Forum OSKKO - wątek
TEMAT: |
System monitorowania szkoly |
Konto zapomniane | 26-10-2004 16:18:57 [#01] |
---|
Czy ktos z Panstwa ma w swojej szkole zalozony system monitorowania 24h. Mam dylemat nad wyborem: bezprzewodowy czy prowadzic kabelki. Czy taki bezprzewodowy system sprawdza sie?Czy jest bezpieczny czy moze istnieje niebezpieczenstwo zaklocenia.Wiem,ze to moze pytania do specjalistow od alarmow,ale moze ktos powie mi jak funkcjonuje to w praktyce?Jakies firmy z Wielkopolski zajmujace sie takimi rzeczami. pozdr |
joszka | 26-10-2004 16:22:46 [#02] |
---|
Basiu a jaka różnica w cenie licząc produkt dp produktu |
Jacek | 26-10-2004 16:30:56 [#03] |
---|
Mam monitoring w szkole na kabelkach. A dokładniej 12 kamer klorowych włączonych w sieć logiczną. Zapis cyfrowy na serwerze z udostępnieniem podglądu jedynie w wyznaczonych miejscach (dyrektor, sekretariat). Dysk zapewnia moźliwość odtworzenia co najmniej 2 tygodnie wstecz. Płacimy miesięczną dierżawę 1500zł za całość i nie interesuje nas wymiana uszkodzonych kamer ewentualne naprawy i konserwacja wszystko jest wliczone w dzierżawę. |
mika | 26-10-2004 17:22:10 [#04] |
---|
Jestem w trakcie kursu mierzenia jakości pracy szkoły i już głowa mi pęka od tych wszystkich systemów, więc jak przeczytałam tytuł wątku to pierwsza myśl była: kolejny system? do stowrzenia??????? Człowiek już całkiem głupiej od tych wszystkich papierów. |
joszka | 26-10-2004 17:41:08 [#05] |
---|
Czyli 18 000 może do tego jeszcze VAT? A ile to jest warte (było w dniu zakupu) ,bo rozumie się ,ze po 3 latach wartość bliska zeru |
Jacek | 26-10-2004 18:59:17 [#06] |
---|
Żaden Vat. Firma przyjechała okalbowała, wstawiła kamery, serwer, oprogramowanie i kropka. Nie jest to własność szkoły lecz firmy więc nie wprowadzamy na stan. |
maeljas | 26-10-2004 21:50:36 [#07] |
---|
czy to to może zastąpić dozorców nocnych ? |
AnJa | 26-10-2004 22:37:17 [#08] |
---|
Mam taki monitoring czujkowy - detektory ruchu, od lat zresztą. Sprawdza się znakomicie. I taniutkie jak barszcz.
Teraz sie waham, czy w kamery wchodzić - potrzeby niby nie ma, ale jakoś tak we mnie natura podglądacza się coraz bardziej odzywa. |
maeljas | 26-10-2004 22:43:32 [#09] |
---|
AnJa a mógłbys cóś bliżej na temat tych "monitoring czujkowy - detektory ruchu" - szczególnie to taniutkie jest ineresujące |
AnJa | 26-10-2004 23:00:56 [#10] |
---|
Mógłbym - takie czujniki na kablu, kilkadziesiąt sztuk w róznych strategicznych punktach, kilka manipulatorów z kodem do ich ustawiania czasowego .
W magazynie broni i pracowniach internetowych manipulatory ustawiają opiekunowie, pozostałe (korytarze, gabinety, sale na parterze) portier - rano wyłącza, ok.21 (do tej godziny szkoła funkcjonuje) włącza.
Jak cosik wlezie gdy właczone - wyje głosnik i włącza się sygnał w centrum monitoringu w firmie - patrol pojawia się max. po 3 minutach.
Na początku jest problem z czułością systemu - większy wiatr przy nieszczelnym oknie+firanka potrafiły pół miasta na nogi postawić - teraz się dograło.
Mamy tak tanio z nieznanych powodów - ale kosztuje toto ok.300 zł miesięcznie brutto, razem z konserwacją itp. | UWAGA! Nie jesteś zalogowany!
Zanim napiszesz odpowiedź w tym wątku, zaloguj się!
Dopiero wtedy będziesz mógł/mogła wysłać wprowadzony komentarz na forum.
Jeśli nie masz jeszcze założonego konta na forum, załóż je.
Logowanie i/lub zakładanie konta.
|