leszek | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|